به گزارش خبرنگار شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور امروز در اولین سمینار مشترک ایران و ژاپن، با عنوان «زنان، صلح و توسعه پایدار» با اشاره به بارندگیهای مناسب در شمال غرب کشور گفت: وضعیت دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته بهبود یافته است، علاوه بر بارندگیهای خوب، تامین حقآب دریاچه ارومیه، لایروبی و بازکردن مسیلهای منتهی به دریاچه ارومیه و همچنین اصلاح الگوی کشت و تغییر شیوههای آبیاری در کشاورزی، امروز شاهد بهبود وضعیت دریاچه ارومیه هستیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه ادامه داد: بعد از تصویب اهداف توسعه پایدار در سطح جهانی، به 5 هدف در این برنامه توجه ویژهای صورت گرفت.
وی با اشاره به آخرین جلسه شورای عالی کارافزود: یکی از مهم ترین محورهای مذاکرات و مصوبات این جلسه، سیاست های مرتبط با موضوع مهم ایجاد و توسعه مشاغل سبز در کشور به ویژه در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی بود.
وی اظهار کرد: سرعت بیداری و آگاهی زنان و تلاش آنان برای نجات محیط زیست و کره مسکون بسیار زیاد است و امید بسیاری وجود دارد که زنان بتوانند اثری مهم بر شکل گیری و توسعه جریان اجتماعی حافظ محیط زیست داشته باشند.
ابتکار با بیان اینکه محیط زیست موضوعی جهانی است گفت: بی شک ادامه روند تخریب و آلوده سازی محیط زیست، تهدیدی برای همه ساکنان کره مسکون و زمین است، همین تهدید ملموس و فراگیر منجر بدان شد که 195 رهبر جهان سند کپ 21 برای مقابله با تغییرات اقلیم و گرمایش زمین را در پاریس امضاء کنند.از همین رو دنیا حرکت در مسیر توسعه پایدار و هم راستا سازی توسعه و رشد اقتصادی با حفظ محیط زیست را دستور کار اصلی خود قرار داده است.
ابتکار با اشاره به توجه دولت یازدهم به بحث محیط زیست تصریح کرد: از ابتدای دولت یازدهم، دولت رویکرد جدی نسبت به محیط زیست داشته است و برنامههای خوبی برای بهبود شرایط محیط زیست و همچنین نقش زنان و حفاظت از محیط زیست دارد.
معاون رییس جمهور توجه به محیط زیست را یکی از راهبردهای دولت یازدهم دانست و افزود: علاوه بر تفاهمنامه خوبی که در این زمینه با معاونت ریاست جمهوری داریم، چند برنامه اجرایی موفق هم انجام دادهایم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست یکی از این برنامههای موفق را توانافزایی زنان روستایی ساکن در محدوده دریاچه ارومیه دانست و گفت: این زنان با یک برنامه آموزشی توانستند در کشاورزی پایدار ایفای نقش کنند. این برنامه با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست انجام شده است و کارهای مثبتی در تغییر اقلیم اجرایی شده و موفق بوده است.
وی گفت: رشد اقتصادی سبز به معنای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی و اشتغال بدون تخریب یا ایجاد آلودگی در محیط زیست یا به حداقل رساندن آثار این فعالیت ها بر محیط زیست است، دوران دیدگاه سنتی که رشد و توسعه را ملازم با تخریب محیط زیست می دانست به پایان رسیده و امروزه توسعه و رشدی که بهبود و حفظ محیط زیست را تهدید کند پذیرفتنی نیست.
وی با بیان اینکه لازمه کارآفرینی، توسعه و اقتصاد؛ حفظ محیط زیست است،خاطر نشان کرد: امروزه برخی از کشورها موفق شده اند در کنار دستیابی به رشد اقتصادی بالا و کسب رتبه های تک رقمی در این حوزه، در شاخص های توسعه پایدار و حفظ محیط زیست نیز به رتبه های بالایی در دنیا دست یابند.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: استانداردهای سخت گیرانه محیط زیست نه تنها در حوزه محیط زیست بلکه در حوزه اشتغال، اقتصاد و کارآفرینی نیز دارای اثرات مثبت بسیاری خواهد بود زیرا منجر به افزایش بازدهی و سودآوری و کاهش هزینه ها خواهد شد که این مهم با همراهی بخش های صنعتِ، اقتصادی و تولیدی و انجام درست مسئولیت اجتماعی توسط آن ها به دست خواهد آمد.
ابتکار ادامه داد: در این برنامه زنان روستایی آموزش دیده و در جهت توانافزایی آنها و جایگزینی کشاورزی پایدار اقدامات مهمی صورت گرفته است و همین امر به احیای دریاچه ارومیه نیز کمک کرده است.
وی با ابراز خرسندی از بهبود وضعیت دریاچه ارومیه گفت: حداقل 40 سانتیمتر به سطح آب دریاچه ارومیه اضافه شده است، نسبت به سال گذشته مساحت آن 5 برابر شده است و این امر تحقق وعدهای است که با لطف خدا بارشهای باران و تلاش دولت و مردم محقق شده است.
نظر شما