به گزارش خبرنگار شبستان، سیدعباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه، امروز در سمینار زنان، صلح و توسعه پایدار گفت: تشکر می کنم که این فرصت گفت و گو و تبادل تجربیات را بین نمایندگان دو ملت ایران و ژاپن فراهم کردید. جدا خوشحالم از اینکه روابط دفتر مطالعات سیاسی و بنیاد صلح به این درجه از رشد و شکوفایی رسیده است که نشست های خود را با حضور مقامات بلندپایه هر دو کشور برگزار می کند.
وی بیان کرد: نقش اساتید و ایران شناسان خانم در ژاپن بسیار برجسته بوده و در میان اینها همسر نخست وزیر ژاپن قرار دارد که از پیشکسوتان این حوزه می باشد.
عراقچی در ادامه تصریح کرد: روابط دو ملت ایران و ژاپن بیش از هزار سال قدمت دارد و تعاملات انسانی بین این دو کشور به واسطه جاده ابریشم از قدیم برقرار بود به همین دلیل است که قرابت های فرهنگی بین این دو ملت بسیار مهم و عمیق می باشد و اشتراکات بسیار زیادی در این زمینه با هم دارند.
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه افزود: یکی از ویژگی های فرهنگ، تلاش برای هویت جمعی، استحکام خانواده، حاکمیت اخلاق و حفظ حاکمیت عرضی است و از همه شناخته شده تر نوع دوستی و صلح طلبی می باشد.
وی ادامه داد: از مثال های بارز این شباهت فرهنگی روحیه حق طلبی و حمایت از ضعیفان است که در ژاپن در قالب سامورایی ها بروز پیدا کرده و در ایران عیاران و جوانمردان وجود داشته اند، اینها را به این دلیل عرض کردم که تاکید کنم مناسبات بسیار نزدیکی بین ایران و ژاپن وجود دارد، این مناسبات ریشه هایی بسیار عمیق تر از موضوع نفت، انرژی، خودروی ژاپنی و تکنولوژی نوین دارد.
وی با بیان اینکه روابط اقتصادی هر دو کشور که اکنون بعد از تحریم ها در مسیر یک تحول بنیادی قرار گرفته، گفت: در حقیقت میوه ای است که بر روابط انسانی و فرهنگی دو کشور قرار گرفته و ما بسیار خوشحال هستیم که ملاقات های چندباره روسای دو کشور آقای روحانی و آقای آبه در حاشیه سفرهای بین المللی منجر به روابط نزدیک تری شده است که ما سفر قریب الوقع آقای آبه نخست وزیر ژاپن را در آینده نزدیک به تهران خواهیم داشت.
عراقچی بیان کرد: روابط دو کشور ایران و ژاپن بسیار نزدیک تر شده و تماس های بسیار نزدیک و مستمری برقرار شده است. همچنین شورای همکاری ایران و ژاپن تشکیل شده و سند حمایت متقابل از سرمایه گذاری امضا شده است که همه اینها نشاندهنده این است که ظرفیت های بسیار بالقوه زیادی بین دو کشور وجود دارد که در مسیر بالفعل تبدیل شدن قرار گرفته است و شرایطی که بعد از مذاکرات هسته ای ایجاد شده قطعا به گسترش این روابط کمک شایانی خواهد کرد.
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه تصریح کرد: این نشست حاضر قدم مثبت دیگری در مسیر تحول مناسبات دو کشور در حوزه اجتماعی و مردمی به ویژه حوزه زنان است و استقبال و حضور خانم مولاوردی معاون رییس جمهور و حضور معاون همسر نخست وزیر ژاپن نشاندهنده این است که آغاز مسیر بسیار خوبی در این رابطه آغاز شده است.
عراقچی فت: آغاز برقراری توسعه پایدار به عنوان اهداف نهایی 2020 که بر مبنای توسعه اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست پایدار است هر کدام به نوبه خود به سمت مشارکت جمعیت زنان تکیه می کند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر پشتوانه اعتقادی خود مبنی حفظ کرامت زنان طی 37 سال گذشته برای ارتقای جایگاه زنان و توانمندسازی آنان برنامه های خوبی در این حوزه اتخاذ کرده است.
وی ادامه داد: حاصل این توجه رشد چشمگیر مشارکت زنان در همه حوزه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بوده است.
عراقچی بیان کرد: اینجانب معتقدم در اجرای کامل و موثر دستورالعمل 2030 توسعه پایدار ملت و ژاپن فرصت های خوبی برای همکاری دارند.
وی ادامه داد: تجربیات دو ملت ایران و ژاپن از آثار و نتایج جنگ است، سلاح هسته ای توسط آمریکا علیه مردم ژاپن و سلاح شیمیایی رژیم صدام علیه مردم ایران می باشد که هر دو کشور در این زمینه تجربه این سلاح های کشنده را داشتند لذا سیاست های صلح طلبه مبنی بر جهانی عاری از سلاح های کشتار جمعی ایران و ژاپن زمینه همکاری خوبی را در این راستا فراهم خواهد کرد.
عراقچی گفت: من فکر می کنم یکی از مهمترین زمینه های همکاری بین ایران و ژاپن در سطوح دولتی در همین زمینه خواهد بود.
عراقچی خاطرنشان کرد: جای تاسف بسیار است که خشونت و افراطی گری به عنوان دشمن توسعه پایدار باعث شده که پیشرفت و ارتقای زنان در مناطق خاورمیانه، منطقه ما و به ویژه در کشورهای فلسطین، سوریه و یمن حضور زیادی پیدا کنند و حتی در بعضی از موارد متوقف نیز شود.
عراقچی گفت: در آستانه برنامه ریزی تلاش جامعه بین المللی در نیل به هدف قطعنامه اهداف توسعه پایدار تحت عنوان آینده ای که می خواهیم باعث شده که زنان در کشورهای خاورمیانه شاهد درگیری های مستمر و متلاشی شدن خانواده ها و نابودی زیرساخت های ملی و گسترش ناامنی خانواده ها، کودکان و زنان باشد.
وی ادامه داد: همه این موارد چالش هایی است که تاثیر خود را تا سالیان سال برجا خواهد گذاشت.
عراقچی تصریح کرد: واقعیت این است که توسعه پایدار جهانی منوط به صلح پایدار است و در فضای جنگ، ناامنی، فقر و عقب ماندگی جایی برای توسعه و توانمندسازی انسان ها باقی نخواهد ماند.
وی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است همکاری ها و تقویت های دوجانبه و چندجانبه به منظور مقابله با موانع توسعه پایدار یک اولویت اصلی در سیاست کشورهای خارجی باید باشد به همین جهت است که وزارت امور خارجه همکاری با همه کشورها به ویژه با ژاپن که سابقه روابط دوستانه و نزدیکی همواره با ما دارد همواره داریم.
وی اظهار کرد: من معتقدم در حرکت جمعی ما به سمت صلح ژاپن یک شریک بزرگ خواهد بود و در مسیر حرکت زنان ایران به سمت مشارکت در صلح جهانی حتما زنان ژاپن حضور خوبی خواهند داشت.
نظر شما