به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، جهانبخش سنجابی، رئیس پژوهشگاه استاندارد کشور، امروز (15 اردیبهشت) در نشست شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی معاونان پژوهشی منطقه 2 کشور گفت: شکل گیری توسعه نیازمند سه ضلع استاندارد سازی، مدیریت کیفیت و رقابت پذیری است که در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی بر مسئله افزایش پوشش استاندارد برای تمامی محصولات داخلی و ترویج آن ها تاکید شده است.
وی افزود: از طرفی براساس بند 30 سیاست کلی اقتصاد مقاومتی مکلف به تدوین و اجرای نقشه راه و سند جامع تحول نظام استاندارد سازی و مدیریت کیفیت هستیم.
سنجابی اذعان کرد: علیرغم فعالیت 91 ساله استاندارد در کشور تمام ظهور و بروز ما برای 900 کالای داخلی و حدود 800 کالای خارجی بوده در حالیکه براساس پایش انجام شده طی سال گذشته، حدود 84 هزار خدمت و کالا در کشور وجود دارد که برای استانداردسازی آنها باید تقریبا 80 برابر حال حاضر کار کنیم.
وی گفت: نظام استاندارد سازی نیاز به تحول دارد و بناداریم از رویکرد کنترل حداکثری دولتی به سمت خودکنترلی و کنترل عوامل بازار حرکت کنیم.
رئیس پژوهشگاه استاندارد خاطرنشان کرد: به طور قطع در این کار نیازمند همکاری دانشگاه ها هستیم. قرار است 8 پایگاه داده ای مرجع و استاندارد در کشور راه اندازی کنیم.
وی گفت: می خواهیم به دانشگاه برای استقرار استانداردها در نظام آزمایشگاهی مشورت بدهیم و آنها را اعتبارسنجی کنیم.
سنجابی ابراز امیدواری کرد: تا پایان سند چشم انداز بتوان استانداردسازی را برای تمامی کالاهای داخلی اجرایی کرد.
نظر شما