خبرگزاری شبستان-گرگان: انتخابات هفتم اسفندماه خط پایان نبود بلکه مجلس دهم هنوز کرسی های خالی زیادی دارد که دهم اردیبهشت ماه تکلیف آنها مشخص خواهد شد. هنوز تکلیف 68 کرسی از 290 کرسی بهارستان نامشخص است و معلوم نیست کدام یک از کاندیداها می توانند به آن تکیه بزنند. دور دوم دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در 122 شهرستان و 55 حوزه انتخابیه برگزار می شود و 136 کاندیدا برای تصاحب 68 کرسی با هم رقابت می کنند. در گلستان هم از 6 حوزه انتخابیه تکلیف 3 حوزه مشخص شده و مردم نمایندگان خود در مجلس دهم را شناختند و از 8 کاندیدای باقی مانده در دور دوم انتخابات 4 نفر راهی مجلس خواهند شد.
ستادهای انتخاباتی و طرفداران کاندیداها مانند دور نخست انتخابات، هم چنان با شور و هیجان برای رأی آوردن نامزد مورد نظر خود تبلیغات می کنند. بنرهایی در میادین و تقاطع های اصلی شهرهایی که در آن انتخابات به دور دوم کشیده شده، خودنمایی می کند. شهرداری نیز مکان هایی را برای نصب پوسترهای تبلیغاتی در نظر گرفته که عموما در اختیار یک یا دو کاندیدا قرار گرفته است.
تب و تاب در فضای مجازی هم چنان وجود دارد و طرفداران کاندیداها گروه ها و کمپین های متعددی را در حمایت از نامزد مورد نظر خود به راه انداختند. متأسفانه مانند دور نخست انتخابات در برخی از این گروه های تلگرامی و شبکه های مجازی به کاندیداهای دیگر توهین شده و تهمت می زنند که به نظر می رسد برخی از افراد مطلع نیستند که این گونه اقدامات موجب ریزش آرای کاندیدای مطلوب آنان خواهد شد. از سویی دیگر عده ای به دنبال این هستند که ثابت کنند برخی از مسئولان به دنبال اثرگذاشتن برنتیجه آراء هستند که به طور قطع هیئت های اجرایی و به ویژه هیئت های نظارتی بیشتر از مرحله اول سخت گیری خواهند کرد.
صف بندی جناحی در سه حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا، کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان و حوزه انتخابیه مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه تپه از حساسیت بالایی برخوردار است. در حوزه گرگان و آق قلا که 4 کاندیدا در دور دوم باهم رقابت می کنند دو کاندیدا مورد حمایت ائتلاف اصلاح طلبان، یک کاندیدا اصولگرا و یک کاندیدا نیز تحت عنوان مستقل در این رقابت حضور دارند. در حوزه انتخابیه کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان معادلات کمی پیچیده تر است، علاوه بر سلیقه های سیاسی، عده ای به دنبال مطرح کردن بحث قوم گرایی هستند که این کار قطعاً به صلاح توسعه منطقه غرب استان نخواهد بود. در این حوزه انتخابیه نیز دو کاندیدا، از طیف اصولگرا و از شهرستان کردکوی و یک کاندیدا با گرایش اصلاح طلبی از شهرستان بندرترکمن با هم رقابت می کنند. خوشبختانه تاکنون تبلیغات و رقابت در حوزه های انتخابیه در کمال آرامش برگزار شده است.
در شرقی ترین حوزه انتخابیه استان یعنی مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه تپه نیز دو کاندیدا به دور دوم راه پیدا کرده اند که نه ائتلاف اصلاح طلبان مشخص کرده که کدام نامزد را تائید می کند و نه اینکه در لیست اصولگراها دیده می شوند به نظر می رسد انتخابات در این حوزه انتخابیه نسبت به دو حوزه دیگر جوی نسبتاً آرام تری دارد.
بعد از انتخابات هفتم اسفند و مشخص شدن کاندیداهای راه یافته به دور دوم، برنامه ریزی ستادهای انتخاباتی این افراد آغاز شد و جلسات متعدد خانگی در ایامی که هنوز تبلیغات به صورت رسمی آغاز نشده بود رونق فراوانی داشت از طرفی یکی از طیف های سیاسی، یکی از شخصیت های مطرح جناح خود را برای سخنرانی انتخاباتی پیش از آغاز فرصت قانونی تبلیغات به استان دعوت کرده که عده ای معتقدند نتیجه چندانی از این سفر عاید این طیف نشده است.
دو حوزه انتخابیه غرب و مرکز استان از ساعات اولیه قانونی بودن تبلیغات، میزبان سخنرانانی کشوری از طیف ها و جناح های مختلف بوده که کارشناسان مسائل سیاسی تحلیل های مختلفی از این نشست ها ارائه می کنند و طبیعی است که طرفداران هر کاندیدایی آن را به نفع خود مصادره کند.
در این فضای پر از التهاب به نظر می رسد مسئولان استانی و برگزار کننده انتخابات نقش موثری در مدیریت این فضا و شرایط داشته باشند. متأسفانه در یکی از جلسات رسمی استانداری، کاندیدای جناح خاصی حضور پیدا کرد و متأسفانه صدا و سیمای مرکز استان نیز در بخش خبری خود آگاهانه یا ناآگاهانه تصاویری از این فرد منتشر کرد این مسئله حساسیت های زیادی را در اردوگاه جناح مقابل ایجاد کرد. این در حالیست که پیش از برگزاری دور نخست انتخابات در هفتم اسفند، معاون سیاسی امنیتی استانداری از پخش تصویر یکی از نامزدها از شبکه استانی انتقاد و اعلام کرد این تخلف به وزارت کشور اعلام شد. در فاصله انتخابات هفتم اسفند تا دور دوم این انتخابات اتفاقاتی در استان رخ داد که حساسیت ها را در مرکز استان مضاعف کرد، عزل فرماندار گرگان و معرفی سیدعباس حسینی به عنوان سرپرست این فرمانداری، انتقادها را به اوج رساند و موجب طرح شائبه مهندسی انتخابات شد هرچند حسن صادقلو، استاندار گلستان در ابتدای هفته جاری در جلسه شورای برنامه ریزی بر بی طرفی کامل در انتخابات تأکید کرد و گفت: این شائبه ها، فرافکنی پیشروانه نسبت به احتمالی است که یک جناح سیاسی از آینده خود، متصور است.
شرایط موجود و رقابت طیف های سیاسی در این استان در فضایی امن و پر از آرامش، نشان از بلوغ سیاسی مردم این دیار است اما نکته ای که نباید از آن غافل شد انتخاب افرادیست که شایستگی وکالت ملت را داشته باشند. مردم به طور قطع ملاک و شاخص های انتخاب اصلح را می دانند و به افرادی رأی خواهند داد که به دور از فرافکنی و ملتهب کردن فضای استان به دنبال خدمت و رفع مشکلات آنان باشد.
گفتنی است، انتخابات دور دوم دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در 10 شهرستان و سه حوزه انتخابیه برگزار می شود که مردم در 863 شعبه، رأی خود را به صندوق خواهند انداخت.
نظر شما