به گزارش خبرنگار صنایع دستی شبستان، بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم رونمایی از آثار استاد فرشچیان با عنوان «سیمرغ» و «محیط زیست، انسان و طبیعت» گفت: استاد فرشچیان دارای صفات برجسته زیادی است اما در اینجا می خواهم بر تعهد این هنرمند ارزشمند تاکید کنم.
وی افزود: در حوزه نقد ادبی و هنری، هنرمند متعهد بودن به معنای پذیرفتن مسئولیت نسبت به مسایل اجتماعی و فرهنگی است.
نامورمطلق تصریح کرد: استاد فرشچیان هنرمندی متعهد است یعنی نسبت به مسایل و مشکلات انسان امروزی به خصوص انسان ایرانی احساس مسئولیت می کند.
معاون صنایع دستی با بیان اینکه آلودگی های زیست محیطی انسان امروز را تهدید می کند، خاطرنشان کرد: امروز محیط زیست خسارات بی شمار و گاه غیر قابل جبرانی دیده است که باید برای ترمیم و حفاظت از محیط زیست اقداماتی انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه هوا، آب و خاک دچار آلودگی و فرسایش های گسترده ای شده اند، تصریح کرد: مادر زمین چنان آسیب دیده است که شاید برای بخش هایی از آن امکان ترمیم وجود نداشته باشد.
نامورمطلق با بیان اینکه آتش سوزی های مهیب، ذوب شدن یخ قطب ها، آلاینده های فسیلی و هسته ای تهدیدی برای بقای بشر محسوب می شوند، تاکید کرد: ریزگردها و سونامی امروز به مفاهیمی رایج در فرهنگ لغت تقسیم شده است.
وی با بیان اینکه باید در جست و جوی تدبیر برای حل بحران زیست محیطی باشیم، تاکید کرد: سازمان جهانی یونسکو زیرمجموعه هایی به نام های گردشگری محیط زیست، اکوتوریسم، نقد زیست محیطی، هنر زیست محیطی، رمان زیست محیطی و هنر خلاق زیست محیطی و هنر طبیعی زیرمجموعه های یونسکو هستند که به مسایل مربوط به حوزه زیست محیطی می پردازند.
وی با بیان اینکه در طول تاریخ نگرش و منش فرهنگ ایرانی، همزیستی با طبیعت و احترام به محیط زیست بوده است، تصریح کرد: آلوده کردن محیط زیست گناهی نابخشودنی در فرهنگ ایرانی بوده است و اندیشه اسلامی نیز صیانت از طبیعت را واجب می داند.
نامورمطلق تاکید کرد: از آثار استاد فرشچیان در تقویت جریان فرهنگی مرتبط با محیط زیست نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
معاون صنایع دستی تصریح کرد: استاد فرشچیان در واقع هدهد هنر ایرانی است که همه را به سوی هنر و وحدت رهنمون خواهد شد.
در ادامه حسین بلخاری، استاد دانشگاه درباره حکمت و فلسفه «سیمرغ» سخن گفت و افزود: از جمله حکیمانی که سیمرغ را ستایش کردند، حکیم ابوالقاسم فردوسی بوده و از بزرگانی که سیمرغ را بر جان و روح ما نقش کردند استاد محمود فرشچیان بوده است. اگر ابوالقاسم فردوسی حکیم ادبیات و کلام است، چرا فرشچیان حکیم هنر ایران نباشد؟
نظر شما