خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اردن کشوری کوچک با منابع طبیعی محدود است. این کشور در حال حاضر راههایی برای گسترش تأمین آب محدود خود مییابد و بویژه از طریق همکاریهای منطقهای از منابع موجود خود استفاده بهتری میبرد. همچنین اردن در تأمین قسمت اعظمی از نیازهای انرژی خود به منابع خارجی وابسته است. در خلال دهه ۹۰، نیازهای نفت خام این کشور از وارداتی که از عراق و دیگر کشورهای همسایه میشد تأمین می شد. از اوایل سال ۲۰۰۳، نفت مورد نیاز اردن توسط کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس تأمین میشدهاست. علاوه بر آن، خط لوله انتقال گاز عرب از مصر به شهر بندری عقبه واقع در جنوب اردن در سال ۲۰۰۳ تکمیل شد. دولت در نظر دارد این خط انتقال گاز را به شمال و تا منطقه امان و مناطق ورای آن گسترش دهد.
بنابراین گزارش، ایران و اردن دارای روابط تاریخی هستند. شروع روابط رسمی ایران با این سرزمین به دوران حکومت عثمانی باز میگردد که ایران در شام نمایندگی کنسولی داشت. بعد از سلطه انگلیسیها بر اردن و فلسطین، ایران در بیت المقدس کنسولگری دایر کرد. پس از استقلال شرق اردن، دولت ایران این کشور را به رسمت شناخت و در سال 1950 میلادی سفارت ایران در امان و متقابلا سفارت اردن در تهران تأسیس شد تا سال بعد از آن با سفر شاه مخلوع ایران به اردن، روابط دو کشور توسعه و گسترش بیشتری یابد. در راستای نیاز اردن به کشورهای همسایه برای تامین نیازهای خود در حوزه انرژی؛ این کشور مراودات تجاری با کشورمان در حوزه فولاد انجام داده است. در همین راستا مدير عامل شركت فولاد كاوه جنوب كيش از صادرات نخستين محموله 20 هزار تني شمش فولادي بيلت از اين شركت به مقصد اردن خبر داده است.
این گزارش می افزاید: روابط عمومي بنياد مستضعفان در این رابطه به نقل از علي دهاقين، مديرعامل شركت فولاد كاوه جنوب كيش نوشته است: "نخستين محموله شمش (بيلت) شركت فولاد كاوه جنوب كيش با استاندارد BS4446 به ميزان 20 هزار تن به مقصد كشور اردن در حال بارگيري است و اين اقدام عملي در راستاي اجراي اقتصاد مقاومتي تنها دو ماه پس از توليد مستمر اين شركت انجام شده است. افزايش پيشنهادهاي خريد از شمال آفريقا، تركيه و كشورهاي حوزه خليج فارس به اين شركت ارسال شده و صادرات اين محموله 20 هزارتني به صورت قرارداد C&F (ارزش كالا به اضافه كرايه) در نوع خودش بسيار قابل توجه است. كليه مراحل حمل از كارخانه و تحويل تا عرشه كشتي را كاركنان بازرگاني فولاد كاوه انجام داده اند. شركت هاي فولادي تمايل دارند صادرات خود را به صورت FOB (تحويل در بندر) انجام بدهند، اما نخستين قرارداد صادراتي اين شركت در مقصد تحويل خريدار خواهد شد. پس از دو سال كاهش قيمت، بازار فولاد افزايش قيمت را تجربه مي كند و در اين راستا اهتمام شركت به حضور مستمر در بازارهاي صادراتي و تحويل كالا در زمان مقرر به خريدار در دستور كار قرار گرفته است."
یادآور می شود: بنياد مستضعفان در سال 1391 شركت فولاد كاوه جنوب كيش را به منظور ايجاد رقابت در جمع سه توليدكننده برتر فولاد كشور با بكارگيري فن آوري روز دنيا و با انگيزه توليد مستمر و پايدار ايجاد كرد. تكميل زنجيره توليد فولاد از معدن تا مقاطع مختلف مصرف، ايجاد واحدهاي جانبي، پايين دستي و بالادستي در دستور كار اين شركت فولادسازي در جنوب كشوراست. در سال جاري 70 درصد برنامه توليد شركت كه معادل 40 هزار تن شمش در ماه است، به كشورهاي مختلف صادر خواهد شد. در گذشته محصولات در مواقعي به صورت تحويل درب كارخانه يا به صورت ريالي انجام مي شد، اما در رويكرد جديد، اقلام صادراتي به صورت FOB و C&F به فروش مي رسد كه سودي بيشتري براي شركت به همراه دارد.
نظر شما