به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، کتاب «شلوار هاي وصله دار» مشتمل بر نوزده داستان کوتاه از «رسول پرویزی» نویسنده ی داستانهای کوتاه ایرانی دهههای ۱۳۲۰ و ۱۳۳۰ می باشد.
پرویزی که تنها دو مجموعه داستان در کارنامه ی ادبی اش به چشم می خورد، داستان های کتاب «شلوارهای وصله دار» را با الهام از زندگی مردم جنوب نگارش کرده است.
عناوین داستان های این مجموعه عبارت اند از:
«زار صفر» ، «پالتو حنائیم»، «شیرمحمد» ، «ابراهیم» ، «زبان کوچک پدرم» ، «گرگعلی خان» ، «زنگ انشا» ، «شلوارهای وصله دار» ، «من به دنیا آمدم» ، «ای واویلا» ، «تقویم عوضی» ، «سه یار دبستانی» ،«عوضی نگیرید» ،«مرگ رسول شله» ، «درویش باباکوهی آرام مرد» ، «زرگر مظلوم»، «بوالفضول » ، «درهفت روز هفته» ، «دوپشته بر الاغ».
در قسمتی از داستان « پالتو حنائیم» از کتاب حاضرمی خوانیم:
«من با آن که سنی نداشتم ، شامه ام از بوی نامطبوع فقر پر بود ؛ خودم را می دیدم و با بچه های دیگر مقایسه می کردم. لباس هایم کهنه بود شلوارها وصله داشت. کفش ها بخیه های متعدد دیده بود و لبه اش بالا آمده بود و همیشه مثل یک دشمن خونی به من دهن کجی می کرد. روزانه نداشتم ، اگر داشتم ناچیز بود. البته از تنگ و تا نمی افتادم ولی حس می کردم کارمان خراب است. این فقر این سرما متحدا مرا می کوفتند...
مدتی پالتوی بچه ها مسئله ی لاینحل خانه بود، پول نبود پارچه گران بود، مزدبالا رفته بود. فکر این که می توان پالتوی نو دست و پا کرد، مدت ها پدرم را به تلاش انداخت. عاقبت نشد که نشد...
یکی از خواص فقر این است که آدم اقتصاددان و گاهی هم دکتر می شود. علم اقتصاد را رعایت می کند و زندگی اش را با حفظ الصحه منطبق می سازد. مادرم فورا عالم اقتصاد شد ، به فکر افتاد که عبای شتری پدر را به دو پالتو تبدیل کند....»
گفتنی است مجموعه داستان «شلوارهای وصله دار» را انتشارات امیرکبیر در قطع رقعی و جلد شومیز، با بهای 7 هزار تومان تجدید چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما