تصمیم ایران قیمت نفت را کاهش داد/برداشته شدن محدودیت های " ایران ایر"

خبرگزاری شبستان:محدودیت های "ایران ایر" برداشته خواهند شد، ایران و آنچه در اجلاس اسلامی رخ داد، تصمیم ایران قیمت نفت را کاهش داد، ایران چقدر نفت تولید می کند؟ برخی از سرتیترهای مهم اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محدودیت های " ایران ایر" برداشته خواهند شد، ایران و آنچه در اجلاس اسلامی رخ داد، تصمیم ایران قیمت نفت را کاهش داد، ایران چقدر نفت تولید می کند؟ برخی از سرتیترهای مهم اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

ایران و آنچه در اجلاس اسلامی رخ داد

ایران یکی از شرکت کنندگان اجلاس اسلامی در استانبول ترکیه بود. در حالی که کشورهای عربی منطقه خلیج فارس مناسبات سیاسی و اقتصادی خود را با این کشور به پایین ترین سطح ممکن کاهش داده بودند اما در عکس یادگاری که روسای کشورهای فوق در ان شرکت داشتند حسن روحانی و پادشاه عربستان با فاصله در یک تصویر مشترک شرکت کردند.

در همین حال نباید از نظر دور داشت که بر اساس پروتکل هیات ترک رئیس جمهور ایران را در جایگاهی که شاید مناسب این کشور نبود قرار دادند. جای در گوشه عکس . این مساله بهانه ای برای نویسنده عرب نشریه اینترنتی سعودی گازت شد تا این اجلاس را بررسی کند.

سازمان کشورهای اسلامی 57 عضو دارد و هر سه سال در یکی از کشورهای عضو جلسه ای از سران برگزار می شود. پیش از اجلاس دو روزه استانبول وزرای خارجه کشورهای عضو تشکیل جلسه دادند و وزیر خارجه ایران نیز در این جلسه از نسبت به نقش مخرب سعودی ها هشدار داده بود.

در همین حال این نویسنده عربستانی ادعا می کند ایران و روسیه با رژیم صهیونیستی در خصوص ماندن بشار اسد در قدرت همراهی می کنند در حالی اشاره های به همکاری ترکیه ، سعودی و صهیونیست ها در انتقال و کمک رسانی به تروریست ها در خاک سوریه ندارد.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است ، عکس یادگاری اجلاس اسلامی در استانبول که رئیس جمهوری ایران در آن در گوشه قرار داشت نشان از موقعیت این کشور در میان کشورهای فوق و به خصوص میزبان دارد.

این رسانه همچنین می نویسد: ایران با تغییر چهره از یک افراط گرا به رئیس جمهوری که لبخند می زند چهره جدیدی را از خود به نمایش گذاشت اما در پس این چهره همان سیاست های گذشته اش را دنبال می کند.

تصمیم ایران قیمت نفت را کاهش داد

جمهوری اسلامی ایران در اجلاس نفتی دوحه که با هدف فریز نفتی برگزار شد شرکت نکرد و همین عدم حضور تهران در این جلسه تاثیر گذار بر قیمت های جهانی نفت تاثیر منفی گذاشت و منجر به سقوط قیمت ها بعد از یک دوره کوتاه ثبات شد.

نباید از نظر دور داشت که عربستان سعودی پیش از این تاکید کرده بود در صورتی به طرح فریز نفتی خواهد پیوست که تمامی اعضا از جمله جمهوری اسلامی نیز آن را اجرایی کنند.

آنطور که گزارش ها نشان می دهد قیمت جهانی نفت بار دیگر به زیر 40 دلار برای هر بشکه سقوط کرد که این مساله تولید کنندگانی مانند نیجریه ، ونزوئلا و روسیه را باردیگر به چالش می کشد.

بازگشت ایران به بازارهای جهانی نفت تاثیرات گسترده ای در سطح تولید و قیمت ها بر جای گذاشت به طوری که اکنون این کشور قصد دارد میزان تولید نفت خود را به پیش تحریم های بین المللی که در سال 2012 برساند.

در همین حال با ورود ایران به این بازار در حال حاضر به ظرفیت های نفت موجود در جهان 700 هزار بشکه اضافه شده است که این مساله نیز به نوبه خود در عدم تعادل میان بازار مصرف و میزان تولید موثر است.

نشست دوحه بر بازارهای نفت در آسیا نیز بی تاثیر نبود به طوری که قیمت ها در هنگ کنگ 1.3 درصد کاهش و در ژاپن نیز 3 درصد پایین آمد .

در همین حال نفت برنت نیز به زیر 41 دلار برای هر بشکه رسید که این مساله نیز نمی تواند دائمی و قابل برنامه ریزی باشد.

با ورود به ماه های گرم سال هم تا اکتبر 2016 شاهد تغییرات اندک در بازارهای انرژی جهانی خواهیم بود به همین منظور نفت وضعیت بحرانی خود را ادامه خواهد داد.

همکاری های مشترک انرژی میان ایران و اروپا چگونه خواهد بود؟

وزیر انرژی اتحادیه اروپا با همتایان ایرانی خود در وزارت نفت و وزارت انرژی جمهوری اسلامی دیدار کرد.

این نخستین دیدار میان وزرای انرژی اروپا و ایران پس از برجام به شمار می رود که برای گسترش و توسعه مناسبات دو طرف اهمیت بسزایی دارد.

اتحادیه اروپایی در سند چشم انداز 2035 انرژی خود برای تامین بخشی از نیاز های خود از ایران نام برده است و در همین حال جمهوری اسلامی نیز خواهان توسعه مناسبات و تنوع در مشتریان خارجی انرژی خود است.

همکاری با شرکت های فرانسوی و اسپانیایی و در همین حال حضور مجدد ایران در بازار انرژی کشورهای جنوب اروپا برای توسعه این مناسبات اهمیت قابل توجهی دارد.

گفتگو در تهران یکی از مهم ترین مذاکرات انرژی های غیر اتمی میان اروپا و ایران به شمار می رفت که به نظر می رسد ره آورد آن نزدیکی بیشتر دو طرف خواهد بود.

همکاری های مشترک دو جنابه میان ایران و اتحادیه اروپایی پس از تشکیل یک فروم تخصصی که شامل تجار ، سرمایه گذاران ، متخصصان و تحلیل گران است نهایی می شود.

این فروم تخصصی در عین حال در خصوص نحوه مبادلات و تبادلات و همچنین قوانین و تعرفه ها اقداماتی را صورت می دهد.

سرمایه گذاری ر روی هیدروکربن ها و همچینین انرژی های تجدید پذیر بر اساس توافقاتی که در اجلاس محیط زیست پاریس بدست آمد از دیگر مسائلی است که در میان ایران و اروپا در خصوص آن بحث شد.

اولویت همکاری های اتحادیه اروپا با ایران مسائل غیر هسته ای عنوان شده است که در اولین دور گفتگو های کارشناسی در فوریه 2016 نیز در خصوص آن بحث های صورت گرفت.

به جز هیدروکرین ها ، برق از جمله انرژی های است که طرف اروپایی برای همکاری با ایران در خصوص آن جدیت بسیاری دارد.

اسپانیا مقصد جدید نفت ایران خواهد بود

جمهوری اسلامی ایران که به دنبال بازارهای جدید برای فروش نفت خود است به همین جهت می تواند در اروپا جایگاه خود را با توجه به وضعیت پیش آمده در لیبی و تحریم های روسیه گسترش دهد. تحریم های بین المللی علیه اقتصاد ایران رفع شده اند و ایران هم به طرح فریز نفتی نمی پیوندد به همین جهت افزایش تولید در دستور کار این کشور قرار داد و آنطور که گزارش های نشان می دهد این کشور 700 هزار بشکه نفت را به اروپایی ها فروخته است .

ایران قصد دارد به یکی از تامین کنندگان نفت برای کشورهای جنوب اروپا مبدل شود به همین جهت مذاکراتی را با وزیر انرژی اتحادیه اروپا انجام داده است.

تهران و بروکسل پیش از این نیز در خصوص تامین گاز از طریق خط لوله گفتگو هایی را انجام داده بودند. ایران با توجه به ذخایر انرژی خود قادر خواهد بود بخشی از نیازهای اروپایی ها را تامین کند.

ایران در همین حال با شرکت های اسپانیایی " سپسا " و شرکت فرانسوی توتال برای فروش نفت خود قرارداد های را امضا کرده است .

نباید از نظر دور داشت که اتحادیه اروپایی و کشورهای که دارنده فن آوری نفتی هستند خواهان سرمایه گذاری در بازار انرژی جمهوری اسلامی بوده و اکنون هم پس رفع تحریم ها 500 تا 600 هزار بشکه نفت ایران به اروپایی ها فروخته شده است که 100 هزار بشکه آن سهم کشور ترکیه بوده است .

گفته می شود بجز اسپانیا و ایتالیا در جنوب اروپا یونان نیز از مشتریان نفت ایران است که طی ماه های گذشته با سفرهای مکرری که از سوی مقامات یونان به تهران صورت گرفته است اولین محموله نفت ایران نیز در بنادر این کشور پهلو گرفته است.

ایران به مذاکرات دوحه نمی رود

ایران در اجلاس " فریز نفتی " شرکت نخواهد کرد. در حالی که گفته می شد جمهوری اسلامی ایران هیاتی را به این اجلاس اعزام خواهد کرد اما اخبار منتشر شده نشان می دهد پروازی از تهران به سوی دوحه که حامل مدیران نفتی جمهوری اسلامی است در کار نخواهد بود.

جمهوری اسلام پیش از این نیز اعلام کرده بود حاضر نیست تولید نفت خود را کاهش دهد در همین حال سعودی که با مشکلات شدید بودجه و مالی رو به رو است اکنون خواهان کاهش تولید و تثبیت آن به منظور افزایش قیمت نفت تا بشکه ای 40 دلار است که این مساله می تواند با طرح فریز نفتی محقق شود.

عربستان گفته است اگر ایران با این طرح مخالفت کند این کشور نیز به آن نخواهد پیوست و در این صورت روسیه ، عراق ، لیبی ، ونزوئلا و دیگر تولیدکنندگان بزرگ نفتی باید تصمیم بگیرند که آیا در این شرایط حاضر هستند تولید نفت خود را در رقم آنچه در ژانویه 2016 در جریان بود حفظ کنند یا خیر؟

در بهمن ماه سال 2016 روسیه ، ونزوئلا و قطر به طور ضمنی به این توافق دست یافته بودند که تولید نفت خود را در رقم آنچه در ژانویه بود حفظ کنند در همین حال نباید فراموش کرد که روسیه نیز از کاهش قیمت نفت طی ماه های گذشته بسیار آسیب دیده است. این کشور نیز درگیر یک نبرد بیرونی است و به جز کاهش قیمت نفت تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا پیرو اختلاف نظرات آنها در خصوص اوکراین کماکان به قوت خود باقی است و دولت این کشور را تحت فشار قرار داده است.

روسیه از تولید کنندگان نفتی غیر اوپک است که همکاری های تنگاتنگی را با این سازمان در دستور کار خود دارد.

محدودیت های " ایران ایر" برداشته خواهند شد

شش سال از تحریم های گسترده هوایی و به خصوص شرکت هوایی ایران ایر می گذرد و در این سالها اتحادیه اروپا حتی از سوخت گیری هواپیماهای ایرانی در خاک خود نیز تا حد امکان جلوگیری کرد.در حال حاضر اما مقامات اتحادیه اروپا در بروکس می گوید در حال رفع محدویت های هستند که برای ایران ایر و دیگر خطوط هوایی متعلق به جمهوری اسلامی ایران بوده است هستند.

به جز خدمات وابسته به سوخت مسائلی چون تعمیرات و مشکلات فنی نیز در پایین ترین استاندارد ممکن به خطوط هوایی ایران در دولت گذشته این کشور داده می شود. در همین حال نباید از نظر دور داشت که امنیت اساسی ترین مساله در خطوط هوایی به شمار می رود.

پس از برجام ایران با استفاده از شرایط اجاره به شرط تملیک فضای خرید هواپیماهای جدیدی را برای خود محیا کرده است و در همین حال شرکت های آمریکایی نیز برای ارسال خدمات و قطعات به ایران اعلام آمادگی کرده اند.

رفع تحریم های بین المللی که  وابسته به مساله هسته ای بوده است به جمهوری اسلامی ایران اکنون این فرصت را داده است تا در فضای جدید ایجاد شده برای حضور فعال تر در صنایع هوایی برای خود محیا ببیند.

در همین حال سفر هیات بوئینگ به ایران برای این شرکت آمریکایی سازنده هواپیما فرصتی را ایجاد کرده است تا در بازار هوایی جمهوری اسلامی موقعیت خود را بازیابی کند. ایران پیش از انقلاب یکی از مشتریان اصلی بوئینگ در خاورمیانه به شمار می رفت و اکنون سه مدل 737 ، 777، و 787  این شرکت خواهان حضور در ایرلاین های ایرانی هستند.

بوئینگ در حالی خود را برای حضور در بازار ایران اماده می کند که رقیب اروپایی اش ایرباس قرار دادی 27 میلیارد دلاری با تهران امضا کرده است.

ایران چقدر نفت تولید می کند؟

جمهوری اسلامی ایران با افزایش ظرفیت های تولید خود در حال ارتقا جایگاه خود در میان تولید کنندگان اوپک است.

ایران که طی سالهای تحریم و رکود و چالش های ناشی از سیاست های اقتصادی و همچنین تحریم های بین المللی با افت شدید تولد نفتش همراه بود اکنون و پس از برجام تولید خود را تا 3.5 میلیون بشکه در روز افزایش داده است.

گفته می شود جمهوری اسلامی ایران طی یک سال گذشته توانسته است از ظرفیت های موجود در تولید استفاده کند. در همین حال در آوریل 2016 تولید نفت ایران به 2 میلیون بشکه در روز افزایش یافته است که در همین دوره زمانی تولید گاز این کشور نیز 10 درصد رشد را نشان می دهد.

قرارداد های تجاری جدید با هند ، همکاری های اقتصادی با روسیه و چین در کنار بازیابی مشتریان اروپایی نفت ایران از جمله اسپانیا و یونان از جمله اقداماتی بوده است که جهش و رشد بی سابقه تولید نفت جمهوری اسلامی کمک کرده است .

گفته می شود یکی از دلایلی که ایران قصد ندارد تولید خود را کاهش دهد سیاست های خصمانه ای است که دیگر تولید کنندگان بزرگ نفت جهان از جمله سعودی در دروان تحریم ها ضد ایران از آن بهره جسته اند به همین جهت جمهوری اسلامی نیز در شرایطی که کاهش قیمت نفت به دولت های حامی تروریستی چون سعودی زیان های شدیدی را وارد کرده است حاضر به تغییر سیاست های خود نیست.

عربستان و ترکیه از سرمایه گذاران و پایه گذاران تروریسم جهانی به شمار می رود که سعی دارند با به چالش کشیدن منطقه خاورمیانه سیاست های خود با پیش ببرند.

به تازگی نیز پادشاه سعودی در یک سفر 5 روزه عازم ترکیه شده است تا در خصوص آینده تحولات منطقه خاورمیانه با اردوغان  گفتگو کند.

ایران و ترکیه همکاری های اقتصادی خود را گسترش می دهند

ایران و ترکیه همکاری های اقتصادی و تجاری خود را گسترش می دهند. در حالی در دوران تحریم ترکیه از محصور بودن ایران زیر رژیم ظالمانه محدودیت های اقتصادی سود سرشاری برده است اکنون شرایط برای فصل جدید همکاری های فی مابین بر اساس احترام متقابل و اصل برابری فراهم شده است.

گفته می شود وضعیت ناامن موجود در ترکیه و چالش های اقتصادی در کنار فساد مالی و آنچه نقض آشکار حقوق بشر دراین کشور خوانده می شود عملا دولت پر حاشیه اردوغان را که با تروریست های منطقه ای همکاری شانه به شانه ای دارد به چالش های جدی کشانده است.

در چنین فضایی همکاری های متقابل و استفاده از ظرفیت های موجود در اقتصاد رو به رشد ایران می تواند برای دولت ترکیه نجات بخش باشد.

در همین حال ایران برای حضور بانک های خارجی اعلام امادگی کرده است و بانک های اروپایی و ترکیه نیز خود را برای حضور در جمهوری اسلامی آماده می کنند اما مانع اصلی برای این همکاری و شکل گیری نوعی از تبادلات تجاری وابسته به آن کاملا به تصمیم سازی ایالات متحده وابسته است .

آمریکایی ها در چنین فضایی و در حالی که دولت روحانی در دیدارهایش با طرف ترک توافقاتی را در خصوص همکاری های مشترک و سرمایه گذاری کسب کرده اند اجازه ورود سرمایه ها به ایران را از طریق حفظ محدودیت های دوران تحریم با جمهوری اسلامی ایران نمی دهند.

آمریکایی ها منع استفاده ایران از دلار را تبادلات تجاری اش حفظ کرده اند و می گویند این مساله جزئی از بند های موجود در برجام نیست به همین جهت آن را حفظ خواهند کرد.

ایران و ترکیه در چند سند همکاری مشترک توافق کرده اند سطح و حجم سرمایه گذاری های خود افزایش دهند.

اسد با کمک ایران و روسیه بر حلب حاکم خواهد شد

ایران و روسیه به اسد کمک خواهند کرد تا بتواند بر حلب کنترل کامل داشته باشد.

این مطلب را یکی از منع که نخواست نامش فاش شود عنوان کرد. در همین حال گفته می شود هیاتی از ایران به مسکو سفر کرده بودند تا در خصوص انتقال سلاح و لجستیک نیروهای سوریه با مقامات روس گفتگو کنند.

طرف ایرانی انجام این سفر را رد کرده است. ایران و روسیه از حامیان بشار اسد به شمار می روند که طی 5 سال حمایت کاملی را از دولت مرکزی وی داشتند.

بشار تحت مشورت با این دو کشور انتخابات پارلمانی 13 آوریل را برگزار نکرد. انتخاباتی که می توانست فرصت خوبی برای آشتی ملی و فضای باز سیاسی را فراهم آورد.

در همین حال منابع نزدیک به خبرگزاری رویترز گفته اند هیات ایرانی در مسکو در خصوص اینده برنامه انتقال سامانه های ضد موشکی اس -300 با طرف روسی در سفر فوری و شبانه گفتگو کرده اند.

سفر هیات ایرانی به مسکو در حالی صورت می گیرد که رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تهران در خصوص دو مساله مهم منطقه ای با مقامات جمهوری اسلامی به گفتگو نشسته است.

مساله آینده یمن و سوریه دو موضوعی هستند که فدریکا موگیرینی در خصوص آن ها به طور خاص و شخصا با هیات ایرانی گفتگو کرد.

این نشریه خیلیج همچنین ادعا کرد جنگ نیابتی کنونی در منطقه خاورمیانه میان دو قدرت منطقه ای ایران و عربستان سعودی در جریان است .

اروپا همچنین از ایران خواسته است تا در خصوص مبارزه با تروریسم و کمک های مالی که به گروه های تروریستی از طریق سیستم های بانکی صورت می گیرد کمی کوشا تر باشد. این در حالی است که اشاره ای به نقش ترکیه در تامین مالی داعش و جبهه النصره نشده است.

کد خبر 537772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha