به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم یادمان «فرج الله سلحشور» عصر پنجم اردیبهشتماه در جریان برپایی سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر در در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
در این مراسم، «حجت الله ایوبی» رئیس سازمان سینمایی، «علیرضا تابش» مدیرعامل بنیاد فارابی، «محسن مومنی» رئیس حوزه هنری، رضا میرکریمی، مجید مجیدی، نادر طالب زاده، «بصیر سلحشور» پسر مرحوم سلحشور، عبدالحسین برزیده، محمد حمزه زاده، محسن یزدی و جمعی از فیلمسازان و اهالی رسانه حضور داشتند.
در ادامه مراسم «حجت الاسلام بصیر سلحشور» فرزند مرحوم فرجالله سلحشور با تشکر از دستاندرکاران جشنواره فجر در سخنانی گفت: من حرف خاصی ندارم، اما امیدوارم سینمای ایران روز به روز جنبه اصلاحگرانه تری نسبت به جامعه خود و دنیا داشته باشد و آینهای برای نشان دادن فرهنگ غنی اسلام و ایران به دنیا باشد. امروزه تمام رسانههای دنیا در دست افرادی است که از ما خوششان نمیآید.
وی ابراز امیدواری و تاکید کرد: امیدوارم سینمای ما به استانداردهای جهانی و معقول نزدیک شود و مخاطبان زیادی را به خود اختصاص دهد، زیرا من معتقدم ما به لحاظ فیلمسازی میتوانیم آنها را شکست دهیم، امیدوارم روزی فرا برسد که سینمای جهانی، دینی و فرهنگی داشته باشیم.
عرضه قصههای قرآنی مسئولیت بزرگی است
«جاوید جعفری» کارگردان هندی و عضو هیات داوری جشنواره نیز گفت: من از کشوری میآیم که دو چیز در آن خیلی مهم است. مادر و سینما. تقریبا ۲۰۰ میلیون مسلمان در هندوستان وجود دارند که کارهای آقای سلحشور را روی شبکههای مسلمان تماشا کرده اند. سریال حضرت یوسف و سریال اصحاب کهف را تماشا کردم. چیزی که در مورد این سریالها دوست داشتم این بود که داستانهای قرآنی را به صورت کاربردی منتقل کردند.
وی با بزرگ خواندن مسئولیت سلحشور در ساخت این سریالها، بیان کرد: این یک مسئولیت خیلی بزرگ است و افتخار میکنم که این سریالها را تماشا کردم. این یک مسئولیت بزرگ است که این قصههای قرآنی را عرضه کنند.
جعفری خاطرنشان کرد: ایران همیشه در عرضه آموزههای قرآنی پیش قدم بوده ،قطعا جای خالی آقای سلحشور احساس میشود و امیدوارم در آینده کارگردانهای جوان بتوانند جای خالی او را پر کنند. برای همه مردم ایران و همه سینماگران ایرانی آرزو میکنم بتوانند بهترین کارهایشان را به جهان عرضه کنند.
«سلحشور» استاد سینمای دینی و اجتماعی بود
در ادامه علی ظاهر از لبنان نیز گفت: قبل از این که بخواهم صحبت کنم، داشتم به یک مکالمه خیالی بین حضرت یوسف و حضرت موسی فکر می کردم و حضرت موسی را تصور میکردم که به حضرت یوسف گله میکند که مردم شانس آشنایی با تو را داشتند اما شانس آشنایی با من را نداشتند. حضرت موسی الان غمگین است که مردم نتوانستند با آن آشنا شوند ولی حضرت موسی الان امیدش به وزارت ارشاد است که بتواند به آرزوی سلحشور جامه عمل بپوشاند.
وقتی سیدحسن نصرالله پای سریال سلحشور گریه کرد
وی، فرج الله سلحشور را کارگردان قرآن نامید و بیان کرد: او، کارگردان سینما نبود. او استاد سینمای دینی و اجتماعی بود. زمانی که در شبکه المنار پخش سریال حضرت یوسف را شروع کردیم، خیابانها انقدر خلوت میشد که بهترین فرصت برای دزدها بود. مخاطبان سریال حضرت یوسف از گروه خاصی نبودند، هم مسلمان بودند و هم مسیحی. به یاد دارم در سال ۲۰۰۸ زمانی که سریال در لبنان پخش میشد سلحشور با تعدادی از عوامل سریال به لبنان رفتند. وقتی سید حسن نصرالله از حضور سلحشور مطلع شد از من خواهش کرد با سلحشور ملاقات داشته باشد.
ظاهر خاطرنشان کرد: قرار بود نیم ساعت با هم ملاقات داشته باشند اما ملاقات خیلی مفصل بود و به یاد دارم که نصرالله به سلحشور گفت سریال را از شبکههای ایرانی ضبط کرده و دیده است. او تعریف کرده بود که یک روز تعطیل از صبح تا عصر ۱۰ قسمت از سریال را با خانواده دیده و گریه کردهاند وقتی سلحشور سخنان نصرالله را شنید، او هم گریه کرد و از نصرالله خواست که برایش دعا کند و از حضرت فاطمه (س) بخواهد روز قیامت شفاعتش را بکند.
نظر شما