به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از CBS اختلافات سیاسی میان ایران و عربستان به عنوان دو تولیدکننده اصلی نفت در منطقه خارومیانه بر روی قیمت های جهانی طلایی سیاه تاثیرات قابل توجهی داشت.
جلسه هفته گذشته در دوحه قطر که با حضور اعضای اوپک و غیر اوپک تولید کننده نفت برگزار شد عملا رهبری سعودی را که بر 13 کشور تولید کننده اوپک تاثیر گذار است زیر سوال برد.
در این جلسه که به منظور کمک برای افزایش قیمت نفت برگزار شد سعودی ها اعلام کرده بودند که اگر ایران به طرح فریز نفتی ملحق نشود آن را نخواهند پذیرفت و البته تهران هم که برای رساندن سقف تولید خود به دوران پیش از تحریم های سازمان ملل تلاش می کند در این جلسه شرکت نکرد.
در شرابط کنونی که قیمت نفت از اواسط سال 2014 روندی نزولی را طی می کند در مرحله نخست به عربستان سعودی ضربه خواهد زد زیرا این کشور در همان دوران که نفت در سراشیبی سقوط قرار گرفت نه تنها تولید خود را کاهش نداد بلکه با هدف تحت تاثیر قرار دادن بازار نفت های ماسه ای آمریکا و کانادا سطح تولیدش را حفظ کرد.
عربستان سعودی در حال حاضر ایران را در خصوص کاهش قیمت نفت و همچنین شکست مذاکرات دوحه متهم می کند در حالی که روسیه از جمهوری اسلامی در این راستا دفاع کرده و می گوید ، این که ریاض برای اجرایی شدن طرح فریز نفتی خواهان حضور تمامی اعضا است بی دلیل است.
در همین حال تحلیل گران بر این باورند که شکست مذاکرات دوحه هرگونه شانس برای سازش در روابط ایران و عربستان را که پس از اعدام شیخ نمر و تحرکات مخالفان سعودی در تهران با چالش های جدی رو به رو بود از بین برده است .
نظر شما