به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز دوشنبه سه مرداد خود ضمن محکوم کردن ترور و جنایات اخیر در کشور گفت: قوه قضاییه مصمم است نسبت به دو موضوع تلاش جدی داشته باشد که یکی از آنها برخورد با جرایم خاص همانند سرقت مسلحانه، تجاوز به عنف، آدمربایی و هرگونه شرارتی که امنیت جامعه را مختل میکند.
وی با اشاره به پیگیریهای رییس قوه قضاییه برای برخورد با این جرایم اظهار کرد: رییس قوه قضاییه این موضوع را به رؤسای کل دادگستری و همچنین دیوان عالی کشور ابلاغ کردند که در طول این چهار ماه اول سال در این زمینه 54 نفر دستگیر و به اشد مجازات محکوم شدند.
وی با بیان اینکه از این 54 نفر 45 نفر حکمشان اجرا و به دار مجازات آویخته شدند، یادآور شد: عمده پروندههایی که در خصوص جرایم خاص مطرح است همانند پرونده خمینیشهر، کاشمر و یا تهران به دادگاه رفتهاند و در دادگاه رسیدگی میشوند.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به پرونده قتل روح الله داداشی اظهار کرد: این پرونده نیز به دادگاه ارسال شده است و شاید در کمترین زمان ممکن با اینکه آثار زیادی از این جنایت در صحنه جرم باقی نمانده بود به آن رسیدگی شود.
وی ادامه داد: در خصوص جرایم خاص باید شدت عمل به خرج داد و انتظار به حق مردم نیز در این زمینه برآورده شود اما باید به یک نکته نیز توجه کنیم و آن محدودیتهای قانونی است که ما از لحاظ زمانی داریم.
دادستان کل کشور اضافه کرد: مردم این توقع را از دستگاه قضایی دارند به افراد خاطی با سرعت عمل رسیدگی شود و آنها اعدام شوند اما آنها در خصوص این مسایل جنبه احتیاطی برای هر دو طرف قضیه رعایت شود.
وی با تأکید بر وظیفه رسانه عمومی و رسانههای کشور در امر فرهنگسازی برای پیشگیری از وقوع جرایم خاص تأکید کرد: اگر ما تلاش نکنیم که زمینههای شکلگیری این جرایم کم شود صرف برخورد انسانی و قضایی همه مشکلات حل نمیشود.
وی بیان کرد: درست است یکی از وظایف دستگاه قضایی پیشگیری از وقوع جرم است اما اقلام پیشگیری فراقوهای است و همه باید تلاش کنیم مطالب را به درستی منعکس کنیم و ثانیا سعی کنیم آرامش را در جامعه به وجود آوریم.
وی با انتقاد از برخی رسانهها که به التهابات در جامعه میافزایند، خاطرنشان کرد: گاهی وقتها برخی رسانهها با تیتر زدنها و یا حتی مطالب دیگر بر التهابات در جامعه میافزایند که باید همه ما سعی کنیم از این التهابات بکاهیم زیرا ایجاد این التهابات به نفع کسانی است که قصد ضربه زدن دارند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا پس از 33 سال از تدوین قانون اساسی معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اعلام میکند که وقوع جرم در کشور واقع شده است، گفت: نمیدانم معاون پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضاییه چنین چیزی را گفته است یا نه اما مطلب پیشگیری از وقوع جرم یکی از اصول اساسی قانونی اساسی ماست.
وی اظهار کرد: پیشگیری از وقوع جرم مطالبی دارد که اگر به دهه اول انقلاب و اقداماتی که در این زمینه و در خنثیسازی خشونتهایی که آن روزها در کشور ایجاد شده بود نگاه کنیم میبینیم که این بخش انجام شده است و بخش دیگر که مربوط به مراتب تنظیم لوایح قضایی مناسب برای وقوع جرم است نیز انجام شده است.
حجتالاسلام محسنی اژهای بار دیگر با تأکید بر اینکه پیشگیری از وقوع جرم امری فراقوهای است، خاطرنشان کرد: پیشگیری از وقوع جرم تنها به عهده قوه قضاییه نیست بلکه باید با بسیج همگانی مجلس، دولت، قوه قضاییه و سایر دستگاهها انجام شود.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی که به پیگیریهای قضایی قوه قضاییه پروندههای مفاسد اقتصادی اشاره داشت، گفت: در پروندههای مفاسد اقتصادی مواردی است که نمیشود نام آنها را مفسد اقتصادی گذاشت، مثلا برخی از این افراد مطالبات بانکی دارند که نباید اسم مفسد اقتصادی را بر آنها گذاشت ولی در هر صورت این پروندهها در دستگاه قضایی در حال پیگیری است.
دادستان کل کشور در پاسخ به این سؤال که کشور عراق و ترکیه برای مبارزه با تروریسم و همکاری با جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با این پدیده اعلام آمادگی کردهاند و این همکاری در چه جنبههایی صورت خواهد گرفت، گفت: بدیهی است که نه تنها کشور همسایه ما یعنی ترکیه و عراق از این اقدامات تروریستی اعلام انزجار کردهاند و قصد برخی اقدامات ضد تروریستی را دارند.
وی اظهار کرد: ما در این زمینه معترض هستیم که چرا برخی از کشورها از این اقدامات حمایت نمیکنند و کسانی که امروز نام ضد تروریسم را گرفتهاند نسبت به تعقیب تروریستها از خود واکنشی نشان نمیدهند و چرا از آنها حمایت میکنند.
سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: از اینکه جمهوری اسلامی ایران، عراق و ترکیه بخواهند مشترکا علیه تروریستهای جنایتکار یک اقدام قانونی را انجام دهند امری خوب است.
وی با اشاره به حادثه تروریستی نروژ و کشته شدن تعداد زیادی از مردم بیگناه در این حادثه خاطرنشان کرد: چه کسی میتواند این اقدام تروریستی را محکوم نکند. آیا اگر میخواهند این فرد را محاکمه و محکوم کنند باید همچنان شعار دفاع از حقوق بشر سر داد.
وی با بیان اینکه اعلام آمادگی دو کشور ترکیه و عراق برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم سیاست خوبی است که باید استمرار داشته باشد، گفت: از همه کشورها میخواهم دست به دست هم دهند و اقدامی جدی را علیه تروریسم شکل دهند.
دادستان کل کشور در ادامه در پاسخ به سؤالی که به صحت دستگیری دو هنرمند کشورمان یعنی مرضیه وفامهر و پگاه آهنگرانی اشاره داشت، گفت: هیچکس به عنوان اینکه هنرمند و یا دارای فلان مسلک و مذهب است، دستگیر نمیشود و هر کسی اگر مرتکب جرمی شود و در مظان اتهام قرار گیرد تحت تعقیب قرار میگیرد.
وی ادامه داد: این دو هنرمند با گزارش رسمی برخی از مراجع امنیتی تحت تعقیب قرار گرفتند و بازداشت شدند و تحقیقات مقدماتی پروندهشان در حال تکمیل شدن است که اگر یا امروز آزاد میشوند و یا با قراری که برای آنها صادر شده است بعد از تأمین قرار تا زمان رسیدگی نهایی به پروندهشان آزاد میشوند.
پایان پیام/
نظر شما