به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم اختتامیه بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عصر شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه با حضور «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمدباقر قالیباف» شهردار تهران، «سیدعباس صالحی» رئیس نمایشگاه کتاب و جمعی از مدیران و مسئولان فرهنگی و اهالی قلم و ناشران در نمایشگاه کتاب واقع در شهر آفتاب برگزار شد.
علی جنتی در این مراسم در سخنانی گفت: نمایشگاه کتاب تهران بزرگترین رویداد فرهنگی کشور است. نمایشگاه کتاب تنها جایگاهی برای عرضه کتاب نیست بلکه مکانی برای تبادل افکار و محل ارتقای نویسندگان و اهل فکر و اندیشه و قلم است. خوشحالیم میبینیم در نمایشگاه کتاب استقبال خوبی از سوی مردم و اقشار مختلف جامعه صورت میگیرد و همه علاقه مندان به فراگیری علم و دانش جمع میشوند و بهره میگیرند. امسال با توجه به محل جدید نمایشگاه و فضای مفرحی که ایجاد شده است شاهد رضایت مندی اکثر بازدیدکنندگان بودیم.
وی با اشاره به افزایش تعداد عناوین کتاب در سالهای اخیر تاکید کرد: تعداد عناوین تا قبل از سال ۹۳ تعداد ۶۴ هزار عنوان بود، اما در سال ۹۳ به ۷۲ هزار عنوان و در سال ۹۴ به ۸۰ هزار عنوان رسیده است که ۵۰ درصد آنها چاپ اول بود. یکی از دلایل این امر این بود که وزارت ارشاد فضایی ایجاد کرد تا ناشران و نویسندگان آثارشان را در چهارچوب قانون که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرده، منتشر و از سختگیری های بیجا جلوگیری شود، البته باید اعتراف کنم که در دو سال اخیر شاهد پایین آمدن تیراژ کتاب ها بودیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مورد بیان کرد: میانگین تیراژ کتاب در سال ۹۳ که کمی بیشتر از ۲ هزار نسخه بود، در سال ۹۴ از ۲ هزار نسخه هم پایینتر آمده است البته این مساله به عوامل مختلفی ارتباط پیدا میکند.
وی با تاکید براینکه حمایتهای یارانهای برای خرید کتاب نسبت به سال قبل بیشتر شده است، تشریح کرد: در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران اقدامات اصلاحی خوبی صورت گرفت و جلوی سوء استفادههای زیادی که گاه در این نمایشگاه انجام میشد، گرفته شده است. پیش از این، بنهایی که برای خرید کتاب صادر میشد، عموما تبدیل به کتاب نمیشدند و در بازار سیاه به وجه نقد تبدیل میشدند. ما از سال گذشته همه این بنهای رایگان را حذف کردیم و از امسال هم بنکارتها به اسم افراد صادر میشود و بخشی از دانشجویان و دانشآموزان که ثبت نام کرده بودند، از این حمایت برخوردار شدند. اعتبار بنکارتهای صادرشده تا پایان امروز ۲۵ اردیبهشت است، اما این احتمال وجود دارد که تا پایان اردیبهشت اعتبار آنها تمدید شود.
جنتی به نظارتهای انجام شده در دو بخش داخلی و بینالملل اشاره کرد و آن را یکی از مزیتهای این دوره نمایشگاه دانست و گفت: در بخش بینالملل از قبل از ورود کتاب به نمایشگاه و از گمرک آغاز میشود و کتابهای عرضه شده در بخش داخلی نیز آثاری هستند که مجوز دارند با وجود این نظارتها ادامه داشته و غرفههایی که کتابهای غیر را منتشر و یا افست کرده بودند، تعطیل شدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان یکی از نقاط مثبت نمایشگاه امسال را وجود تالارهای گفتگو سراهای اهل قلم در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران دانست و گفت: این فضاها به بالا بردن سطح فکر جامعه بسیار کمک میکند. همچنین امسال هر یک از روزهای فعالیت نمایشگاه به نام یکی از استانها نامگذاری شد که اتفاق بسیار خوبی بود.
نظر شما