اقتصاد مقاومتی راه نجات هر کشور از مشکلات اقتصادی است

خبرگزاری شبستان:شهردار مشهدگفت: آنچه که مسلم است اقتصاد مقاومتی راه نجات هر کشور برای برون رفت مردم از مشکلات اقتصادی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید صولت مرتضوی شهردار مشهد امروز(۲۰ اردیبهشت) در هجدهمین نشست معاونان برنامه‌ریزی و توسعه کلانشهرهای کشور که در سالن شهدای شهرداری مشهد برگزار شد، بیان کرد: سال ۹۵ حسب تدبیر مقام معظم رهبری و بنا بر تحقیقات گسترده صورت گرفته به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده است.

 

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری برای اقتصاد مقاومتی مولفه‌های مختلفی را تعیین کرده است، گفت: طبق نظر رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی باید دانش بنیان و مبتنی بر علم باشد.

 

 مرتضوی تصریح کرد: رونق کار از مولفه های اقتصاد مقاومتی است که در این راستا باید کار و بهره‌وری را در کشور خود به هر شکلی افزایش داد ضمن اینکه اقتصادی مقاوم است که نرخ بیکاری در آن جامعه کاهش پیدا کند و در کنار آن نرخ بهره‌وری افزایش یاید.

 

شهردار مشهد تصریح کرد: گرچه شهرداری‌ها نمی‌توانند به تمام مولفه‌های اقتصاد مقاومتی خود را مشغول کنند اما بخش اعظمی از حلقه مفقوده اقتصاد مقاومتی را می‌توان در شهرداری‌ها پیدا کرد و به دلیل تدابیر و حُسن تصمیم خوب در خبرگان قانون اساسی و به برکت ایجاد مدیریت‌های محلی، شهرداری‌ها خصوصا شهرداری‌های کلانشهرها توفیقات ارزنده‌ای را به دست آورده‌اند.

 

وی اضافه کرد: گرچه رکود حاکم بر کشور قدری بر پیکره شهرداری‌ها آسیب وارد کرده اما به اندازه آسیبی که به دولت وارد کرده نیست که علت آن تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری مدیران محلی است.

 

مرتضوی اظهار کرد: اردیبهشت ماه رییس جمهور در جمع اعضای شوراهای شهر و شهرداران نوید دادند که مدیریت واحد شهری راه‌اندازی و درآمدهای پایدار برای شهرداری‌ها تعریف می‌شود اما هنوز جوهر این کلام خشک نشده در لایحه تقدیمی دولت درآمدهای پایدار و اختیار شهرداری‌ها کاهش پیدا کرده است.

 

شهردار مشهد گفت: در یکی از این اقدامات پیشنهاد شده مالیات بر ارزش افزوده شهرداری‌ها به حساب معین استان واریز شود و در شورای برنامه‌ریزی توزیع شود، این در حالیست که هیچ کدام از شهرداری‌ها در این شورا حضور ندارند همچنین در پیشنهاد دیگر کلیه جرایم ناشی از احکام مراجع قضایی و اداری باید به حساب خزانه‌داری کل واریز شود؛ این موارد نشان می‌دهد همان آب باریکه‌ای که در حوزه درآمدهای پایدار شهرداری وجود دارد با پیشنهاد دولت تهدید می‌شود.

 

مرتضوی ادامه داد: همچنین در حوزه مدیریت واحد شهری نیز تکالیفی را بر روی دوش شهرداری‌ها قرار دارند که در یکی از این تکالیف قید شده تجهیز مدارس به عهده شهرداری‌ها است.

 

وی گفت: به استناد قانون اساسی شوراها از ارکان تصمیم‌گیری کشور هستند و مصوبات شوراها باید طی تشریفاتی عملی شود اما در قانون آن چنان نقش شوراهای اسلامی را کم‌رنگ کرده‌اند به گونه‌ای که مصوبات باید به تایید فرمانداری‌ها برسد.

 

شهردار مشهد تصریح کرد: آنچه که مهم است یکی از بسترهای لازم برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی تقویت مدیریت‌های محلی است و برای این مهم شوراهای اسلامی شهر و روستا باید تقویت شوند.

 

مرتضوی با بیان اینکه شهرداری مشهد برای انجام اقدامات خود تعریفی از اقتصاد مقاومتی دارد، گفت: این تعریف بررسی راهکارهای مناسب برای تبدیل درآمدهای مقطعی بر درآمدهای پایدار و ترسیم ساز و کارهای مناسب برای هزینه‌های ماندگار است.

 

وی بیان کرد: اگر به شوراهای شهر و روستا خصوصا در کلانشهرها اختیار مناسب داده شود به راحتی می‌توانیم به درآمد پایدار دست پیدا کنیم تا از فروش تراکم‌های بی‌مورد و فضافروشی پرهیز شود.

 

شهردار مشهد خطاب به معاونان برنامه‌ریزی و توسعه شهرداری‌های کلانشهرهای کشور اضافه کرد: شما باید با مطالعات مناسب پروژه‌های اولویت‌دار را شناسایی و تعریف کنید تا هزینه‌ها کاهش پیدا کند.

 

وی در ادامه به مقایسه تفاوت تراز هزینه‌های دولت و شهرداری‌ها پرداخت و گفت: در لایحه پیشنهادی دولت هزینه‌های جاری دولت ۸۰ درصد و هزینه‌های عمرانی آن ۲۰ درصد است که در پایان سال نسبت جاری به عمرانی به ۹۰ و ۱۰ درصد می‌رسد.

 

مرتضوی خاطرنشان کرد: نتیجه این اتفاق وجود دولتی سنگین و بدون انگیزه است و حال اینکه به عنوان مثال در بودجه شهرداری مشهد هزینه جاری۳۰ و هزینه‌های عمرانی ۷۰ است.

کد خبر 542467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha