به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان؛ عبدالمحمد زاهدی در مراسم گرامیداشت روز ملی شوراها که با حضور افشار، مدیرکل امور شوراهای وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: همه ما، اعم از مدیران و اعضای شوراها به این خاطر در این سمت ها قرار گرفته ایم که با هم کشورمان، استانمان، شهرمان و روستایمان را بسازم بنابراین نباید خود را جدا از هم یا در تقابل با هم ببینیم.
وی قانونمندی و قانونمداری را نکته ای بسیار مهم و قابل توجه برای مدیران، شوراها و مردم عنوان کرد و گفت: قوانین نوشته دست انسان است و ممکن است نقص داشته و با توجه به شرایط و گذر زمان نیازمند اصلاح و تغییرات باشد اما تا زمانی که قانون است باید اجرا شود.
زاهدی در ادامه با اشاره به اینکه باید توجه داشته باشیم که حاشیه ها بر متن غلبه نکند، اظهار داشت: با به مسائلی بپردازیم که به مصلحت منطقه و شهر خودمان باشد.
وی در این خصوص افزود: مصلحت مردم و شهرداری ها یکی است و موفقیت شهرداری ها رضایت مردم را در پی دارد؛ اگر شهرداری ها و دهیاری ها تقویت شوند نهایتاً به نفع مردم است و خدمات بیشتری به مردم ارائه می شود.
استاندار کردستان در ادامه سخنان خود ضمن یادآوری مشکلات و محدودیت های موجود بر سر راه دولت یازدهم خاطرنشان کرد: دولت دکتر روحانی به وعده های خود پایبند است.
وی همچنین گفت: ان شاالله با نتایجی که از برجام خواهیم دید رفته رفته مشکلات حل شود البته زمان بر خواهد بود.
زاهدی در پایان واگذاری پروژه های نیمه تمام به بخش خصوصی را راه مناسبی برای تکمیل این پروژه ها و ایجاد رونق دانست و خاطر نشان کرد: یکی از مباحث مهمی که در کردستان و در کل کشور باید به آن توجه شود جذب سرمایه های خصوصی و خارجی است که شهرداری ها و شورا نیز باید به این امر توجه داشته باشند.
لایحه مدیریت شهری، وحدت و تقویت جایگاه شورا را به دنبال دارد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان نیز در ادامه این مراسم گفت: لایحه مدیریت شهری علاوه بر تقویت جایگاه شورا، موجب وحدت و ثبات در مدیریت شهری نیز خواهد شد.
میر قادری با یادآوری سالروز سفر ارزشمند رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان کردستان در 22 اردیبهشت اظهار کرد: به یمن آن سفر پربرکت، شاهد تحولات اساسی در حوزه عمرانی استان بودیم.
وی با اشاره به اینکه طبق سوابق، شورا و مشورت ریشه در تاریخ کشور دارد، گفت: با انقلاب مشروطه نخستین قانون اساسی و قانون مدیریت محلی، یعنی بلدیه در این کشور حاکم شده است.
معاون استاندار کردستان با بیان اینکه قانون اساسی نیز با موضوع شورا موافقت داشته است، خاطرنشان کرد: این مسئله را از تأسیس شوراها می توان به روشنی دریافت.
قادری با بیان اینکه نظام ما با واگذاری و اداره امور محلی توسط مردم موافقت کرده است، افزود: البته شاید قانون شوراها نتوانسته است از ظرفیت قانون اساسی به درستی استفاده کند.
معاون استاندار کردستان با بیان اینکه در برنامه های توسعه سوم، چهارم و پنجم کشور بر مدیریت محلی و واگذاری امورات به مردم اشاره و تأکید شده است، گفت: وزارت کشور، اخیرا لایحه مدیریت شهری را آماده طرح در کمیسیون های تخصصی دولت کرده است تا به هیئت دولت و سپس به مجلس ارائه شود.
وی اظهار کرد: نظام ما نشان داده که شوراباور است و امورات را به عهده مردم و مدیریت محلی می سپارد و این مدیریت های محلی نیز باید از این ظرفیت استفاده لازم را داشته باشند.
قادری با اشاره به اینکه شوراها دو کار اساسی را باید به شکل پررنگ تری انجام دهند، گفت: تصمیم سازی، تصمیم گیری و چاره اندیشی همراه با تدبیر در کنار نظارت بر چگونگی اجرا، این دو رسالت اساسی است.
این مسئول، کلان نگر بودن شوراها را موجب تقویت جایگاه آنها دانست و افزود: لایحه مدیریت شهری 23 وظیفه را از دستگاه های مختلف با منابع انسانی و البته همراه با منابع مالی به مدیریت محلی واگذار و تفویض می کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با ابراز امیدواری نسبت به تصویب هرچه سریعتر این لایحه، آن را اقدامی مؤثر در حرکت به سوی وحدت در مدیریت شهری دانست.
قادری با تأکید بر لزوم ثبات مدیریت شهری به عمر اندک مدیریت شهرداران به ویژه در کلانشهرها و شهرهای بزرگ اشاره و خاطر نشان کرد: لایحه مدیریت شهری علاوه بر تقویت جایگاه شورا، موجب ثبات در مدیریت شهری نیز خواهد شد.
نظر شما