به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، دو روز سخت روحانی در استانبول، گسترش صنعت گردشگری ایران و ترکیه، یک چشم بادامی دیگر در راه تهران، وزارت کشور هیچ برنامه ای برای تغییر استانداران ندارد برخی از سرتیترهای اخبار دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
اولین رئیس جمهوری که با قطار سفر کرد
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان از ساعتی پیش بیست و ششمین سفر استانی دولت یازدهم را رقم زد.
آئین استقبال از دكتر روحانی رئیس جمهوری ساعت 10 صبح از میدام امام (ره) تا میدان سعدی و سخنرانی وی در استادیوم تختی سمنان است.
روحانی اولین رئیس جمهوری است که با قطار سفر استانی اش را انجام می دهد و ۹ وزیر دولت تدبیر و امید او را در سفر به سمنان یاری می کنند.
حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به شهرستان شاهرود سفر می كند و علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در شهرستان مهدیشهر حضور خواهد یافت.
حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات فردا به دامغان سفر می كند و حجت الاسلام علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیتهای مذهبی در شهرستان آرادان حضور می یابد.
حجت الاسلام مجید انصاری معاون امور مجلس رئیس جمهوری فردا در شهرستان سرخه و شهیندخت مولاوردی در شهرستان گرمسار حضور می یابد.
مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به گرمسار سفر می كند و سیدابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم كشور به شهرستان میامی می رود.
همچنین در این سفر در دو نشست دیدار رئیس جمهوری با علماء، نخبگان، ایثارگران و برگزیدگان استان در ساعت 16 در سالن هلال احمر و در نشست توسعه سرمایه گذاری استان نیز تعدادی از وزیران مرتبط حضور می یابند.
یک چشم بادامی دیگر در راه تهران
پس از سران کشورهای چین و ژاپن حالا نوبت به رئیس جمهور کره جنوبی رسیده که به تهران بیاید.
طبق اعلام معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهوری، رییس جمهور كره جنوبی به دعوت رسمی حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری كشورمان، دوازدهم اردیبهشت ماه وارد تهران می شود.
پرویز اسماعیلی افزود: خانم 'پارك گئون هی' را در این سفر رسمی سه روزه، شماری از وزرا و مسئولان ارشد اقتصادی و صاحبان صنایع بزرگ این كشور همراهی می كنند.
وی با اشاره به روابط دیرینه و خوب دو كشور، همچنین فرصت های گسترده همكاری میان تهران – سئول به ویژه در حوزه اقتصادی، اظهارداشت: در ملاقات روسای جمهور دو كشور علاوه بر موضوعات مرتبط با راههای گسترش روابط دوجانبه در حوزه های مختلف، تحولات منطقه ای و بین المللی نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهوری، جستجوی راههای تقویت همكاری مشترك در حوزه های انرژی، بانك و بیمه، پروژه های زیربنایی، بهداشت و درمان، علمی، فناوری و فرهنگی را از محورهای بحث و تبادل نظر روسای جمهوری دو كشور برشمرد و گفت: اسناد متعددی نیز در این حوزه ها، با حضور روسای جمهوری و توسط مقامهای عالیرتبه ایران و كره جنوبی، امضا خواهد شد.
اسماعیلی تاكید كرد كه با امضای این اسناد، تحركی جدی در روابط رو به توسعه دو كشور ایجاد خواهد شد.
وی افزود: در جریان سفر رییس جمهوری كره جنوبی به تهران كه تا چهاردهم اردیبهشت ماه ادامه می یابد، همایش بررسی راه های تقویت و گسترش روابط اقتصادی و تجاری تهران – سئول در دوره پسا برجام و فرصت های سرمایه گذاری شركتهای كره ای در پروژه های اقتصادی كشورمان، با حضور وی و روسا و مدیران بخش های دولتی و خصوصی دو كشور در تهران برگزار می شود.
خانم 'پارك' نخستین رییس جمهوری كره جنوبی است كه از ایران دیدار می كند.
راه اندازی واحدهای راکد از اولویت های دولت است
اسحاق جهانگیری صبح امروز(۳۰ فروردین) در بدو ورود به کرمانشاه گفت: امسال، سال اقتصادی مهمی برای کشور است و برای مجموعه کارهای اقتصادی برنامه ریزی شده که مهمترین آن راه اندازی تولید داخلی، توسعه صادرات و تولید واحدهای نیمه تمام است.
وی اظهار کرد: تولید داخلی در حال رکود تورمی در سال های گذشته آسیب زیادی دید و از همین جا اعلام می کنم که تمام مالکین طرح های راکد موظف به پیگیری راه اندازی مجدد طرح های خود هستند زیرا اولویت دولت راه اندازی واحدهای راکد و غیرفعال است.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به نقش موثر استان کرمانشاه گفت: این استان از جهات مختلفی برای کشور مهم و حائز اهمیت است و یکی از استان های مهم مرزی کشور محسوب می شود که می تواند در توسعه صادرات نقش کلیدی ایفا نماید و امسال می تواند بدرخشد.
وی تصریح کرد: طی برنامه ریزی های صورت گرفته،مقرر شده که موانع پیش روی استان کرمانشاه در زمینه تولید مشخص و مورد بررسی قرار گیرد.
جهانگیری در پایان بیان کرد: امسال طرح های مهمی در زمینه آب راه آهن، نفت، نیرو و کشاورزی اولویت بندی شده که مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
صهیونیسم و تروریسم اساسی ترین مشکلات جهان اسلام هستند/ اراده دو کشور توسعه روابط و همکاریها است
حسن روحانی جمعه شب و در دیدار احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه در آنکارا، با تقدیر از تلاش مسوولان ترکیه در برگزاری سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اظهار امیدواری کرد که در دوران ریاست ترکیه بر این اجلاس، شاهد گسترش همکاریها و وحدت و انسجام کشورهای اسلامی باشیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه «سازمان همکاری کشورهای اسلامی می تواند مرکز امیدی برای مسلمانان باشد اما متأسفانه تاکنون نتوانسته نقش خود را به خوبی ایفا کند»، افزود: باید همه دست به دست بدهیم تا از این نهاد بینالمللی به نفع تقویت یکپارچگی و انسجام جهان اسلام استفاده کنیم.
دکتر روحانی سفر اخیر نخست وزیر ترکیه به ایران را موجب ایجاد تحرک میان مسئولان دو کشور در مسیر توسعه روابط و همکاری های مشترک دانست و گفت: امروز ارتباط قلبی و دوستانهای بین دو ملت وجود دارد و این سرمایه ارزشمند دو دولت، برای تلاش در راستای تعمیق و تحکیم مناسبات همهجانبه خواهد بود.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه امروز اراده دو دولت بیش از هر زمان دیگری بر توسعه روابط و همکاریهای تهران - آنکارا استوار است، خاطرنشان کرد: ایران و ترکیه قادرند با همفکری و همکاری به حل بسیاری از مشکلات و معضلات منطقهای کمک کنند.
دکتر روحانی توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و ترکیه را در گرو گسترش روابط و همکاریهای بانکی میان دو کشور دانست و افزود: امروز با برطرف شدن تحریمها علیه ملت ایران فرصتی برای توسعه همهجانبه مناسبات میان دو کشور فراهم شده که باید به بهترین نحو از آن استفاده کنیم.
رییس جمهوری تشویق بانکها و بخش خصوصی دو کشور برای همکاری بیشتر با یکدیگر را ضروری خواند و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران و ترکیه میتوانند با گسترش همکاریهای خود در زمینههای گوناگون تجاری، اقتصادی، فرهنگی، گردشگری، حمل و نقل و سایر بخشهای مورد علاقه دو طرف، هدف رسیدن حجم روابط دو کشور به 30 میلیارد دلار را محقق کنند.
روحانی، صهیونیسم و تروریسم را مشکلات اساسی منطقه و جهان اسلام برشمرد و تأکید کرد: تردیدی در شکست خوردن تروریسم وجود ندارد و باید همه کشورهای اسلامی بویژه ایران و ترکیه برای حل و فصل مشکلات و اختلافات در جهان اسلام تلاش کرده و در برابر اسلام هراسی و توطئههایی که علیه اسلام و مسلمانان شکل گرفته ایستادگی و به رسالت خود عمل کنند.
رییس جمهوری تأکید کرد: مشکلات جهان اسلام باید توسط کشورهای اسلامی و بدون دخالت بیگانگان حل و فصل شود.
احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رییس جمهوری کشورمان، سفر خود به تهران و میزبانی شایسته از هیأت عالی رتبه مقامات ترکیه را موجب ایجاد تحولی چشمگیر در فضای روابط دو کشور دانست و بر اراده جدی ترکیه برای توسعه همهجانبه روابط و همکاریها با ایران تأکید کرد.
نخست وزیر ترکیه با تأکید بر اینکه از همکاری بانکهای دو کشور بدون هیچ محدویتی حمایت میکنیم، گفت: قاطعانه در مسیر گسترش هرچه بیشتر روابط اقتصادی با ایران تلاش می کنیم و در این راستا دستوراتی برای همکاری فعالانه بورسهای دو کشور نیز داده شده است.
داوود اوغلو تبدیل شدن قرارداد تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه به قرارداد تجارت آزاد و همکاری نامحدود تجار دو کشور با هم را حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: ظرفیتهای گسترده موجود برای همکاری در بخشهای مختلف باید متناسب با توسعه روابط و مناسبات دو کشور گسترش پیدا کند.
نخست وزیر ترکیه تروریسم را معضل و تهدیدی برای همه کشورهای منطقه وجهان دانست و گفت: امروز داعش تهدیدی مشترک برای همه کشورهای منطقه است و باید همه در کنار هم با آن مبارزه کنند که در این راستا ترکیه آماده هرگونه همکاری با جمهوری اسلامی ایران است.
دو روز سخت روحانی در استانبول/رئیس جمهور امروز در آنکارا
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان چهارشنبه شب راهی استانبول شد تا در سیزدهمین نشست سران سازمان همکاری های اسلامی حضور یابد. روحانی روز پنجشنبه در جمع سران این سازمان به سخنرانی پرداخت.
رییس جمهوری، تقویت روابط با کشورهای اسلامی را از اولویتهای اصلی جمهوری اسلامی ایران برشمرد و با تاکید بر اینکه هر حرکت تفرقهافکنانهای در سازمان همکاری اسلامی قطعاً بیاعتبار است، اظهارداشت: اختلافات در جهان اسلام، معضل همه ما است و حلوفصل اختلافات و سوءتفاهمات صرفاً از مسیر دیپلماتیک و با استفاده از روشهای مسالمتآمیز و انجام مذاکرات میسر است.
در ادامه حضور در استانبول، روحانی عصر پنجشنبه و در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در دیدار "عبدالله عبدالله" رییس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان با وی؛ روابط دیرینه، اشتراکات فرهنگی و نزدیکی دو ملت را برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت دانست و خاطر نشان کرد: ملت افغانستان در طول سالهای متمادی سختیهای فراوانی را متحمل شدند، اما در مسیر استقلال و امنیت خود پایدار بودند.
رییس جمهوری با اشاره به ضرورت گسترش همکاریها و روابط تهران – کابل برای دستیابی به منافع مشترک دو ملت، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار توسعه ثبات و آرامش در افغانستان است و همیشه در کنار مردم این کشور خواهد بود.
دکتر روحانی ارتقاء روابط بخش های خصوصی و گسترش همکاری کارآفرینان و سرمایهگذاران ایران و افغانستان را گامی مهم در استحکام روابط دو کشور برشمرد و اظهار امیدواری کرد با تلاش طرفین شاهد ارتقاء سطح مناسبات دو کشور باشیم.
عبدالله عبدالله رییس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان نیز در این دیدار با تقدیر از حمایتها و پشتیبانیهای دولت و ملت ایران از مردم افغانستان بویژه در دوران سختیها و دشواریها، گفت: اراده افغانستان بر توسعه هر چه بیشتر روابط و همکاریها با جمهوری اسلامی ایران و اجرای توافقات میان دو کشور است که امیدواریم با فعال شدن کمیسیون مشترک ایران و افغانستان، روند همکاریهای دو کشور شتاب بیشتری بگیرد.
همچنین رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار آقای "الهام علی اف" رییس جمهوری آذربایجان بر تحکیم و توسعه همه جانبه مناسبات و همکاری های تهران- باکو و استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود دو کشور در این راستا تاکید کرد.
روحانی عصر پنجشنبه و در این دیدار که در حاشیه سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی در استانبول انجام شد؛ با اشاره به اراده جدی طرفین بر گسترش همه جانبه روابط اظهار امیدواری کرد با تلاش و مساعی بیشتر مسئولان دو کشور شاهد توسعه پرشتاب مناسبات و همکاری های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و جمهوری آذربایجان باشیم.
رییس جمهوری همچنین بر تلاش در راستای اجرایی و عملیاتی شدن اسناد و توافقنامههای موجود میان دو کشور و ایجاد بستر مناسب برای همکاری و فعالیت کارآفرینان و بخش خصوصی دو کشور تاکید کرد.
دکتر روحانی با اشاره به ضرورت حل و فصل اختلافات و مشکلات منطقه ای از طریق گفتگو و مذاکره و جلوگیری از دخالت بیگانگان، اظهارداشت: تلاش ها باید برای پایداری آتش بس در منطقه قره باغ متمرکز شود.
رییس جمهوری اظهار داشت: همه کشورهای منطقه باید در مسیر مبارزه با تروریسم، افراطی گری و خشونت به عنوان تهدیدی جمعی و منطقه ای، در کنار هم قرار گیرند.
"الهام علی اف" رییس جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با اشاره به روابط نزدیک و دوستانه دو کشور در همه زمینه ها، بر تعهد آذربایجان بر اجرای توافقنامه و اسناد همکاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران از بهترین و نزدیکترین دوستان و همسایگان آذربایجان است و افق بسیار روشنی در فراروی روابط دو کشور گشوده شده است.
علاوه براین، روحانی عصر پنجشنبه به وقت محلی و در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی؛ در دیدار "محمد یوسف کلا" معاون رییس جمهور اندونزی با وی، با اشاره به اینکه امروز شاهد دوران جدیدی در روابط خوب دو کشور هستیم، خاطر نشان کرد: رایزنی و رفت و آمد مقامات و مسئولان ایران و اندونزی، مناسبات دوجانبه را تسریع میکند و امیدواریم در حوزه همکاریهای اقتصادی، گام های جدی و تازهای از سوی دو کشور برداشته شود.
گسترش صنعت گردشگری ایران و ترکیه / برگزاری تورهای تلفیقی از کشور ثالث به ترکیه و ایران
مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با ماهر اونال همتای ترکیه ای خود دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار طرفین بر اجرایی شدن موافقتنامه مربوط به جلوگیری از قاچاق اشیاء فرهنگی و تاریخی و توسعه روابط گردشگری تاکید کردند. همچنین طرفین در این دیدار تلاش در اجرای مفاد سند امضاء شده در سال گذشته در زمینه های توسعه سرمایه گذاری بخش های خصوصی دو کشور در احداث هتلها و امکان اقامتی برگزاری تورهای تلفیقی از کشورثالث به ترکیه و ایران را ضروری دانستند.
گسترش نمایشگاه های گردشگری دو طرف، برگزاری چهارمین کمیته فنی مشترک بین دو کشوربا حضور بخش خصوصی دو طرف ،فعالیت تبلیغاتی مشترک در جهت هدفمند کردن مقاصد گردشگری فرهنگی و مذهبی به اتباع دو کشور و برگزاری تورهای تلفیقی از کشورثالث به ترکیه و ایران، از دیگر توافقات طرفین در این دیدار بود.
وزارت کشور هیچ برنامه ای برای تغییر استانداران ندارد
قائم مقام وزیر کشور با رد شایعات مطرح شده مبنی بر تغییر برخی استانداران و فرمانداران گفت که وزارتخانه متبوعش هیچ برنامه ای برای تغییر ندارد.
حسینعلی امیری افزود: به طور مرتب عملکرد فرمانداران، بخشداران و استانداران را مورد ارزیابی قرار می دهیم اما این ارزیابی ها لزوما به معنای تغییر نیست.
وی ادامه داد: آنچه درباره تغییر برخی استانداران و فرمانداران مطرح می شود شایعه است و برخی افراد به زعم خودشان به گمانه زنی می پردازند و چنین موضوعاتی را طرح می کنند.
قائم مقام وزیر کشور تصریح کرد: در جایی که مرحله دوم انتخابات مجلس دهم را در برخی حوزه ها در پیش داریم و استانداران مشغول برنامه ریزی برای این مرحله در 21 استان هستند، طبیعتا تغییرات در میان استانداران کشور مفهومی ندارد.
امیری خاطرنشان کرد: همه تمهیدات لازم برای مرحله دوم انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در 21 استان اندیشیده شده است .
وی با بیان اینکه در مرحله اول انتخابات همایش های توجیهی و آموزشی برای بخشداران و فرمانداران برگزار شد، گفت: در این دوره نیز در 5 منطقه برای بخشداران، فرمانداران و مدیران استانهایی که انتخابات در آن برگزار می شود همایش های آموزشی و توجیهی خواهیم داشت.
یک تروریست در غرب کشور دستگیر شد
حجت الاسلام و المسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سربازان گمنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات با اشراف حداکثری، خصوصاً در استان های غربی کشور با تعامل و مشارکت فعال مردمی توانستند در یک اقدام اطلاعاتی و عملیاتی در تاریخ (27 فروردین 95) یکی از عناصر تروریستی را دستگیر کنند.
وی ادامه داد: بر اساس اعترافات متهم مشخص شد که وی برای انجام عملیات انفجاری در داخل کشور از سوی گروه های تروریستی ماموریت داشته است.
وزیر اطلاعات خاطرنشان کرد: به حول و قوه الهی با خنثی سازی عملیات تروریستی مذکور از اهداف شوم برخی کشورهای منطقه که قصد بر هم زدن فضای امن کشور را داشتند، پیشگیری شد.
وی خاطرنشان کرد: ادامه تحقیقات از متهم تا روشن شدن ابعاد موضوع در دستور کار وزارت اطلاعات قرار دارد.
نظر شما