به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از بلومبرگ مذاکرات دوحه در حالی با شکست رو به رو شد که قیمت نفت در بازارهای جهانی باز هم به زیر 40 دلار سقوط کرد.
این در حالی است که کویت با چالش تولید نفت رو به رو است و 60 درصد از تولید روزانه اش را به جهت اعتصاب گسترده در تاسیسات نفتی اش کاهش داده است.
در این شرایط و در حالی که عربستان سعودی از عدم حضور ایران در نشست دوحه عصبانی است سفیر اردن تهران را ترک کرد.
گفته می شود وی به علت مسائلی که گفتگو و مشاوره نام گرفته است به امان فراخوانده شد اما عربستان که طی ماه های گذشته از سازمان همکاری های اسلامی و شورای همکاری خلیج فارس به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف سیاسی خود استفاده کرده است اینبار هم اردن را برای خارج کردن سفیر خود از ایران تحت فشار قرار داده است.
اردن آخرین کشور عربی است که سفیر خود را از تهران فرا می خواند . این خبر را برای نخستین بار رسانه سعودی العربیه در حالی اعلام کرد که برخی پیش بینی می کردند همکاری های نفتی ممکن است روند مناسبات تهران و ریاض را بهبود بخشد.
از سوی دیگر عربستان سعودی تمامی کشورهای عرب منطقه را برای تغییر رویکرد خود با تهران تحت فشار قرار داده است و به جز عمان در حال حاضر مناسبات ایران و کشورهای عربی با چالش های جدی مواجهه است.
نباید از نظر دور داشت که تهران و ریاض پس اعدام شیخ نمر روحانی شیعه در عربستان سعودی مناسباتشان را به پایین ترین سطح ممکن کاهش داده اند و مساله حج در این میان از جمله موارد چالش برانگیز است زیرا سعودی حتی پرواز هواپیماهای ایرانی بر فراز آسمان خود را نیز ممنوع اعلام کرده است .
پایان پیام /
نظر شما