نپرداختن زکات، غصب مال خداست/ رسانه نقش خود را در ترویج فرهنگ زکات ایفا کنند

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، گفت: اگر اصل زکات در موارد پرداخت آن به‌درستی حاصل شود، فقر و نیازمندی در جامعه وجود نخواهد داشت و برکت خداوند به مردم افزایش خواهد یافت.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، آیت‌الله حسن علمی، شامگاه چهارشنبه(22 اردیبهشت) در نشست شورای زکات استان ایلام، اظهار کرد: عشر مال زکات از همان ابتدا برای خداست، وقتی خوشه گندم می‌خواهد دانه بندد، زکات به آن تعلق می‌گیرد و زکات مال صاحب مزرعه نیست، بلکه مال خداست.

 

وی، بابیان اینکه در روایات داریم که هنگامی فرد زکات مال را پرداخت می‌کند، قبل از اینکه زکات به دست مستحق برسد، به دست خدا می‌رسد، افزود: مؤدیان زکات باید این امر را با مردم در میان بگذارند و روحانیون، صداوسیما و رسانه که باید توان هنری و گویایی زبانشان در خدمت اسلام و پرداخت زکات باشد، این حقیقت را به مردم بگویند تا مردم برای با آگاهی به پرداخت زکات پرداخت کنند.

 

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، ابراز کرد: اگر زکات پرداخت نشود واقعیت این است آنچه متعلق به پروردگار عالم است و باید مستحق و نیازمندان از آن بهره ببرند، پرداخت‌نشده است و مالی که زکات آن پرداخته نشده با آن لباسی بخرید که با آن نماز بخوانید، آن نماز دچار اشکال است و باید پرداخت شود.

 

آیت‌الله عالمی، بابیان اینکه نپرداختن زکات در حقیقت نپرداختن حق خدا و حق فقراست و غصب مال خداست، ابراز کرد: مسئله پرداختن زکات مسئله گرانی نیست، امری بوده که در آیات متعددی از قرآن مجید خبر داده است که در میان امت‌های دیگر و ادیان دیگر، پرداخت زکات وجود داشته است.

 

وی، با اشاره به اینکه ما امت توحیدی هستیم و شاکله زندگی ما بر اساس توحید است، گفت: تمام ادیان توحیدی نسبت به پرداخت زکات به‌عنوان سهم فقرا اقدام کرده‌اند و در این عرصه جهاد کشاورزی و شورای زکات باید به وظیفه خود در خصوص آموزش و آگاهی مردم اقدام کند.

 

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، ابراز کرد: دل‌های مردم در ماه مبارک رمضان بیشتر آماده برای پذیرش منابر است و بر دل مردم می‌نشیند و روحانیون در این ایام باید به مسئله زکات همانند سایر فرایض ازجمله نماز و امربه‌معروف و نهی از منکر تبلیغ کنند.

 

آیت‌الله عالمی، بابیان اینکه میانگین تولید گندم در هکتار در کشور 4 تن است، افزود: اگر حق الهی یعنی زکات، به‌درستی ادا شود، این میانگین تولید در کشور به رکود آن یعنی 14 تن خواهد رسید و این امر نشان می‌دهد که باید بیشتر به زکات توجه شود و الحمدالله روحانیون، فرمانداران، ائمه جمعه و جماعات در این زمینه تلاش می‌کنند و  اما باید آنچه باید مردم در مورد زکات بدانند با آنان در میان گذاشته شود.

 

وی، تصریح کرد: زکات یک امر الهی است، اصلاً نباید چشم و  نگاه به زکات را به سمت دولت ببریم، ما باید اصل زکات را ترویج کنیم و اگر اصل زکات پرداخت شود، فقیری باقی نمی‌ماند و در این زمینه نباید به معادل زکات و کمک‌های دولتی  حساب کرد و دولت با توجه به مشکلات اقتصادی در زمینه زکات از جهت معادل در سال جاری نپرداخته است، بنابراین باید توجه جدی در این زمینه داشته باشیم.

 

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره مصرف زکات برای فقرا و نیازمندان، خاطرنشان کرد: اولین موردی که خداوند متعال در قرآن کریم در خصوص مصرف زکات به آن اشاره می‌کند، مصرف زکات مستحقان، فقرا و نیازمندان است و بر همین اساس ابتدا باید به رفع نیاز نیازمندان اقدام کنیم و بعد اگر از زکات باقی ماند به سایر امور پرداخته شود.

 

 

کد خبر 543305

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha