اولین ریاست مجلس تعاملی در راه است

خبرگزاری شبستان: برای اولین بار به نظر می رسد ریاست مجلس دهم کمی از حالت رقابتی به دور بوده و رنگ و بوی تعاملی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، پس از آن که منتخبین مجلس دهم شورای اسلامی در مرحله اول به صورت نسبتا مساوی از سراسر کشور در دو جناح اصلاح طلب و اصولگرا مجوز ورود به مجلس شورای اسلامی را گرفتند زمزمه هایی در خصوص جناحگرایی برای ریاست این دور از مجلس شورای اسلامی به گوش رسید.

با توجه به این که محمد رضا عارف توانست اکثریت آرا در میان اصلاح طلبان و اعتدالگرایان را به دست آورد فعالین این جناح گرایش زیادی در خصوص کاندیداتوری عارف به منظور ریاست مجلس دهم شورای اسلامی نشان دادند.

از آن سو هم علی لاریجانی به عنوان مقبول ترین شخص در میان اصولگرایان به منظور کاندیداتوری ریاست مجلس شورای اسلامی مطرح بوده است.

رقابت میان اصلاح طلبان، اعتدالگرایان و اصولگرایان در این خصوص افزایش یافت اما از ابتدا هم به نظر می رسید که اصلاح طلبان زیاد تمایلی به رسیدن به ریاست مجلس شورای اسلامی را ندارند تا این که روز گذشته دو نفر از منتخبین لیست امید تهران این مساله را به صورت ضمنی تائید کردند.

کاظم جلالی، منتخب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در حاشیه مراسم ختم والده محمدباقر نوبخت در جمع خبرنگاران در خصوص تلاش های منتخبین مجلس دهم به منظور تعیین رییس این مجلس گفت: ریاست مجلس به تصمیم نمایندگان مجلس بازمی گردد. ما فکر می کنیم باید مدلی را یافت که در آن مدل شکست وجود نداشته باشد و به نوعی با یک راه حل که عملا فرمت هر دو شخصیت بزرگوار حفظ شود با توجه به اینکه سرمایه های بزرگ کشور و نظام هستند به یک جمع بندی رسیده شود که مدیریت مجلس به صورت تعاملی بین مجلسی ها پیش برود.

وی ادامه داد: برخی ها مقداری شتاب زده اظهارنظر می کنند که این اظهارنظرها می تواند آسیب زا باشد، ما معتقدیم مجلس از ابتدا باید راه وحدت را آغاز کند و مردم نباید احساس کنند که ما بر روی کرسی های مجلس با هم درگیر هستیم و نباید از ابتدا در داخل مجلس تفرقه ای ایجاد شود که به کارآمدی مجلس آسیب برساند.

منتخب مجلس دهم خاطرنشان کرد: ما باید به این مسئله توجه کنیم که شرایط کشور شرایطی است که طبق تاکیدات مقام معظم رهبری باید نگاهمان را به اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل باشد و بر این اساس باید مجلسی را برپا کنیم که نگاهش کارشناسی، متعادل و همکاری با دولت برای حل مشکلات مردم باشد.

وی در خصوص دیدار 221 منتخب مجلس دهم با علی لاریجانی و میزان شانس وی برای ریاست مجلس دهم گفت: ما باید مدلی را پیدا کنیم که کسی در آن احساس شکست نکند و مجلس با یک وحدت و هدف کارآمدی در بخش اقتصاد پیش برود.

کاظم جلالی در ادامه در خصوص نشست سراسری فراکسیون امید در 18 اردیبهشت عنوان کرد: من فکر می کنم بحث فراکسیون ها باید با تشکیل مجلس شکست بخورد و در ابتدای هر مجلسی افرادی تلاش می کنند قبل از مجلس یارگیری کنند و جلساتی را تشکیل دهند اما این جلسات پایدار نمی ماند و ما بیشتر به این می اندیشیم که آرایش مجلس به گونه ای باشد که رقابت ها آسیبی به کار مجلس نرساند.

رییس مرکز پژوهش های مجلس نهم شورای اسلامی در خصوص تداوم حضور خودش در این سمت در مجلس دهم گفت: برای اظهارنظر در این خصوص زود است و طبیعی است من در مرکز پژوهش ها تا انتهای این مجلس قانونی هستم و برای این سمت در مجلس بعد باید هیئت رییسه مجلس تشکیل شده و در این مورد تصمیم گیری کند.

منتخب مردم تهران در مجلس دهم شورای اسلامی در خصوص ائتلاف و توجه لاریجانی و عارف به رایزنی ها گفت: این دو بزرگوار هم عاقل هستند هم بالغ و خودشان باید تصمیم بگیرند البته تماس هایی بین دو نفر بوده و آقای لاریجانی دو بار تماس تلفنی با آقای عارف به مناسبت های مختلفی برگزار کرده است.

محمدعلی وکیلی منتخب مجلس دهم شورای اسلامی در حاشیه مراسم ختم والده محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در جمع خبرنگاران، در خصوص انتخاب رئیس مجلس دهم گفت: مهمتر از مسئله انتخاب رئیس و نواب رئیس مجلس آینده، وظیفه‌ای است که بر دوش منتخبان ملت است.

وی با بیان این که نمایندگان باید در مجلس دهم متناسب با اولویت‌ها کار کنند و برخی مباحث حاشیه‌ای در برابر مطالبات مردم ارزشی ندارد، افزود: منتخب مردم تهران در مجلس دهم تصریح کرد: رئیس مجلس آینده در فرمولی تابع یک مدالیته و با یک مدل تفاهمی تعیین می‌شود.

به گزارش شبستان، تا کنون شایعاتی مبنی براین که محمد رضا عارف برای نایب رئیسی مجلس دهم یا ریاست مرکز پژوهش های این مجلس کاندیدا خواهد شد هم که به گوش رسیده شده است.

این گمانه زنی ها زمانی نهایتا مشخص خواهد شد که با تعیین تکلیف مرحله دوم این انتخابات و حضور منتخبین در ۷ خرداد در این مجلس اقدامات برای تعیین ریاست مجلس آغاز شود.

کد خبر 539920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha