به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، امرالله عباسی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان، امروز (13 اردیبهشت) در نشست تخصصی نقش کارگران در ایفای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، گفت: با توجه به اینکه اصل سه جانبه گرایی در کشور بر اساس دولت، کارگر و کار فرمایی دنبال می شود اما با تجزیه و تحلیلی که در استان صورت گرفته است باید به اصل 4 جانبه گرایی رسد و دانشگاه به آن اضافه شود.
وی افزود: کارگر، کارآفرینی، دولت، مجلس، نهادهای مدنی و دانشگاه ها از مولفه های حوزه کسب و کار به شمار می آید.
عباسی با اشاره به اینکه دانشگاه ها در تقویت اقتصاد کشور نقش بسیار مهمی دارند، اظهارداشت: اقتصاد مقاومتی بر 5 محور همچون مردمی بودن، عدالت بنیان بودن، دانش بنیان بودن، درون زا و برون زا بودن فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه جمعیت تحت پوشش بیمه در گلستان 242 هزار نفر است و در کشور 35 میلیون و 150 هزار نفر است، تصریح کرد: استان گلستان در بیمه تامین اجتماعی دارای رتبه 16 است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان گفت: با توجه به اینکه ما در سطح کشور 3 میلیون و 560 هزار نفر افراد بیکار داریم این رقم در استان به 72 هزار و 900 نفر رسیده است و رتبه 15 جمعیت بیکاری را در کشور داریم.
وی افزود: با توجه به اینکه در سال 93 رتبه بیکاری 12.9 درصد بود این آمار در سال 94 به 11.8 درصد رسید و توانستیم ۶.۱۰ درصد نرخ بیکاری را در استان کاهش دهیم که این نشان از پویایی بخش اقتصاد است.
عباسی اظهارداشت: نرخ بیکاری جوانان 15 تا 25 سال در سال 93 میزان 27.1 درصد بوده و در سال 94 به 30.2 درصد رسید.
وی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری موثر 3.1 درصد رشد داشته است، تصریح کرد: نرخ بیکاری جوانان فارغ التحصیل در استان 17 درصد است که این نرخ در کشور به 18 درصد رسیده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان خاطرنشان کرد: بیشترین فارغ التحصیلان بیکار در سطح کشور در رشته های حفاظت و محیط زیست، علوم کامپیوتر، صنعت و فرآوری بوده و کمترین نرخ بیکاری در رشته های پیرا پزشکی و علوم پزشکی بوده اند.
نظر شما