ماماها در صف نخست تغییرات جمعیتی هستند

خبرگزاری شبستان: معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اظهار داشت: ماماها در صف نخست تغییرات جمعیتی هستند و با تلاش خود باید جایگاه اصلی و اهمیت نقش ماما را در جامعه تبیین کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر ایرج نظر پور، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز(19 اردیبهشت) در مراسم تجلیل از ماماهای نمونه استان، با اشاره به جایگاه مامایی، گفت: هدف پنجم از اهداف توسعه هزاره، بهبود سلامت مادران است که با کاهش مرگ و میر مادران و افزایش زایمان طبیعی توسط افراد متبحر برنامه ریزی شده است.

 

وی با بیان اینکه در کشور ما تغییر در سیاست های جمعیتی رخ داده که انجام این مهم به دست ماماها امکان پذیر است، خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت عملکرد ماماها در سلامت زنان و نوزادان شعار امسال روز جهانی ماما «زنان و نوزادان، قلب مامایی» تعیین شده است.

 

وی تصریح کرد: ماماها در صف نخست تغییرات جمعیتی هستند و با تلاش خود باید جایگاه اصلی و اهمیت نقش ماما را در جامعه تبیین کنند که این امر با هماهنگی و وحدت بین بخش های دولتی و خصوصی در قالب یک خانواده واحد امکان پذیر می شود در غیر این صورت در یک جاهایی ضرر خواهیم کرد.

 

نظری، اضافه کرد: سازمان بهداشت جهانی در سال 2014 در خصوص وضعیت مامایی در جهان گزارشی را از 73 کشور جهان، منتشر کرد که نشان دهنده مداخله ضروری برای سلامت باروری، سلامت مادر و نوزاد، بارداری، زایمان و پس از زایمان است و همه این ها نیازمند خدمات ویژه ماهانه است.

 

وی با اشاره به اینکه از این 73 کشور، فقط چهار کشور شرایط ویژه را دارند و بقیه کشورها همچنان باید فعالیت خود را در این زمینه افزایش دهند، ابراز کرد: مطابق این گزارش ماماهای تحصیل کرده می توانند 87 درصد مراقبت های لازم و ضروری مادر و نوزاد را ارائه دهند.

 

وی اذعان داشت: در 73 کشور مورد بررسی بیش از 92 درصد مرگ های مادری و نوزادی و داخل رحمی رخ می دهد درحالی که این کشورها فقط 42 درصد نیروی پزشکی و مامایی را در اختیار دارند و این کمبود نیرو در مناطق که تعداد مرگ ها بالاتر است، بیشتر دیده می شود.

 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با بیان اینکه مراقبت مامایی با کیفیت بالا موجب نجات زندگی مادران و نوزادان شده و کمک بزرگی به ایجاد خانواده های سالم و جوامع تولید کننده بیشتر می شود، اظهار کرد: سرمایه گذاری در آموزش مامایی و اقتصاد سلامت بهترین خرید از نظر بازگشت سرمایه است.

 

وی عنوان کرد: از طریق ارائه خدمات مامایی مبتنی بر جامعه و اجتناب از هزینه های سزارین و ارائه مراقبت های بهداشتی اولیه به وسیله ماما می توان بازگشت سرمایه (نجات جان ها) را تا 16 برابر سرمایه گذاری اولیه به دست آورد.

 

وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری برای ماماها می تواند مرگ های قابل پیشگیری مادران و نوزادان را پایان و عفونت ها را نیز کاهش دهد، یاد آور شد: 65 درصد زایمان های طبیعی در سال 94 توسط ماماها در کل بیمارستان ها اعم از دولتی و خصوصی انجام شده است.

 

نظری، با اشاره به اینکه در سال 95 با احداث اتاق های LDR نیروی مورد نیاز مامایی جذب خواهد شد، توضیح داد: تکریم مادر باردار، ارائه مراقبت های با کیفیت بالا و فرهنگسازی در خصوص زایمان طبیعی از اهداف برنامه ترویج زایمان طبیعی در سال 95 است.

 

کد خبر 542161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha