به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، احمد استاد جعفری، قائم مقام معاون اداری مالی مـرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور صبح امروز(12 اردیبهشت) در نشست فصل بهار مدیران و معاونین مالی مدارس علمیه خواهران استان اصفهان با اشاره به سخن حضرت امام(ره) که فرمودند معلمی شغل انبیاست گفت: انبیا هدایتگر و تربیت کننده و راهبر مردم به هدایت و رستگاری هستند و معلمی هم در یک مقیاس متفاوت و کوچکتر و چه نیکوست و سعادتی است برای شما که مدیر مدرسه ای هستید که گروه گروه علاقه مندان به دین و رستگاری را تربیت می کنید.
وی تصریح کرد: خوشا به سعادت شما که انتخاب شدید و خداوند به وسیله شما بندگانش را به دست شما هدایت می کند و این توفیقی برای شما است.
جعفری خاطر نشان کرد: مدرسه علمیه به عنوان یک سازمان دارای ویژگی هایی است و برای اندازه گیری موفقیتتان به مقیاس نیاز داریم.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ اساس کار و روح و جان ماست گفت: ذهنی که سوال نکند پژوهشگر نیست و اگر ذهن نتواند بپرسد نمی تواند پژوهشگر هم باشد.
استاد حوزه با بیان اینکه فرهنگ روح، جان و حیثیت تعلیم و تربیت ماست یادآور شد: فرهنگ از ظاهر شروع می شود و به باطن نفوذ می کند و هر کسی می خواهد کار فرهنگی کند از ساده ترین بخش که عبارت از ظاهر است شروع می کند.
وی گفت: مشکل فرهنگ نهادینه شدن و پایدار شدن و نشستن در جان، روح و ذهن است و به یک عبارت ملکه شدن است.
جعفری با تاکید بر اینکه فرهنگ یک اتفاق نیست، فرهنگ یک فرایند است و باید مرحله به مرحله و پشت سر هم تکرار، تذکر شود گفت: باید بسترها و زمینه ها را فراهم کرد، زیرا فرهنگ بسیار آرام تغییر می کند و شکل می گیرد و مسائل فرهنگی و ارزش های اسلامی غنی و متفاوت است در مدت کوتاه عوض نمی شوند.
وی ابراز داشت: در یک دوره پنج ساله که طلبه در حال تحصیل است اگر ده خصلت را پایدار کرده باشید و به ازای هر خصلت یک رذیله را نابود می کند، می شود یک طلبه که با ده خصلت نیکو از مدرسه فارغ التحصیل شده که هر کجا برود؛ نور است آموزش و پرورش ،دانشگاه به عنوان مادر و همسر در خانواده در همه جا باعث یک تربیت صحیح می شود.
این پژوهشگر بیان داشت: حضرت امام (ره) فرمودند «زن منشا همه خیر و برکات است جامعه که زنانش یک زنان فرهیخته باشند آن جامعه حتما رستگار است.»
وی با اشاره به اینکه برای اینکه مدرسه موفقی داشته باشیم باید عوامل تاثیر گذار در موفقیت را بشناسیم گفت: عنصر مدیر مهمترین عنصر است، مدیر یعنی کسی که تعقل و تکفر می کند و عمیق است، مدیر یعنی کسی که رئوف و چتر هدایت و رهبری است.
قائم مقام معاون اداری مالی مـرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشورجامعیت، یعنی ذهن مدیر از جامعیت برخوردار باشد، داشتن ذهن عمیق، یعنی همه زوایای یک تصمیم می بیند تا پیامدهای این تصمیم را و منعطف بودن را از شرایط مدیر موفق و خوب دانست و گفت: اگر به موانعی برخورد کرد، باید انعطاف و امادگی داشته باشد، ولی هدف را فراموش نکند و فقط تاکتیک عوض کند.
جعفری خاطر نشان کرد: توانایی قضاوت داشتن و نیروی انسانی خوب استفاده کردن و همچنین در حوزه دانش، مهارت و دیگر باید علم کافی داشتن از دیگر شرایط مدیر موفق و خوب است.
وی افزود: مدیران باید جلسه درون سازمانی بگذارند و بر روی کادر خود کار کنند و آنها را تشویق به روز کنند.
وی بیان داشت: حال سوال چرا طلاب خود را بیگانه از محیط مدرسه می دانند؟ چرا خود را مهمان تصور میکنند؟ چرا محیط را از خود نمیداند و درگیری فکری برای خود ایجاد نمی کند؟ این ها مسله فرهنگی است درحالیکه طلبه باید همدل با مدرسه و شما شود.
قائم مقام معاون اداری مالی مـرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور با بیان اینکه چه کنیم طلبه که حوزه را خانه دوم بداند و به آن احساس تعلق داشته باشد ابراز داشت: اگر نیروی انسانی موفق، مدیر، کادر و استاد موفق به کار گرفتید، چندین مغز متفکر دارید که تاثیر مناسب فرهنگی دارند.
نظر شما