به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي سمنان، آرزو گلكار افزود: اين جشنواره از سوي بخش خصوصي و با حمايت ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري اين شهرستان در خانه سمنان برگزار ميشود.
وي زمان برگزاري اين جشنواره را بيست و نهم ارديبهشت ماه اعلام و اضافه كرد: از تمام علاقمندان و نانوايان سنتي و غير سنتي كه به صورت حرفه اي به اين شغل اشتغال دارند دعوت مي شود با پخت انواع نان هاي عصرانه، صبحانه، فانتزي و نانهاي رايج سنتي در اين جشنواره شركت كنند.
گلكار خاطرنشان كرد: علاقمندان ميتوانند تا پانزدهم ارديبهشت، صبحها از ساعت 8.30 تا 12.30 با تماس با شماره 33341650 (اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان سمنان) در اين جشنواره شركت كنند.
وي با بيان اينكه نام اين جشنواره از يكي از نام هاي منتسب به شهر سمنان برگرفته شده است، گفت: يكي از اسامي كه به سمنان منتسب ميكنند سيم نان است كه به تعبير عده اي به نان نقره اي معنا ميشود.
وي با بيان اينكه اين جشنواره براي نخستين بار و با شركت شهرستانهاي اطراف سمنان از جمله سرخه و مهديشهر برگزار ميشود، افزود: اين جشنواره در سالهاي آينده و در سطوح منطقه اي، ملي و بين المللي برگزار ميشود.
گلكار با اشاره به اينكه علاوه بر انواع نانهايي كه در وعده هاي مختلف پخته مي شود، «گولاچ»، «شيرمال» و «كماچ» از جمله نانهاي رايج منطقه سمنان هستند، گفت: اهميت نانهاي سمنان به حدي است كه گولاچ (تكنيكهاي پخت نان آئين برات شهرستان سمنان) و نان بقسمات سمنان در فهرست ميراث معنوي كشور به ثبت رسيده است.
سرپرست اداره ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري شهرستان سمنان از جمله اهداف برگزاري اين جشنواره را معرفي انواع نانهاي ايراني و نان هايي كه در وعده هاي غذايي مختلف پخته مي شوند، عنوان كرد و افزود: نان يكي از مهمترين وعده هاي غذايي مردم دنياست و برگزاري اين جشنواره مي تواند نقش موثري در معرفي هر چه بيشتر اين خوراك ارزشمند و حفظ و احياي روش هاي پخت آن داشته باشد.
تاكنون تكنيكهاي پخت نان آئين برات شهرستان سمنان، نان بقسمات سمنان و مهارت هاي پخت نان استان سمنان در فهرست ميراث معنوي كشور به ثبت رسيده است.
نظر شما