به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه همایش فرآیند قانون گذاری، الزامات و راهکارها در جمع منتخبان دور جدید منتخبان مجلس شورای اسلامی با اشاره به فواید یک تجمع و اهداف آن در حل مسایل کشور گفت: ما در بزنگاه مسایل مهم کشور که نیازمند تصمیم گیری هستیم به این تجمع ها نیازمندیم و البته این تجمع ها باید دارای مبانی ای باشند که برخی از این مبانی را برای منتخبانی که تازه کار خود را آغاز کردند، بیان می کنم.
وی با اشاره به طرح بحث تشکل ها در محضر رهبر انقلاب گفت: رهبر انقلاب فرمودند بحث تشکل ها برای ما مفید است البته من با تشکل هایی که مبانی درست و مسلکی داشته باشند موافقم که البته باید این تشکل ها مبانی فکری داشته باشند تا مفید واقع شوند.
رییس مجلس در ادامه جلسه بعدازظهر این همایش تصریح کرد: اگر در نشست ها بحثی را مطرح می کنیم باید مسلکی باشد تا ارزش داشته باشد.
وی با اشاره به سخنان آیت الله موحدی کرمانی تصریح کرد: ایشان در مطالب خود عنوان کردند جمعی که می خواهد موفق باشد ابتدا باید رابطه خود را با خدا درست کند تا این رابطه با خلق خدا نیز درست شود.
لاریجانی با بیان اینکه مهمترین کار مجلس نظارت بر مسئولان است، تصریح کرد: این نظارت باید خالصانه انجام شود و از سوی دیگر نمایندگان در تجمع های مسلمین حضور و مشارکت همیشگی داشته باشند و در این راه نیز خالصانه عمل کنند.
وی افزود: اسلام ناب محمدی همان اسلامی است که 1400 سال پیش ظهور کرده و امروز نیز همان اسلام توسط مراجع تقلید و حوزه های علمیه منتشر می شود. این اسلام بعد از گذشت 1400 سال هیچ تغییری نیافته است و دارای استقبال مکتبی است. در حقیقت حل مسایل امروز نیز نیازمند استقلال مکتبی است. امروز اسلام واقعی با حضور علما و روحانیت قابل بیان است و جدا شدن از روحانیت و علما جدا شدن از اصول اساسی است.
لاریجانی اصل ولایت فقیه را رکن پیشرفت و پایداری انقلاب دانست و افزود: اگر ولایت فقیه نبود امروز مشکلات ما بیشتر از عراق و سایر کشورهای منطقه بود.
وی با اشاره به هشت سال دفاع مقدس و موفقیت در این جنگ نابرابر افزود: تمام شدن جنگ نیز با پشتوانه ولایت فقیه بود و پس از امام (ره) رهبری انقلاب در طوفان های مختلف توانستند بسیاری از مسایل را حل کنند و بسیاری از مسایل در منطقه با حضور رهبری مقتدر حل شد.
وی با بیان اینکه موضوع اصل ولایت فقیه یک رکن در کنار سایر مبانی است، اظهار کرد: ما رهبری پارسا، فقیه، شجاع و با تجربه داریم که تنها فردی هستند که در دوران خود کمتر کسی مانند ایشان در مسایل خارجی و داخلی بسیار هوشمند هستند و بسیاری از مسایل مهم کشور که امروز از سرمایه های اصلی کشور است از برکات حضور ایشان است.
لاریجانی ادامه داد: هدف اصلی ما باید تامین منافع ملی و حوزه امنیت ملی باشد که این مسئله بر سایر امور ترجیح دارد به همین جهت باید به منافع ملی و حوزه امنیت ملی با تعصب نگاه کنیم، اینجا جای چانه زنی و گرایش سیاسی نیست. سیاسی بازی در این حوزه به کشور صدمه می زند.
وی گفت: منافع ملی و امنیت ملی جایی است که باید از منافع خود برای آن بگذریم و جایی نیست که سلایق فکری و سلایق خود را در آن خرج کنیم.
لاریجانی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در مورد اینکه مسئله من اصلاح طلب و اصولگرا نیست و من انقلابی هستم و خود را اصولگرای اصلاح طلب می دانم، افزود: آنچه برای انقلاب حرکت ایجاد می کند انقلابی بودن و مسلکی بودن است یعنی افراد با روحیه انقلابی اهداف انقلاب را پیگیر باشند و تقسیم بندی از نوع مختلف احزاب برای مجلس زیاد مفید نیست.
وی تاکید کرد: برخی سعی دارند سایه گروه های سیاسی بیرون را به روی مجلس بیندازند، ما نیازمند سایه سیاسی گروه های بیرونی نیستیم و آنچه نیاز ماست روحیه مکتبی انقلابی است.
وی ادامه داد: اینکه آیا انقلاب یک موضوع تاریخ مند بوده است و در زمانی انجام و تمام شده باشد اینگونه نیست، انقلاب حرکت زنده است، انقلاب حرکتی تاریخ مند نیست، انقلابی که ریشه دینی دارد در هر زمان اهداف و آرمان های خود را دنبال می کند و موتور محرکه آن انقلابی بودن است، جمهوری اسلامی یک کالبد است که محتوای آن اسلامی است و با همین نگرش باید موضوعات امروزی را به دستور زبان روز بیان کنیم.
لاریجانی با اشاره به اینکه باید در حوزه اقتصاد مردمی کردن اقتصاد را یک محور مهم فعالیت خود بشماریم، تصریح کرد: چاره ای جز اینکه ساماندهی اقتصاد را به صورت فراگیر به دست مردم بدهید، نداریم و باید بپذیریم که اقتصاد باید به دست مردم قرار گیرد و دولتی ها را ملزم کنیم که این اقتصاد را به مردم بدهند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در چند دهه اخیر استراتژی کاملا درستی داشته است، افزود: جمهوری اسلامی در منطقه کمترین غلط استراتژیک را داشته و به همین جهت است که ایران در منطقه ظرفیت جدیدی ایجاد کرده و در عراق نیز این سیاست جمهوری اسلامی بود که سرنوشت مردم را به دست آنها سپرد و این مردم عراق بودند که قانون اساسی را نوشتند و تایید کردند.
لاریجانی مبارزه در حوزه بین الملل را با اولویت قرار دادن مبارزه با استکبار دانست و افزود: در حوزه بین الملل حمایت از فلسطین و مبارزه با استکبار مبنای حرکت انقلاب است و باید آن را زنده نگه داشت و نباید تصور کرد که اگر آمریکایی ها در هسته ای توافق کردند پس جای دیگر با ما مبارزه نمی کنند.
وی با اشاره به اینکه 90 درصد بودجه کشور اجرایی و کمتر از 10 درصد آن عمرانی است، تصریح کرد: باید برای این موضوع فکری کرد، در حال حاضر 500 هزار میلیارد پروژه کلنگ زده داریم که با نرخ تورم بیش از 300 سال اتمام این پروژه ها به طول می انجامد. ما در این 2 سال به دولت اجازه دادیم این پروژه ها را واگذار کنند که نکردند و ما اصرار کردیم که باید این موضوع انجام شود و موانع این کار برداشته شود.
وی تصریح کرد: بیش از 40 درصد کارخانجات در رکود هستند و اگر گشایشی ایجاد می شود ابتدا باید در کارخانه هایی که امکانات تولیدی دارند در اولویت باشد.
وی با بیان اینکه ما نیازمند ایجاد سالی یک میلیون شغل هستیم، تصریح کرد: ما نیازمند نرخ رشد زیادی هستیم. نرخ رشد 12 درصد نیازمند مجاهدت است و باید در اجرای اصل 44 مصمم باشیم و پیگیری کنیم تا به بخش خصوصی واگذار شود.
وی در مورد صندوق های بازنشستگی نیز تصریح کرد: این صندوق ها در 12 سال آینده به مشکل خواهند خورد زیرا شیب آنها صعودی است و منابع ما در آینده محدود است و ما با مشکل بودجه مواجه می شویم و از سوی دیگر وضعیت بانک ها نیز متوازن نیست.
وی با بیان اینکه معضل اصلی در زمینه کشاورزی استفاده از آب است، تصریح کرد: در زمینه کشاورزی حرکت های مثبتی آغاز شده است اما سرمایه گذاران به لحاظ قطب بندی در کشور دچار مشکل هستند و نیازمند پیگیری هستیم تا سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری ترغیب شوند.
لاریجانی مهمترین حوزه برای پایداری انقلاب را اقتصاد عنوان کرد و افزود: با اقتصاد ناتوان نمی توان کاری کرد.
لاریجانی مشکل حاشیه نشینی را یکی از آسیب های اجتماعی دانست و افزود: در حال حاضر 12 میلیون نفر حاشیه نشین هستند که با احتساب حاشیه نشینی روستاها به 19 میلیون نفر می رسند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه جریانات تروریستی در منطقه رشد کرده اند، افزود: در حال حاضر فقط داعش در منطقه 300 میلیارد اسلحه دارد به همین منظور باید بنیه دفاعی و امنیتی خود را قوی کنیم و در ارتباط با سایر کشورهای پیرامونی افزایش بنیه دفاعی را در اولویت قرار داده و آن را گسترش دهیم.
در پایان این جلسه، یوسفیان ملا، نماینده منتخب آمل اعلام کرد: 154 نفر در این جلسه حضور داشتند و موضوعات جلسه را امضا کردند و 27 نفر نیز تماس گرفتند و گفتند حضور ما را ثبت کنید.
وی تصریح کرد: هدف این جلسه فقط برای ریاست لاریجانی در مجلس آینده بود.
نظر شما