جود و سخا شیرینی آرامش را به کام سبک زندگی می نشاند

خبرگزاری شبستان: انسان هایی که نمی بخشند، روحیه طمع آنها بیشتر می شود و می خواهند مادیات بیشتری کسب کنند یا اگر به لحاظ اخلاقی گذشت و بخشش نداشته باشند، دائم درگیر این هستند که چه رفتار آزاردهنده ای داشته باشند و اینچنین آرامش را از دست می دهند.

سید احمد (شرف الدین) میریان، کارشناس قرآنی در سالروز ولادت اما جواد (ع) در گفت و گو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که روحیه بخشش و جود چه تاثیری بر سبک زندگی افراد بر جای می گذارد، گفت: نخستین موضوعی که در سبک زندگی انسان مهم تلقی می شود آن است که تا چه حد فرد قدرت بازدارندگی در مقابل مخاطب خود دارد.

 

وی ادامه داد: در حقیقت یکی از مسائلی که می تواند در مقابل اتفاقات ناملایم یا کشمکش ها و نزاع ها، روحیه صبر و خرد فرد را بالا ببرد و آستانه صبر را افزایش دهد، آن است که فرد از موضع عفو و گذشت و بخشش وارد شود.

 

میریان با تاکید بر این که در حقیقت با روحیه بخشش فرد یک گام به سوی جلو برمی دارد نه عقب، تصریح کرد: بزرگ منشی همیشه با کرامت همراه است و بخشش نیز از کرامت سرچشمه می گیرد و این بزرگ منشی همیشه با لذت همراه خواهد بود به طور مثال وقتی انسان شکلاتی را میل می کند، دهان او تا مدتی شرین خواهد بود و طعم شیرینی آن شکلات را حس خواهد کرد یا اگر بادام تلخی را بخورد، تا مدتی طعم تلخ آن را خواهد چشید، زندگی شخصی و روزمره و زناشویی و کاری و اجتمایع و اخلاقی و ... نیز به همین صورت است و وقتی فرد بخشش داشته باشد تا مدت ها طعم شیرین آن را خواهد چشید و لذت خواهد برد همان طور که اگر به انسان فقیری کمک کنیم، تا مدت ها طعم شیرین این عمل و گذشت از مال در ذهن خواهد ماند و به دلیل تجربه کردن این لذت شیرین، اگر روزی بی تفاوت از کنار نیازمندی بگذریم، تا مدت ها خود را سرزنش خواهیم کرد که چرا به او کمک نکردیم!

 

وی با اشاره به تفاوت سبک زندگی افراد دارای روحیه بخشش و فاقد این عنصر اخلاقی، به شبستان گفت: یکی از اثرات مخربی که می تواند بر روح و جسم انسان تاثیر بگذارد و حتی منشا بروز بیماری هایی همچون گوارشی، فکری، سرطان ها و ... شود، استرس است و یکی از دلایل افزایش استرس، همین مساله عدم بخشش و گذشت و جود است.

 

این استاد دانشگاه اضافه کرد: در حقیقت انسان هایی که نمی بخشند، روحیه طمع آن ها بیشتر می شود و می خواهند مادیات بیشتری کسب کنند یا اگر به لحاظ اخلاقی گذشت و بخشش نداشته باشند، دائم درگیر این مساله هستند که چه نوع رفتار آزار دهنده ای برای فرد مقابل داشته باشند و به این ترتیب همیشه ذهن مشوش و ناآرامی خواهند داشت و این مساله افزایش استراس و ناراحتی های روحی و جسمی را به دنبال دارد.

 

میریان با اشاره به راهکارهای تسری و ترویج روحیه بخشش و جود در جامعه اظهار کرد: وقتی پیامبر اسلام (ص) به رسالت مبعوث شدند، نگفتند که من آمدم تا اسلام را برای شما به ارمغان آورم بلکه فرمودند من مبعوث شدم برای تکمیل فضائل اخلاقی؛ لذا اگر ما این امر را سرلوحه کار خود قرار دهیم و ابتدا به خودسازی بپردازیم و نفس خود را تزکیه کنیم و خودسازی داشته باشیم نه خودسوزی، جامعه خود به خود به این سمت سوق داده می شود و مکارم اخلاق از جمله بخشش نیز در آن نهادینه می شود.

 

وی ادامه داد: در حقیقت ما باید از خود شروع کنیم و در این راستا بزرگان و صاحبان بخشش و کرامت را الگو و سرلوحه کار خود قرار دهیم و پس از آن به فکر تسری این عنصر مهم در جامعه باشیم که این امر یک پروسه تلقی می شود نه پروژه و بدانیم اگر خودساخته شدیم، دیگران نیز ساخته خواهند شد و این موضوع به سخن نیست و به عمل است.

 

این کارشناس قرآنی خاطر نشان کرد: در واقع اگر فرزند، همسر و دیگران روحیه گذشت و بخشش را از ما ببینند، خود به خود این رفتار در جان آنها نیز نهادینه خواهد شد و این یکی از ثمرات معنوی بخشش است. از سوی دیگر جامعه ای که روحیه بخشش نداشته باشد، در مقابل جوامع دیگر نیز به همین صورت رفتار خواهد کرد و نمی تواند بخشش داشته باشد برای مثال جوامع استعمارگر هیچ گاه نمی توانند روحیه بخشش داشته باشند و نسبت به ملل دیگر نیز به همین صورت عمل خواهند کرد.

 

کد خبر 536975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha