به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، بهروز فتحی مدیرکل مطالعات و برنامه ریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز(9اردیبهشت) در نشست شورای اداری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران که با حضور علیرضا یونسی معاون سیاسی امنیتی استانداری برگزار شد، با اشاره به شعار سال مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در خصوص اقتصادمقاومتی اقدام و عمل عنوان داشت: نامگدازی امسال در بین دیگر سیاست های کلی ابلاغی از سوی رهبرمعظم انقلاب امام خامنه ای(دامت برکاته)، منویات و راهبردهای متناسب و لازم این مرز و بوم است.
وی افزود: رهبری(حفظه الله) اقتصادمقاومتی را در پنج رویکرد مطرح نمودند و کاملا مشخص که این اقتصاد درون زا و برون گرا است.
فتحی با تاکید بر دانش بنیان بودن و مردمی بودن اقتصاد کشور، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه گفتمان سازی را در مقوله اقتصادمقاومتی عهده دار است.
وی با ابراز تاسف از عدم آگاهی برخی مدیران پیرامون سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: گفتمان سازی بایستی از منابع داخلی ورازت خانه انجام شود و تبیین و ترویج مولفه های اقتصاد مقاومتی در برنامه های حوزه فرهنگ و هنر جانمایی گردد.
فتحی با اشاره به اهمیت فعالیت های اقتصادی در بخش فرهنگ و هنر، خاطرنشان کرد: حوزه فرهنگ و هنرمی تواند نقش جدی در توسعه اقتصادی کشور ایفا نماید.
وی با بیان اینکه زمانی از اقتصاد سخن به میان می آید نگاه ها معطوف حوزه سخت افزاری می شود، گفت: سال 94حوزه چاپ و بسته بندی آورده قابل توجهی را برای حوزه فرهنگ و هنر داشته است.
فتحی به فروش 17میلیاردی سینماهای کشور در فروردین ماه جاری اشاره کرد و اذعان داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیر اقتصاد خلاق در حوزه فرهنگ و هنر است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد بر سه چرخه تولید، توزیع و مصرف استوار است، حوزه فرهنگ نیز از این قائده مستثنی نیست.
فتحی با بیان اینکه بسیاری از کشورها دولت ها در حوزه اقتصاد نقش راهبردی و حداقلی دارند و بیشتر به بخش خصوص و مردم اعتماد می کنند، گفت: حوزه فرهنگ یک مبحث اثرگذار در زندگی و جهت گیری مردم محسوب می شود.
وی با بیان اینکه مطابق برنامه ششم توسعه 75درصد اقتصاد بر عهده دولت و 25درصد به بخش خصوصی ارتباط دارد، اظهار داشت: بسیاری از کشورها برای حمایت از بخش خصوصی تسهیلات و معافیت های ویژه ای درنظر می گیرند.
فتحی با اشاره به نقش دولت در تولید کالاهای فرهنگی هنری و اینکه بسیاری از وزارت خانه ها با ایجاد موسسات متعدد چاپ و نشر سدی برای حضور بخش خصوصی بشمار می روند، افزود: همچنین در بخش مصرف نیز دولت با دادن بن کتاب، ایجاد کتابخانه های عمومی و... همانند بخش توزیع و نظارت حضوری حداکثری دارد و کمتر به بخش خصوصی میدان می دهد.
وی ضمن برشمردن منابع و امکانات بخش دولتی و خصوصی استان مازندران، بیان داشت: بایستی تلاش شود با ایجاد اعتماد زمینه حضور سرمایه گذار در زمینه پذیرفتن مسئولیت اجتماعی فراهم گردد.
فتحی با تاکید اینکه باید برای تغییر و اصلاح نگرش شهرداری ها و حضورشان در بخش فعالیت های فرهنگی هنری برنامه داشت، گفت: بسیاری از موادقانونی مورد نیاز بخش خصوصی نیست و باید در اعطای مجوزها نگرش ها و قوانین اصلاح شوند.
وی با اشاره به صدوریکهزار و 800مجوز موسیقی در سال 94، اظهار داشت: ایجاد سالن برپایی کنسرت های موسیقی مورد توجه بخش خصوص باشد.
نظر شما