به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، امام جمعه راین، شب گذشته (1 مرداد) در دومین همایش مدیران مسئول موسسات قرآن و عترت شهرستان کرمان که با حضور ائمه جمعه و بخشداران توابع شهرستان کرمان و مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد، با ذکر حدیثی از پیامبر اکرم، گفت: یکی از مسائلی که امت آن حضرت در روز قیامت در مورد آن مورد سؤال قرار می گیرند، نوع رفتارشان با کتاب خدا و اهل بیت است.
حجت الاسلام حمید اسماعیل پور تصریح کرد: قرآن کریم یک خزینه و معدن پربرکت است که هر کلمه و آیه آن مایه سعادت است اما بحر عمیق قرآن ناشناخته مانده است در حالی که غواصان دریای معانی می توانند به عمق این بحر پر برکت فرو رفته و گوهرهای ناب بیایند.
وی با اشاره به مهجور ماندن قرآن در برخی از مقاطع زمانی، تصریح کرد: در فضای سیاسی قبل از انقلاب تعبیر مهجوریت برای قرآن تعبیر صحیحی بود اما امروزه به برکت نهضت امام و رهبری های داهیانه مقام معظم رهبری قرآن مورد توجه قرار گرفته است.
امام جمعه راین با تشبیه قرآن به خورشیدی که نور افشانی می کند، اظهار داشت: هر کس خود را از پرتوهای نورانی و حیات بخش قرآن محروم کند خود را در مهجوریت قرار داده است.
وی با اشاره به قرآنی بودن فضای کشور و تأکید بر بهره گیری از قرآن در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، اضافه کرد: دوری از قرآن در این عرصه به هر میزانی که باشد ما را دچار خسران خواهد کرد.
حجت الاسلام اسماعیل پور در ادامه به قرآن آموزی در مقاطع سه گانه در آموزش و پرورش اشاره و افزود: بهترین دوره قرآن آموزی پایان 6 سالگی است.
وی با انتقاد از ناکارآیی این آموزش ها در برخی موارد، بیان کرد: متأسفانه عده کثیری از دانش آموزان پس از فراغت از تحصیل و ورود به دانشگاه در قرائت قرآن دچار مشکل هستند و باید ریشه و عامل این امر مشخص شود.
امام جمعه راین پیشنهاد کرد: برای تاثیر گذاری بیشتر آموزش های قرآن در آمورش و پرورش، معلمان با طی کردن دوره های ضمن خدمت، تخصص لازم را برای قرآن آموزی کسب کنند.
وی با اشاره به در پیش بودن بهار قرآن، خاطرنشان کرد: بهتر است که دوره های آموزش قرآن در این ماه در زمینه های قرآن آموزی سطح بندی شود تا آموزش ها برای فراگیران تکراری نبوده د و متناسب با نیازهایشان باشد.
حجت السلام عبدالرشیدی، امام جمعه گلباف نیز گفت: فعالیت در زمینه قرآن و قرآن آموزی باید بر اساس اصول و قواعد صحیح انجام شود تا از هدر رفتن سرمایه و وقت جلوگیری شود.
وی در ادامه، نبود مربی متخصص قرآن در برخی موارد و کم بودن زمان تمرین را از عوامل عدم موفقیت در زمینه قرآن آموزی عنوان کرد.
امام جمعه شهداد نیز بر ارتباط تنگاتنگ حوزه، آموزش و پرروش و خانه برای قرآن آموزی و ترویج فرهنگ قرآنی تاکید کرد.
سید ابراهیم پاریزی بخشدار راین نیز خواستار توجه رسانه ها بویژه صدا و سیما به مسائل قرآنی شد.
دکتر مجیدی فر از اساتید دانشگاه گفت: بیش از 50 درصد از افرادی که وارد دانشگاه می شوند، قرآن خواندن را بدرستی نمی دانند.
وی با اشاره به استعدادهای بالای کودکان و نوجوانان، اذعان کرد: متأسفانه بچه های ما در شرایط کنونی، کم حوصله شدند و به امر قرآن آموزی اهتمام لازم راندارند.
این استاد برجسته قرآ ن بریاد گیری مفاهیم و کاربردی یاد گرفتن قرآن تأکید کرد و خواستار تداوم در اجرای برنامه های قرآنی شد.
محمد بصیریان، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کرمان نیز از برپایی نمایشگاه قرآن کریم در ماه مبارک رمضان خبر داد.
اتخاذ وحدت رویه در آموزش قرآن، تخصیص امکانات به مدارس قرآنی ویژه خردسالان، تشکیل جلسه تخصصی میان آموزش و پرورش و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، قرائت یک صفحه از قرآن در مدارس به صورت روزانه و استفاده از فناوری های روز برای آموزش قرآن و ترویج جلسات قرآن خانگی از مهم ترین پیشنهاداتی بود که توسط حاضران ارائه شد.
پایان پیام/
نظر شما