خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ارتباط تجاری و اقتصادی ایران و روسیه در حوزه های مختلفی چون نظامی، نفت و گاز، پتروشیمی، حمل و نقل ریلی در سالیان متمادی ادامه داشته و دارد حال نیز در حوزه شیلات نیز کشورمان با روسیه همکاری هایی انجام میدهد. بر همین اساس نشست كمیسیون مشترك شیلاتی ایران و روسیه و همچنین مذاكره با مقام های صنعت شیلات و آبزیان این كشور در شهر آستراخان برگزار شد.
بنابراین گزارش، بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه در این باره خبر داده است که: "هیات شیلاتی ایران به سرپرستی حسن صالحی معاون وزیر جهاد و سازندگی و رییس سازمان شیلات در این نشست حضور داشت. در این اجلاس زمینه های همكاری دو كشور شامل آبزی پروری، همكاری های تحقیقاتی، صیادی و حفاظت از منابع آبزیان برای سال جاری تدوین می شود. پیشنهادهای ایران در نشست آستراخان همكاری های مشترك برای توسعه تجارت آبزیان، تبادل پروتكل بهداشتی آبزیان پرورشی، همكاری در پروژه های تحقیقاتی، ارزیابی ذخایر كیلكا، شانه دار خزر، خاویاری، مهاجر و آخرین و ضعیت زیستی و غیرزیستی این دریاچه، مطالعه مشترك در شمال و جنوب و فرآوری آبزیان سطح زی كیلكا، ساردین و میان زی فانوس ماهیان است."
این گزارش می افزاید: براساس موافقت نامه همكاری های شیلاتی ایران و روسیه امضا شده در سال 1375 كه مجالس دو كشور آن را تصویب كرده اند، همه ساله كمیسیون مشترك به تناوب با میزبانی هر یك از كشورها برگزار می شود كه تاكنون شش اجلاس تشكیل شده است. محمد پوركاظمی رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و مرتضی مهران پور رییس گروه امور بین الملل و سازمان های تخصصی سازمان شیلات نیز در مذاكرات كمیسیون مشترك دو كشور شركت داشتند.
یادآور می شود: بهمن ماه سال گذشته صادرات محصولات شیلات به این کشور آغاز شده است. عیسی گلشاهی، مدیر کل دفتر بهبود و کیفیت آبزیان شیلات در گفتگویی با باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده بود: "مجموع صادرات انواع آبزیان به سه ماهه سوم سال به روسیه 973 تن به ارزش 5 میلیون دلار بوده است در واقع پتانسیل تولید اگر قبل از شروع فصل تولید به ایران داده شود تا زمانی که در فصل تولید هستیم بسیار متفاوت است و گفتنی است که با سفارش قبل از فصل تولید امکان صادرات 5 تا 10 هزار تن محصولات شیلات امکان پذیر است. با توجه به اینکه عمده صادرات محصولات شیلاتی به روسیه شامل دو گروه میگو و قزل آلا است باید گفت که بر اساس برنامه هدفگذاری پیش بینی شده بود که 5 هزار تن میگو در سال جاری به روسیه صادر شود اما به سبب بحث مجوزها و تنظیم مجوزهای قانونی تامراحل قانونی آن انجام شود تنها در یک دوره سه ماهه هزار تن میگو صادر شده است. در حال حاضر در اماکن عمده فروش روسیه تعدادی از فعالان بخش خصوصی سر غرفه محصولات شیلاتی و کشاورزی گرفتند و در آن مستقر شوند و به نظر میرسد که تا پایان سال تعداد غرفهها به 5 تا برسد."
نظر شما