دانش آموزان بهترین الگو برای انتقال پیام های سلامت به جامعه هستند

خبرگزاری شبستان: رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی ‌شاپور اهواز، اظهار داشت: دانش‌آموزان بهترین الگو برای انتقال پیام های سلامت به جامعه هستند که باید از ظرفیت آنها استفاده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی ‌شاپور اهواز، امروز(1 اردیبهشت) در مراسم نمادین نواختن زنگ سلامت به مناسبت آغاز هفته سلامت، گفت: بیش از 75 درصد از عوامل مؤثر بر سلامت یک جامعه، عوامل خارج از اختیار دستگاه‌ های بهداشتی و درمانی است.

 

وی با بیان اینکه سلامت مقوله ای فرابخشی است و مسائل کلان سیاسی، اجتماعی فرهنگی، آب و هوایی، اقلیمی و... بر کیفیت سلامت تاثیرگذار است، اضافه کرد: 50 درصد تامین سلامت مربوط به سیاست‌گذاری‌ های اجتماعی، اقتصادی، جغرافیایی و مسایل اقلیمی است.

 

ایدنی، همچنین با اشاره به اهمیت فرهنگ و سواد سلامت بیان کرد: برای ارتقای سطح سلامت جامعه نیاز به فرهنگ سازی و افزایش سواد سلامت جامعه است که در غیر اینصورت، شاهد رشد بیماری ‌های ناشی از تغییر سبک زندگی خواهیم بود.

 

وی با اشاره به رشد بیماری های غیرواگیر به دلیل الگو و سبک زندگی، اذعان داشت: بیماری های قلبی عروقی، تنفسی، دیابت، روان پزشکی از بیماری هایی هستند که در جهان و کشور ما روبه افزایش می باشند که مقابله با این بیماری ها و جلوگیری از روند رشد آنها نیازمند اصلاح روش زندگی و الگوی تغذیه است.

 

وی کم تحرکی، چاقی، دخانیات و الگوی غذایی نامناسب را از مهمترین عوامل این بیماری ها عنوان کرد و افزود: در صورت عدم رعایت الگوی صحیح مصرف مواد غذایی و عدم کاهش مصرف قند، نمک و چربی ‌های ترانس، در آینده با سونامی بیماری‌ های قلبی عروقی مواجه می شویم.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، با اشاره به نقش دانش آموزان در این راستا، عنوان کرد: دانش‌آموزان بهترین الگو برای انتقال پیام های سلامت به جامعه هستند که باید از ظرفیت آنها استفاده شود.

 

وی ابراز کرد: دانش آموزان به عنوان سفیران سلامت می توانند مروج پیام های سلامت در خانواده و جامعه باشند و در این راستا فرهنگ سازی خوبی در زمینه ترویج سلامت صورت می گیرد.

 

ایدنی، خاطر نشان کرد: هفته سلامت فرصت مناسبی است تا جایگاه و هدف نهایی نظام سلامت که افزایش طول عمر با کیفیت مردم است، تببین و نهادهای  حاکمیتی، اجرایی و سازمان های مردمی جهت همکاری و مشارکت بیشر در امر ارتقای سلامت دعوت شوند.

 

گفتنی است، یکم تا هفتم اردیبهشت به عنوان هفته سلامت نامگذاری شده و در این راستا دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور با اجرای برنامه های متعدد، جلب توجه مردم و همچنین نهادها و سازمان های مختلف به موضوع سلامت و بهداشت را دنبال می کند.

 

برگزاری دوره آموزشی دیابت و ورزش، جشنواره غذای سالم، پیاده روی کارکنان، همایش تجلیل از فعالان و خیران عرصه سلامت، حضور در پایگاه های بسیج، مساجد و هلال احمر و ارائه توضیحات لازم در خصوص دیابت و نحوه پیشگیری از آن، برگزاری مسابقه فرهنگ سلامتی ویژه دانش آموزان، استقرار ایستگاه های سنجش سلامت در سطح شهر و همچنین در بیمارستان ها جهت اندازه گیری قند خون، فشار خون و BMI و ارائه مشاوره تغذیه، اطلاع رسانی نکات پیشگیری از دیابت از طریق بیلبوردهای سطح شهر و همچنین پیام های زیرنویس تلویزیونی از جمله برنامه های این هفته است.

 

همچنین حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه در برنامه های اختصاص یافته از سوی صداو سیمای مرکز خوزستان، مانور آموزشی مقابله با دیابت توسط پرسنل مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه، دیدار با خانواده شهدای عرصه بهداشت و درمان، استقرار کانتینر انتقال خون در پردیس دانشگاه، بازدید اعضاء هیئت رئیسه دانشگاه از دفتر مطبوعات، خبرگزاری ها و رسانه ها، برگزاری مسابقه بزرگ اینترنتی سلامت در سطح استان و....از دیگر برنامه های در نظر گرفته شده توسط دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برای اجراء در طول هفته سلامت می باشد.

 

کد خبر 537894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha