به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حسن ساری مدیر شبکه آموزش سیما شامگاه دوشنبه در دومین نشست تخصصی قرآن و رسانه که در حاشیه سی و سومین مسابقات بینالمللی قرآن کریم در مصلای تهران برگزار شد، گفت: امر رسانه در همه جوامع امری بسیار مهم و تأثیرگذار است بهخصوص برای جوامعی که پیام، ایده و طرح داشته باشند که بهطورقطع جامعه ما به پشتوانه تمدنی عظیم باید از رسانه استفاده لازم را ببرد.
وی افزود: رسانه در تولید محتوا و قدرت موضوعیت دارد اصل و اساس ایده یا طرح جامعه ما برمبنای قرآنی است اگر رسانه بتواند در خدمت این اصل و اساس قرار گیرد بهمنظور خود نائل شده است.
مدیر شبکه آموزش سیما با اشاره به اینکه رسانه مطلوب متعهد و مسئولیتپذیر است، عنوان کرد: یک رسانه متعهد در طراز جمهوری اسلامی که مبنای قرآنی داشته باشد باید خود را به قرآن عرضه و بررسی کند که قرآن بهعنوان رسانه چه کرده است.
ساری افزود: اگر پیام الهی را در لسان پیامبر مشاهده میکنیم قرآن نسبت به بینش، اعتقادت، اخلاق و رفتار مردم آیات فراوانی دارد بنابراین رسانه جمهوری اسلامی باید به اعتقادات و اخلاق مردم توجه کند.
وی در ادامه گفت: رادیو و تلویزیون ما بعد از پیروزی انقلاب تلاش کرد در این مسیر قرار گیرد اگرچه توفیق آن موردبحث و گفتگو است بهعنوانمثال رادیو قرآن سال 62 راه افتاده و ادامه پیداکرده است و سایر رسانههای دیگر هم نیز مانند آن کار میکنند.
مدیر شبکه آموزش سیما با اشاره به این موضوع که رسانه باید محتوای متقن در اختیار داشته باشد، بیان داشت: رسانه افزون بر محتوای متقن باید از فضای مجازی در قالب مناسب مانند هنر، برای القا پیام و محتوای قرآنی در شیوه سبک زندگی استفاده کند اگرچه سایر شیوههای مستقیم هم باید باشد.
ساری افزود: در جهان اسلام با توجه به هجمه فرهنگی که مخاطبان ما را دچار شک و شبهه کرده اقتضا میکند که شیوههای مستقیم را مؤثرتر و فعالتر کنیم.
وی بابیان اینکه در جبهه کفر، الحاد و نفاق برادران ما را به جرم قرآن دانی میکشند، ابراز کرد: مسابقات قرانی مانند قلهای است که با تبلیغات مستقیم میتواند جامعه مسلمانان را بهسوی وحدت رهنمون شود.
مدیر شبکه آموزش سیما با اشاره به اینکه در طول سالیان پس از انقلاب رسانههای قرانی کشورمان نقش به سزایی در ارائه آموزههای قرانی داشتند، گفت: توجه به قران تبلیغ پیام آن بهتر است مستقیم باشد تا آثار ماندگارتری ایجاد کند.
ساری افزود: هیچ فعالیت مردمی به گستردگی فعالیتهای قرانی نداریم اما رسانههای ما خیلی در انعکاسان موفق نبودند که یکی از دلایل آن نبود ایده رسانهای منسجم است، اگرچه اوج مسابقات قرانی در سطح بینالمللی است اما منحصر در این نبوده زیرا فعالیتهای گسترده در سطح ملی و استانی اتفاق میافتد که نیاز به اطلاعرسانی قویتر دارد.
وی ادامه داد: رسانه وقتی میتواند در خدمت قران قرار گیرد که ارکان و اجزای آن تربیت و رنگ قرانی به خود گیرد شبکههای اختصاصی و خاص به قران نیاز است بهخصوص برای کسانی که اشتغال به فعالیتهای قرانی دارند.
مدیر شبکه آموزش سیما بابیان این مطلب که باید فعالیت اجتماعی و اقتصادی رسانهها رنگ قرانی داشته باشد، عنوان کرد: در این خصوص متخصصان باید فکر کنند در انواع و اقسام قالبهای رادیویی و تلویزیونی فعالیت داشته باشند، بخش مهمی از آیات قران به احکام، خلقیات، اخلاق فردی و اجتماعی پرداخته است رسانهای مطلوب باید خود را به این مسئله نزدیک کند.
ساری خطاب به خبرنگاران گفت: خبرنگاران مهمترین فعالیت یا اتفاقات فرهنگی جامعه را رصد کنند که جامعه ما به مسابقات قرآنی تا چه میزان توجه دارند و اینکه بخش تبلیغاتی ستاد قرانی برای شروع کار پژوهشی در سال 96 در برطرف کردن نقص یارگیری رسانهای چه باید کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نهادهای مسئول با اتکا به توان مردم اصول و فرازهایی را ایجاد کنند تا فعالیتهای قرآنی تبلیغ شود.
نظر شما