به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، سید امید فاطمی، رئیس شورای سیاستگذاری و دبیر منطقه 2 پژوهش و فناوری کشور، امروز (15 اردیبهشت) در نشست شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی معاونان پژوهش و فناوری این منطقه گفت: منطقه بندی دانشگاه های دولتی به منظور جلب مشارکت فعال دانشگاه ها و مراکز علمی پژوهشی در سیاستگذاری های کلان اتفاق افتاده و 10 منطقه در همین راستا تعیین شده که استان های گلستان، مازندران و گیلان جزو منطقه دو به شمار می روند.
وی افزود: این واحدهای دانشگاهی ضمن ارتباط منظم و منسجم، می توانند از امکانات زیرساختی، تجهیزات و ظرفیت های آزمایشگاهی یکدیگر برخوردار شوند.
فاطمی با اشاره به شرایط مناسب استان های شمالی کشور برای توسعه فعالیت های پژوهشی و تحقیقات کاربردی، اظهار کرد: برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب، برخورداری از جلگه، کوهستان، دشت، دریا و ...، وجود اراضی مستعد و حاصلخیز، امکان افزایش تولیدات باغی، زراعی و دامی، قرارگیری در مسیر کریدور شمال به جنوب، گسترش ظرفیت صنایع تبدیلی، توسعه ظرفیت های گردشگری و اکوتوریسم از مزیت های شمال کشور است که باید برای آنها برنامه ریزی شود.
وی با بیان اینکه استقرار در حاشیه دریای خزر یک مزیت مهم است، افزود: اتحادیه دانشگاه ها، مراکز علمی و پژوهشی حاشیه خزر تشکیل شده و به دنبال افزایش تعاملات علنی با کشورهای حاشیه خزر هستیم و قصد داریم دیپلماسی علمی را جدی تر دنبال کنیم.
فاطمی اعلام کرد: در واحدهای دانشگاهی دولتی شمال کشور یک هزار و 200 نفر عضو هیئت علمی و بیش از 60 هزار دانشجو در حال تحصیل هستند. بنابراین ظرفیت های خوبی از نظر علمی در اختیار داریم که باید منجر به جهش علمی و اقتصاد دانش بنیان شود.
وی پیشنهاداتی برای پویاتر شدن فعالیت های پژوهشی در منطقه 2 کشور اعلام کرد و گفت: باید به طرح آمایش آموزش عالی و تجمیع مراکز علمی برای جلوگیری از موازی کاری توجه شود. لزوم ماموریت گرا کردن دانشگاه ها متناسب با آمایش سرزمین، تهیه و ابلاغ شیوه نامه دوره مدیریت پژوهشی، جداسازی بودجه پژوهشی از بودجه کل دانشگاه ها و ایجاد ردیف مستقل برای این امر از اقداماتی است که نیازمند پیگیری است.
نظر شما