طنز را با شوخی، فکاهی و بذله گویی اشتباه گرفته ایم

یک شاعر و طنزپرداز معتقد است طنز در کشور ما به لحاظ عرضه وضعیت خوبی ندارد و شوخی، فکاهی و بذله گویی به عنوان طنز عرضه می شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان،اسماعیل امینی با اشاره به این که امکان عرضه طنز کم شده است، گفت: تولید طنز کم نشده، اما امکان عرضه آن نسبت به گذشته کم شده است.

 

وی با بیان این که هم اکنون مجله تخصصی طنز در کشور وجود ندارد، گفت: طنز به لحاظ عرضه وضعیت خوبی ندارد و به همین دلیل جنس های مشابه طنز مانند شوخی، فکاهی و بذله گویی به عنوان طنز عرضه می شوند.

 

امینی ادامه داد: نوعی کج فهمی برای طنز وجود دارد و این مسئله امکان ارائه طنز را کم کرده است. کسانی که مخاطب طنز هستند، از طنز پرداز آثار تفریحی و سرگرمی می خواهند در صورتی که ساخت آثاری با جنس تفریحی کار طنز پرداز نیست.

 

وی با اشاره به جلسه های شعر طنز در حلقه رندان، گفت: شب شعر طنز اولین بار توسط حوزه هنری برگزار شد، اما میبینیم جاهای دیگر جلساتی به نام شعر طنز برگزار می کنند که در آنها بیشتر شوخی و سرگرمی دیده می شود.

 

این شاعر و طنزپرداز گفت: منتقد هنری می تواند جنس های مختلف هنری را از هم تفکیک کند، زمانی که فضای آشفته ای وجود داشته باشد، افرادی مانند محسن نامجو و بنیامین بهادری نیز به عنوان موسیقیدان مطرح می شوند.

 

اسماعیل امینی ضمن تاکید بر اینکه باید فضای نقد در کشور وجود داشته باشد، گفت: در زمان انتشار آثار باید تفاوت ها مشخص شوند، در کشور های دیگر تفکیک آثار مشخص است اما در کشور ما اینگونه نیست و کسی که رمان سطحی و سرگرم کننده می نویسد نیز نویسنده محسوب می شود و بخشی از این اتفاق به دلیل استقبال دستگاه های فرهنگی ما از این گونه کارها است.

 

این طنزپرداز درباره جشنواره طنز مکتوب حوزه هنری، گفت: جشنواره طنز مکتوب که از سوی حوزه هنری برگزار می شود حرکت خوبی است تا کسانی که در این حوزه فعالیت دارند کار خود را محک بزنند.

 

وی افزود: این جشنواره خوب است به شرطی که افراد شرکت کننده در آن تا سال بعد و دوره بعدی جشنواره رها نشوند و ارتباطشان قطع نشود. زمانی که کسی داستان خوبی نوشته است که در جشنواره شرکت کرده و برگزیده شده، قطعا توانایی هایی بیشتری دارد و داستان های بیشتری می تواند بنویسد که امکان چاپ داشته باشند.

 

بنا بر گزارش روابط عمومی حوزه هنری ،امینی همچنین با یادآوری شرایط عرضه کتاب در بازار کشور، تاکیدکرد: به نظرم می آید که شیوه های عرضه قدیمی در مقابل رسانه های جدید پر رنگ نخواهد بود و کسی از کتاب خوبی که چاپ می شود خبر دار نمی شود.

 

اسماعیل امینی با انتقاد از این که اخبار مربوط به کتاب در تلویزیون و رادیو و رسانه های دیگر به خوبی منعکس نمی شود، گفت: مشکل از کسانی است که تصمیم می گیرند و به نظر می آید برای آنها جنس تفریحی و سرگرمی بیشتر اهمیت دارد.
 

پایان پیام/

کد خبر 53730

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha