ضرورت توسعه فضای الکترونیکی جهت ارتقای سرانه مطالعه

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، اظهار داشت: توسعه کتابخانه های الکترونیکی به عنوان یک جایگزین مناسب می تواند تأثیرگذاری خوبی بخش ارتقای سرانه مطالعه داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، امید حاجتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، امروز(12 اردیبهشت) در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان، با بیان اینکه عملکرد نهاد کتابخانه های خوزستان در بسیاری از شاخص ها از ميانگين کشور بالاتر است، گفت: نهاد کتابخانه ها نقش خوبی را به شکل غیر مستقیم در جهت ارتقای وضعیت آموزش و پرورش ایفا می کند.

 

وی با اشاره به اینکه اکثر کتابخانه های عمومی خوزستان در فصل امتحانات به قرائت خانه برای دانش آموزانی تبديل می شود، اضافه کرد: این امر نقش بارز و مؤثری در بهبود وضعیت شاخص های آموزش و پرورش بازی می کند.

 

وی در خصوص بحث بدهی نیم درصد شهرداری ها به کتابخانه های عمومی، افزود: 2 سال پیش ورود خوبی در جهت وصول نیم درصد نهاد کتابخانه ها از شهرداری ها صورت گرفت و در حال حاضر هم می توان با برنامه ریزی این مطالبات چند 10 میلیاردی را به خصوص در شهرهای بزرگ همچون اهواز، آبادان، ماهشهر، بندرامام، دزفول و... که بضاعت کافی دارند، پرداخت کرد.

 

حاجتی، تصریح کرد: نهاد کتابخانه های عمومی در 2 بخش باید برنامه ریزی ویژه ای داشته باشد، یکی بخش های حاشیه شهرها که باید برنامه مفصل تری در حوزه فرهنگی و آموزشی برای آنها تدارک دید و دوم در بخش مناطق دوزبانه که باعث افزایش سرانه مطالعه و در نتیجه کاهش بی سوادی می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه نهاد کتابخانه های عمومی می تواند با برنامه هایی که برای مخاطبان جذابیت داشته باشد، آنها را به سمت مطالعه و کتابخوانی سوق دهد، عنوان کرد: توسعه کتابخانه های الکترونیکی به عنوان یک جایگزین مناسب می تواند تأثیرگذاری خوبی در این بخش داشته باشد.

 

دکتر فریده عصاره، عضو هیأت امنای کتابخانه های عمومی کشور، نیز با بیان اینکه کتابخانه های عمومی قشر بزرگی از جامعه تحت پوشش قرار می دهد، بنابراین بالا بردن میزان مطالعه جزء وظایف کتابخانه هاست، گفت: در سال های اخیر کاهش مطالعه در استان و در کشور به وضوح قابل مشاهده است.

 

وی با اشاره به اینکه این عوامل مختلفی دارد که ما در استان با برگزاری همایش ملی کتابخانه های عمومی توانستیم همفکری و هم افزایی جهت حل موانع جذب و توسعه مخاطب در کتابخانه های عمومی داشته باشیم، اظهار کرد: هر چه در جامعه مطالعه و فرهنگ کتابخوانی رشد و پیشرفت داشته باشد به همان میزان تعداد جرم و جرائم کاهش پیدا خواهد کرد.

 

همچنین غلامرضا شنبلی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از فعالیت 57 کانون در سطح استان خبر داد و با بین اینکه 2 کانون نیز در حال ساخت داریم، خاطر نشان کرد: برای ارتقای جایگاه کتابخانه ها ابتدا باید کانون های پرورش فکری تقویت شوند و پس از آن کودکان و نوجوانان را با کتابخانه ها آشنا کرد.

 

کد خبر 540585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha