عرفان های کاذب در میدان غفلت از صحیفه سجادیه جولان می دهند

خبرگزاری شبستان: عرفان ناب اسلامی انسان ها را به خدا می رساند و نهایت آن همین وصل و رسیدن به خدا و حقیقت است اما عرفان های کاذب اگر چه ممکن است آرامش مقطعی و زودگذر برای فرد داشته باشد اما او را به خدا و حقیقت نمی رسانند.

حجت الاسلام سید علی احمدی، مدیر گروه عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی شعبه قم در گفت و گو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان به مناسبت فرا رسیدن ولادت با سعادت حضرت علی بن الحسین (ع) با اشاره به ویژگی های برجسته عرفان امام سجاد (ع) اظهار کرد: همه ائمه معصومین علیهم السلام از نور واحد هستند و میان آن ها تفاوتی نیست.

 

وی ادامه داد: در واقع با این که میان اهل بیت علیهم السلام تفاوتی وجود ندارد، اما برخی از آن ها به دلیل مقتضیات زمانی خود، صفت خاص و ویژه ای را به صورت غالب و برجسته تر از خود بروز می دهند و به منصه ظهور می رسانند.

 

وی اضافه کرد: در این میان نیز امام سجاد (ع) ویژگی عبادی و ارتباط با خدای ایشان ظهور و بروز بیشتری داشت که اوج این حالات عرفانی و عبادی، در صحیفه سجادیه و روایات ایشان تجلی پیدا کرده و به تحریر کشیده شده است.

 

مولف کتاب «محاسبه نفس» با تاکید بر اینکه صحیفه سجادیه سرشار از مضامین اخلاقی، معارف بلند عرفانی و روحانی و معنوی است که متاسفانه کمتر در میان ما مورد توجه قرار گرفته است، تصریح کرد: در این منبع عظیم ادعیه های مختلفی در بیان معارف الهی، تربیت عرفانی و الهی مردم، رابطه خالق و مخلوق و ... بیان شده است که می توان برای نسل و جامعه امروز به زبان روز تبدیل و تفسیر شده و در پیدا کردن راه و مسیر مستقیم و صحیح نقش مهمی داشته باشد.

 

وی با یادآوری این که حضرت علی بن الحسین (ع) شاهد وقایع و ماجراهای کربلا بودند و در طول حیات خود اقامه عزا برای پدر بزرگوارشان داشتند، ابرازکرد: در حقیقت آن حضرت (ع) یک رفتار معنوی در جهت مبارزه با حکومت وقت و بیداری مردم اتخاذ کرد که توانست با همراهی حضرت زینب (ع) رسالت کربلا را به سرانجام برساند؛ این بیداری و مبارزه معنوی را می توان به خوبی لا به لای ادعیه صحیفه سجادیه مشاهده کرد.

 

حجت الاسلام احمدی با بیان این که همه ائمه معصومین علیهم السلام رسالت های خود را در طول زمان و با توجه به مکانی که در آن ها قرار داشتند به انحاء و روش های مختلف به سرانجام رساندند، تصریح کرد: امام سجاد (ع) با رفتار و اخلاق و دعا و عرفان رسالت خود را ادامه دادند که روایات متعدد درسی و اخلاقی نیز در کتب فقهی و اخلاقی از آن حضرت (ع) بر جای مانده است.

 

وی با تاکید بر این که امروز در جامعه ما باید عرفان صحیفه سجادیه بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد، اظهار کرد: عرفان اهل بیتی که مبتنی بر مضامین الهی و حکمت بوده ناشی از منبع عظیم وحی است این در حالی است که برخی عرفان ها از جمله عرفان های نوظهور بر اساس یک سری اعتقادات و ریاضت های باطلی بنا شده اند که تنها انحراف و سردرگمی را به همراه دارند.

 

مدیر گروه عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قم در ادامه توضیح داد: اما عرفان اهل بیتی مبتنی بر وحی بوده و مستقیم از منبع فیض خداوند و پیامبر (ص) است که در آن خلل و خطایی راه ندارد بر خلاف عرفان های نوظهور که بر اساس اعتقادات باطل و برداشت های نادرست و القائات اجنه و شیطانی، بنا نهاده شده است.

 

وی ضمن مقایسه عرفان ناب اهل بیتی با عرفان های کاذب تشریح کرد: در واقع عرفان ناب اسلامی انسان ها را به خدا می رساند و نهایت آن همین وصل و رسیدن به خدا و حقیقت است اما عرفان های کاذب اگر چه ممکن است آرامش مقطعی و زودگذر برای فرد داشته باشد اما او را به خدا و حقیقت نمی رسانند.

 

حجت الاسلام احمدی در ادامه عرفان ناب اهل بیتی را به چشمه زلالی تشبیه کرد که از هر گونه ناپاکی و آلودگی به دور است و تاکید کرد: این عرفان به دلیل آن که از معصوم صادر شده و مستقیم از منبع وحی دریافت شده است، هیچ گونه خطا و لغزشی در آن راه ندارد و می تواند انسان را به سعادت و نیک بختی نزدیک کند.

 

وی با اظهار تاسف از محجور ماندن صحیفه سجادیه و توجه به مضامین عرفانی آن در جامعه، گفت: متاسفانه ما در ترویج معارف ناب این منبع بی نظیر، تلاش شایسته و بایسته ای نکرده ایم و این از ضعف مسوولان مربوطه است ضمن آن که نباید فراموش کنیم در مقابل، کشورهای غربی با حمایت های مادی و معنوی از عرفان های نوظهور و نشر و ترویج آن در کشورهای مختلف از جمله هند و ایران، سعی در نزدیک شدن به اغراض و اهداف خود دارند.

 

مدیر گروه عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قم در پایان خاطرنشان کرد: البته در برخی پژوهشگاه ها خوشبختانه کارهایی در زمینه نشر و ترویج عرفان اهل بیتی در حال انجام است اما همین عملکرد نیز گاه با مخالفت برخی از متحجران و مخالفان عرفان، رو به رو می شود و این افراد همان کسانی هستند که در زمان حیات امام خمینی (ره) نیز با فلسفه و عرفان مخالف بوده و امام نیز از آنها گله مند بودند.

 

 

کد خبر 542712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha