گردشگری؛ توافق تازه میان ایران و ترکیه

خبرگزاری شبستان:ایران و ترکیه دو کشور بزرگ جهان اسلام به شمار می روند که می توانند چهره واقعی اسلام را به جهانیان نشان دهند بر همین اساس ایران و ترکیه برای گسترش گردشگری ترکیبی توافق کردند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: واژه توریسم از کلمه تور (tour) به معنای گشتن اخذ شده که ریشه در لغت لاتین turns به معنای دور زدن، رفت و برگشت بین مبدأ و مقصد و رخش دارد که از طریق زبان‌های فرانسه و انگلیسی به فارسی راه یافته‌است. معادل فارسی آن گردشگر است. اصطلاحات «توریسم» و «توریست» اولین بار در سال ۱۹۳۷ توسط جامعه ملل مورد استفاده قرار گرفتند. گردشگری به سفر به خارج از کشور و با مدت زمان بیش از ۲۴ ساعت اطلاق می‌شود.

 

طی چند دهه اخیر شاهد رشد چشمگیر صنعت گردشگری، به‌ویژه در اروپا، بوده‌ایم و سفرهای بین‌المللی برای تعطیلات کوتاه بسیار مرسوم شده‌است. گردشگران از درآمد بیشتر و اوقات فراغت بیشتری برخوردار شده‌اند. همچنین از سطح تحصیلات و ذائقه‌های متنوع بیشتری هم بهره می‌گیرند؛ لذا امروزه بیش از هر زمان دیگری در پی کیفیت برتر هستند. ترکیه و کشورمان از جمله کشورهایی هستند که به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی دارای جذابیت های بسیاری برای توریست ها هستند بر همین اساس ایران و ترکیه برای گسترش گردشگری ترکیبی و افزایش خطوط پروازی میان دو کشور توافق کردند.

 

بنابراین گزارش، ایرنا در این رابطه به نقل از محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با ماهیر اونال، وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه نوشته است: "ایران و ترکیه در سال های اخیر سندهای همکاری متعددی را برای گسترش همکاری فرهنگی و گردشگری امضا کرده اند. تهران و آنکارا با افراط گرایی و اندیشه های تکفیری و تروریسم مخالف هستد. ایران و ترکیه دو کشور بزرگ جهان اسلام به شمار می روند که می توانند چهره واقعی اسلام را به جهانیان نشان دهند. شورای راهبری مشترک ایران و ترکیه که با حضور رییسان جمهوری دو کشور در آنکارا برگزار شد، نتایج مثبتی به همراه داشته است. دو کشور توافق کرده اند مناسبات فرهنگی در همه زمینه ها از جمله بخش گردشگری توسعه یابد. تهران و آنکارا خواستار حمایت از بخش خصوصی هستند تا بستر توسعه مناسبات فرهنگی و گردشگری را فراهم کنند. توسعه مراودات گردشگری می تواند، زمینه را برای توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور فراهم کند."

 

یادآور می شود: ترکیه در خاور با کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان (نخجوان)، ارمنستان، و گرجستان؛ در جنوب خاوری با عراق و سوریه و در شمال باختری (بخش اروپایی) با بلغارستان و یونان همسایه است. همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه، از باختر با دو دریای کوچک مرمره و اژه، و از جنوب باختر با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. دو تنگه راهبردی بسفر و داردانل نیز در اختیار ترکیه است.

 

پهناوری ترکیه ۷۸۳٬۵۶۲ کیلومتر مربع (سی و هفتم) است. ترکیه کشوری کوهستانی و نسبتاً پرباران است. شکل این کشور مانند یک مستطیل است که از سوی خاور و باختر امتداد یافته‌است. ترکیه با قرار گرفتن در یکی از حساس‌ترین مناطق جهان، دارای موقعیّت جغرافیایی راهبردی و بسیار خوبی است و گذرگاه جنوب باختر آسیا و اروپا به شمار می‌آید و کشورهای بسیاری، به ویژه ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده می‌کنند. ترکیه از آب و هوای خوب و جلگه‌ای برخوردار است و مکان های جالب و دیدنی دارد به دلیل همین سالانه تعداد زیادی توریست به آنجا مسافرت می‌کنند.

 

جمعیت ترکیه حدود ۷۷ میلیون نفر (برآورد ۲۰۱۵) می‌باشد، که حدوداً ۷۵ تا ۸۵ درصد مردم سنی و ۱۵ تا ۲۵ درصد هم علوی هستند. حکومت ترکیه لائیک است ولی بسیاری از مردم به دین اسلام پایبند هستند و عید فطر و عید قربان در این کشور تعطیل رسمی است. همچنین در ترکیه حدود ۷۰-۷۵ درصد مردم ترک، ۱۸ درصد کرد و ۷-۱۲ درصد را سایر باشندگان قومی ترکیه تشکیل می‌دهند.

کد خبر 544871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha