به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان کردستان، حجت الاسلام محمد علی خسروی، مدیر کل دفتر آموزش و توسعه مشارکت های امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشست شورای معاونین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان گفت: در سال ۹۵ رویکرد این معاونت با همکاری سایر معاونتهای وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی ، ایجاد فضائی است که در آن توجه به فهم و تدبر قرآن نسبت به سالهای گذشته بیشتر شود.
وی گفت: اجرایی شدن نهضت فهم قرآنی در جامعه با توجه به فعال بودن طرح تلاوت نور در مساجد کمک شایانی در راهاندازی این نهضت در جامعه می کند.
مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکتهای معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد اظهار کرد: در قرآن کریم آمده است که بر دلها قفلهائی زده شده است که این قفلها جز تدبر در قرآن کریم توسط چیز ديگری گشوده نخواهند شد. البته قرائت و حفظ قرآن کریم مانند در و پنجرههائی هستند که قرآن از طریق آنها وارد انسان میشود اما تا زمانی که قلب و دل انسان باز و آماده پذیرش نباشد قرآن به ضمیر انسان راه پیدا نمیکند وقرآن بر این موضوع تأکید کرده است.
خسروی با تأکید بر اینکه در زمینه تلاوت و حفظ قرآن کریم فعالیتهای بسیار خوبی صورت گرفته است، تصریح کرد: اما چیزی که باعث تأسف است این است که در زمینه فهم و تدبر قرآن کریم آنچنان که در سایر زمینهها حرکت کردهایم شاهد رشد و ارتقاء نبودهایم. با اینکه میدانیم هدف نزول قرآن کریم تربیت انسان بوده است، بخش عمده این تربیت با فهم قرآن کریم امکانپذیر است و این تدبر است که میتواند جامعه را قرآنی کند.
وی با اشاره به اینکه همت ما این است که در این بعد بتوانیم نوآوریهائی داشته باشیم، بیان کرد: باید در زمینه حفظ و قرائت قرآن کریم فعالیت داشته باشیم اما در کنار آن نیز تدبر در قرآن کریم را فراموش نکنیم و این موضوع باید در برنامهها و فعالیتهای قرآنی جای خود را باز کند.
مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکتهای معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطرنشان کرد: برای فهم قرآن کریم تنها ایجاد انگیزه و تبلیغات کافی نیست، رسانههای عمومی و در صدر آنها رسانههای قرآنی باید زمینه توجه عمومی به فهم قرآن کریم را آماده کنند.
وی با تأکید بر اینکه در زمینه عمومی کردن تدبر در قرآن کریم دو برنامه مهم میتواندکارساز باشد، اذعان کرد: یکی از این برنامهها تربیت مربیان قرآن کریم است، وزارت ارشاد به عنوان جزئی از دولت در برنامه خود برنامه خود جائی برای ایجاد کلاسهای تعلیم قرآن وبیان مفاهیم ندارد چرا که این مهم وظیفه مؤسسات مردم نهاد است. در این بخش هدف ما این است که بتوانیم مربیانی را تربیت کنیم که مفاهیم و تدبر قرآن کریم را آموزش دهند.
خسروی با اشاره به اینکه حدود ۲ هزار مؤسسه قرآنی زیر پوشش حمایتهای معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد است، گفت: ما در سال ۹۵ از همه این مؤسسات خواهیم خواست تا در کنار برنامههای قرائت و حفظ قرآن کریم، در زمینه مفاهیم و تدبر در قرآن کریم نیز برنامه داشته باشند. این موضوع را در قالب یک برنامه مدون به مؤسسات ابلاغ خواهیم کرد، بنابراین رویکرد ما در سال جدید در زمینه حمایت از مؤسسات بر مبنای توجه به فهم و تدبر در قرآن کریم است و مؤسساتی که به این مهم اهتمام ورزند مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
وی خاطر نشان کرد: دومین کار ما تهیه جزوات و کتابهائی است که به عنوان مبنای تعلیم مفاهیم و تدبردر قرآن باشد، تمام کتب مربوط به این حوزه جمعآوری شده و کارشناسان ما مشغول ارزیابی هستند تا از بین آنها کتابهائی را برای چاپ آماده کنند که مبنای اموزش مفاهیم قرآن قرار گیرد.
نظر شما