به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، همایون قنواتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، در دیدار با رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران، هدف از این دیدار را ارائه گزارشی از روند فعالیت انجمن آثار و مفاخر خوزستان بیان کرد و گفت: لازم است مفاخر استان را به سایرین شناساند و نسبت به بررسی جنبه های مختلف زندگی علمی و فرهنگی آنها اهتمام ورزید.
وی با بیان اینکه در این راستا چندین همایش و کنگره در استان با محوریت مفاخر استان برگزار شده که خروجی خوبی داشته و نیاز است این روند ادامه یابد، اضافه کرد: برای ارتقای فعالیت های انجمن مفاخر استان، نیازمند توجه و حمایت بیشتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران هستیم.
وی تصریح کرد: اعتقاد داریم نکوداشت مفاخر و شخصیت های ممتاز علمی و فرهنگی استان به تقویت مولفه های انسجام ملی و وحدت اجتماعی می انجامد و زمینه آشنایی نسل کنونی را با خدمات و نقش شخصیت های خوزستانی در پیشرفت علم و معرفت و فرهنگ فراهم خواهد کرد.
دکتر مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران، نیز افزود: خوزستان از دیرباز دارای تاریخ، تمدن و فرهنگ غنی بوده و در بسیاری از کتاب ها در این خصوص مطالبی بیان شده که نشان می دهد علم اندوزی و جریان اندیشه در این منطقه ریشه دار است.
وی با با اشاره به اینکه باید نسبت به تبیین جایگاه ارزشمند این استان در تمدن ایرانی و اسلامی تلاش کرد، اذعان داشت: باید همت و اشتیاقی در بین مدیران استان پدید آید که مفاخر بی نظیر خوزستان را با برپایی مجالس بزرگداشت به نسل حاضر بشناسانند.
وی از جمله شخصیت های کم نظیر خوزستانی را پزشک نامدار خوزستانی به نام علی بن عباس مجوسی اهوازی در قرن چهارم خواند و ابراز کرد: ترجمه لاتین کتاب «الصناعة الطبیٌه» او در تمام کتابخانه های پزشکی اروپا موجود است و از مهم ترین منابع پیشرفت علم پزشکی در آنجا به شمار می رود.
دکتر محقق، ادامه داد: همچنین عالمان دینی بسیاری در خوزستان وجود داشتند که در گسترش مذهب شیعه نقش تاثیرگذایر را ایفا کردند و از جمله این رجال نامدار، علامه وحید بهبهانی است که به حق او را «مجدد مذهب شیعه دوازده امامی» شمرده اند که لازم است نکداشتی برای آنها برگزار شود.
نظر شما