تشکیل شبکه وکلا توسط امام جواد(ع)/تاریخ شیعه پیام های روشنی برای جامعه بشری دارد

خبرگزاری شبستان:آیت‌الله حسینی بوشهری با بیان اینکه شیوه حرکت سیاسی و فرهنگی امام جواد(ع) می‌تواند در مواجهه با دشمنان اسلام و انقلاب موثر باشد، گفت: امروز باید از دل تاریخ پرافتخار شیعه پیام روشنی برای جامعه بشری استخراج کرد ودراختیار جهان قرار داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه کشور امروز (30 فروردین) در همایش سیره و زمانه حضرت امام جواد (علیه السلام) که در سالن همایش های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: امید است که با الهام از اهل بیت انجمن تاریخ پژوهان حوزه علمیه بدرخشد و آثار و برکات فراوانی در جامعه دیده شود و شاهد تأثیرگذاری هر چه بیشتر باشیم.

 

شیعیان برای امامان معصوم دو عصمت علمی و عملی قائل هستند

 

مدیر حوزه های علمیه کشور پیرامون سیره سیاسی و فرهنگی امام جواد (ع)، گفت: یکی از باورهای شیعه این است که برای امامان معصوم دو عصمت علمی و عملی قائل هستند، همان گونه که ائمه اطهار (ع) در تقوا، پرهیز از گناه و آلوده نشدن آنها به زشتی ها و گناهان سرآمد هستند، در بعد علمی نیز در جبهه مقدم هستند.

 

آیت الله حسینی بوشهری افزود: ائمه اطهار (علیهم السلام)، مرد میدان علم و دانش هستند و این دو ویژگی عصمت علمی و عملی در ادوار زندگی ائمه اطهار (ع) آشکار بوده است و همه از جمله دوست و دشمن بر این دو مسأله اتفاق نظر دارند.

 

وی تصریح کرد: دانشمندان اسلامی و دانشمندان یهودی و نصرانی در مقابل علم و دانش و آگاهی ائمه سر تواضع و تسلیم فرود آورده اند.

 

چه کسانی در مقابل امامت امام جواد قد برافراشتند؟

 

مدیر حوزه های علمیه کشور یادآور شد: پس از 200 سال، وقتی امام رضا (ع) به شهادت رسید، یک باره شیعه با صحنه ای مواجه شد که تا کنون تجربه نکرده  بود و رهبری شیعه به دست امام جواد (ع) در سن 8 سالگی رسید.

 

آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: امام جواد (ع) در سن 8 سالگی به امامت رسید و برخی افراد بر این باور بودند که امام جواد (ع) با سن کودکی نمی تواند تضمین کننده و پاسخگوی مسائل علمی باشد.

 

وی تصریح کرد: سه جبهه از جمله دشمنان کینه‌توز اهلبیت (ع)، مخالفین مکتب شیعه و خود شیعیان در مقابل امام قد برافراشتند و مواضع خود را آشکار کردند.

 

مدیر حوزه های علمیه کشور بیان داشت: مشکل اینجا بود که در میان خود شیعه این مسأله به عنوان مسأله بغرنج در آمد و مکاتبی مانند واقفی ها که از مسیر تشیع مانده بودند سر بلند کردند.

 

سن امامت امام جواد (ع)، بحرانی در میان شیعیان ایجاد کرد

 

آیت الله حسینی بوشهری افزود: واقفی ها که در عصر امام رضا به میدان آمده بودند و نتوانسته بودند فعالیت کنند، در زمان امامت امام جواد (ع)، میدان را برای جولان دادن مناسب دیدند.

 

وی با بیان این که سن امامت امام جواد (ع)، بحرانی در میان شیعیان ایجاد کرد، گفت: امام جواد (ع) شیعه را از این گرداب عبور داد و نشان داد که اگر امامت به عنوان منصب الهی است، امام 8 ساله با امام 40 ساله تفاوتی ندارد.

 

مدیر حوزه های علمیه کشور یادآور شد: در دوران امامت امام جواد (ع)، ظلم و اختناق دستگاه عباسی زیاد بود و علاوه بر ظلم و ستم و بیداد، مکاتب فکری جدیدی از جمله اسماعیلیه، معتضلی ها، صوفی ها به میدان آمدند تا عرصه را بر امام تنگ کنند.

 

آیت الله حسینی بوشهری اظهار کرد: شورش های علویان نیز باعث تزلزل قدرت شیعیان شد و تمرکز برای شیعیان از میان رفت؛ وضعیتی که عباسیان داشتند، وضعیت خیره کننده بود و امپراطوری بزرگی در دنیا تشکیل دادند؛ عباسیان شگردها و کارهایی انجام می دادند تا مردم، مرجعیت فکری اهل بیت (ع) را نادیده بگیرند.

 

اقدامات سیاسی و فرهنگی امام جواد (ع) در برون رفت از فضای تردید و شبهه

 

وی با اشاره به اقدامات سیاسی و فرهنگی امام جواد (ع) در برون رفت از فضای تردید و شبهه و کناره گیری بزرگان شیعه، عنوان کرد: اولین اقدام امام جواد (ع)، اقدام در جهت تثبیت جایگاه امامت بود که در آن زمان به چالش کشیده شده بود.

 

مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: امام جواد (ع) با ارکان و بزرگان شیعه ارتباط برقرار کرد و پاسخ های تأثیرگذاری می داد و نگاه امام،در مجامع دینی و فکر شیعه نگاه غالب شد.

 

تشکیل شبکه وکلا توسط امام جواد (ع)

 

آیت الله حسینی بوشهری بیان داشت: در زمان امامت امام جواد (ع)، با دسیسه های عباسیان و کارشکنی های برخی شیعیان، سازماندهی شیعه از بین رفته بود که امام جواد (ع) شبکه وکلا را تشکیل دادند.

 

وی با بیان این که امام جواد (ع) در محاصره خانگی بودند، افزود: اولین هدف امام جواد (ع)، ارتباط با شیعیان و رساندن معارف اهل بیت در میان شیعیان بود.

 

مدیر حوزه های علمیه کشور تأکید کرد: آنچه امروز در عرصه مرجعیت وجود دارد، شاخه ای از تشکیل وکلا و ادامه روند شبکه وکلاست.

 

امام جواد (ع) جمع متفرق شیعیان را متحد کرد

 

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که امام جواد (ع) جمع متفرق شیعیان را متحد کرد، عنوان کرد: یکی دیگر از اقدامات امام جواد (ع)، دریافت وجوهات  و ایجاد پشتوانه مالی بود.

 

وی، حل و فصل مشکلات درون سازمانی شیعه را از دیگر اقدامات حضرت نام برد و اظهار داشت: نفوذ در دربار عباسی یکی از راهبردهای امام جواد (ع) بود، آن حضرت برنامه ریزی کرد تا شیعیان برجسته، منصب ها و پست های کلیدی را برعهده بگیرند تا شیعه احساس تنهایی نکند.

 

مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: محمدبن اسماعیل بزی، احمد بن حمزه قمی، نوح بن دراج، حسین بن عبدالله نیشابوری و حکم بن علیای اسدی به توصیه حضرت مسئولیت هایی را در حکومت به عهده گرفتند.

 

ما باید در قلب دشمن نفوذ پیدا کنیم

 

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: امروز دشمن سعی می کند که به جامعه اسلامی نفوذ کند، امروز هنر آن است که ما بتوانیم در قلب دشمن نفوذ کنیم تا با نفوذ برنامه ریزی شده، همه آمال و آرزوهای دشمن را از بین ببریم.

 

وی با بیان این که گفتگو و مناظره یکی دیگر از اقدامات امام جواد (ع) بود، گفت: گفتگو ها و مناظره های امام جواد (ع) باعث شدکه مکتب فکری شیعه روی کار بیاید و شیعه رشد کند.

 

شیوه حرکت سیاسی و فرهنگی امام جواد (ع) می تواند در مواجهه با دشمنان اسلام و انقلاب موثر باشد

 

مدیر حوزه های علمیه کشور عنوان کرد: نامه نگاری های مستقیم یکی دیگر اقدامات امام بود که شخصیت هایی مهمی از جمله عبدالعظیم حسنی در این جا نقش کلیدی ایفا کردند و واسطه نامه ها بودند.

 

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: این شیوه حرکت سیاسی و فرهنگی امام جواد (ع) می تواند در مواجهه با دشمنان اسلام و انقلاب موثر باشد.

 

وی تأکید کرد: امروز مراجع و رهبر سر سفره کلمات نورانی اهلبیت نشستند و امروز باید از دل تاریخ پرافتخار و درخشان شیعه پیام روشنی برای جامعه بشری استخراج کرد و در اختیار جهان قرار داد.

 

کد خبر 537185

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha