به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام دکتر علیرضا جوادی، رئیس مرکز اسلامی بایرن آلمان و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان صبح امروز (11اردیبهشت) در جمع صد نفر از اساتید و دانش آموختگان حوزه علمیه فاطمیه(س) نجف آباد به ضرورت افزایش محتوا و مهارتهای تبلیغی طلاب اشاره کرد و گفت: اگر قصد دارید مفید باشید و بار علم را به دوش بکشید، باید با مطالعه باشید و در رشته های تخصصی فعالیت کنید تا بتوانید موثر باشید و خدمت رسانی کنید.
وی ادامه داد: طلاب باید اطلاعات عمومی زیادی داشته باشند، تفاوتی نمی کند که در چه عرصه ای متخصص باشید، شبهات و سوالاتی مطرح می شود که مربوط به جنس زنان است و طلاب باید در این عرصه فعال شوند.
حجت الاسلام جوادی با ذکر برخی آیات که به طور خاص در مورد امام علی(ع) نازل شده است مراحل ورود و خروج به آیات را جهت پاسخگویی به شبهات وارده طی سه مرحله بیان کرد و گفت: در ابتدا روایاتی که مربوط به آیات است، باید از لحاظ سندی بررسی شوند و دلالت آیه یا روایت مختص به آیه را که قصد استناد به آن را داریم، باید مشخص باشد به گونه ای که محل استناد و استشهاد آیه و روایت را مشخص کنیم و در مرحله سوم پاسخگویی نسبت به شبهات مطرح شده و شیوه استدلال است.
وی پس از بیان مراحل اصلی پاسخگویی به شبهات به ذکر آیات بارز در خصوص حضرت علی(ع) پرداخت و طی بیان مراحل سه گانه ورود و خروج به آیات به ذکر شبهات وارده به آیات و پاسخگویی آنها پرداخت.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: بهتر است شبهات را بشناسیم تا عالمانه شیعه باشیم، پس باید ابتدا خودمان را بشناسیم تا بتوانیم عالم باشیم و دیگران را روشنگری کنیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از شبهات مبنای علمی ندارند و بسیار ضعیف هستند گفت: بسیاری از شبهات در جهت عوام فریبی مردم است و بر فرض صحت شبهات توان مقابله با آیات و روایات متفق را ندارند.
وی توصیه کرد: تبلیغ را از اقوام شروع کنید و پس از دستیابی به هر علمی به اهلش بازگویی کنید که از صحت و اعتبارش مطمئن شوید و پس از آن رونوشتی از آن تهیه کنید و سعی در انجام کارهای سنگین نداشته باشید.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پس از ذکر شبهات وارده درباره آیه خاص ولایت(55/مائده)، آیه مباهله، آیه پایانی سوره رعد اظهار داشت: عوام شیعه نسبت به سنی در پاسخگویی و ارائه دلیل بر اثبات دین و امامت امامان شیعه، بسیار ضعیف تر عمل کرده اند و اگر در این راه قدم بگذارید برکات و دریچه هایی از معارف بر شما باز می شود و اهل بیت چشمه های نشان خواهند داد که جز اصحاب خاص حضرت علی(ع) می شوید و از تفضلات آنها بهره خواهید برد.
حجت الاسلام جوادی همچنین خاطر نشان کرد: ما از دارایی موجود شیعیان و معارف دین خود اطلاعی نداریم که چقدر مستند است.
وی پس از ذکر این نکته که در پاسخگویی به شبهات جدیت داشته باشید و با ارائه مقالاتی هر چند مختصر در این راه وارد شوید به ذکر معرفی منابعی در موضوعات شیعه و سنی و ارائه استنادات و استدلال پرداخت.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پایان پس از بیان شبهات امامت و اثبات امامت حضرت علی(ع) به تقسیم بندی شبهات به تاریخی و غیرتاریخی پرداخت و سفارش به مطالعه اصول تاریخ اسلام را کرد و گفت: در مورد شبهاتی که مربوط به سیره و تاریخ است به دو قاعده جامعه شناسی و شناختن و دیدن عقبه باید استناد کنیم.
نظر شما