به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی ظهر امروز (29 اردیبهشت) در آیین عمامه گذاری طلاب حوزه علمیه قزوین که در شبستان امیرالمومنین قزوین برگزار شد، بیان کرد: دین و مجموعه شریعت را بعد از جهاد، ایثار و فداکاری انبیا و اولیا، حوزه های علمیه متکفل بقای آن بودند.
وی ادامه داد: آنچه دین را در عرصه غیبت کبری در میان جامعه باقی گذاشت و جامعه را متدین به دین واقعی کرد، حوزه های علمیه است و حوزه های علمیه متکفل دیانت مردم و حافظ دین هستند و در بحبوحه فتنه ها و بدعت ها، روشنگری دارند و مراقبت می کنند از افکار انحرافی و مذاهب استعماری ساخته شده و این فلسفه وجودی حوزه های علمیه است.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم اضافه کرد: مردم به خوبی به این فلسفه آگاهی دارند و ارزش روحانیت و حوزه های علمیه را واقف هستند و همانطور که از بدو حدوث نظام تاکنون روحانیت به همراه مردم حافظ نظام و موجب استمرار آن بودند در آینده نیز همین خواهد بود.
وی عنوان کرد: عنوان اصلی ما طلبه علم است و این عنوان از روایات اتخاذ شده و در روایات روی طالب علم بسیار تأکید شده و طالب علم و طلبه علم یک شغل نیست و یک کار حرفه ای و اشتغال برای امرار زندگی نیست و ما هیچ وقت نمی گوییم آمدیم حوزه تا زندگی و امرار و معاش ما از این راه بگذرد و برای خود طالب علم تعابیر زیادی در روایات وجود دارد.
آیت الله فاضل لنکرانی توضیح داد: در روایات داریم که یک ساعت طالب علم برای مذاکره علم نشسته و برای خدا بحث کند از تشییع جنازه یک هزار شهید بالاتر است و همچنین در روایت دیگری آمده است یک ساعت مذاکره علم از اینکه انسان هزار شب نماز شب خوانده و هزار جنگ رود و تمام قرآن را قرائت کند بالاتر است.
وی تأکید کرد: بنابراین والدین باید فرزندان خود را ترغیب کنند به حضور در حوزه های علمیه و فراگیری علم و در واقع با مذاکره علم است که می توانید حلال و حرام را بفهمید و گاهی انسان ادعا می کند آگاهی دارد ولی نمی داند حضور در مجلسی که مربوط به فرقه ای ضد شیعه است حرام است و نمی تواند این حرام و حلال را تشخیص دهد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار گفت: ما هنوز ارزش علم را نمی دانیم، ما خود طلبه ها که در میدان علم هستیم و سروکارمان با علم است از این آثار خبر نداریم و ارزش علم با دنیا و انچه در دنیاست قابل برابری نیست.
وی توضیح داد: حوزه های علمیه قدیم ما که امروز آثار آن را می بینیم از مساجد و مدارس بزرگ یک شهر عظمت علمی داشتند و بزرگانی در آن حضور داشتند که دنبال دنیا و مقام و مدارج علمی، منصب ظاهری اجتماعی نبودند و دنبال علم بودند و آنها به این نکته رسیده بودند اگر انسانی یک کلمه از حلال و حرام بگوید چه اتفاقی برای او در آخرت می افتد.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: بر اساس روایات طالب علم را خداوند، ملائکه و انبیا دوست دارند و این انسان را چه سرمایه ای از این بالاتر است و طالب علم آن قدر احترام دارد که اگر علم را برای خدا دنبال کرده باشد وقتی از دنیا رود جسم او در خاک پوسیده نمی شود و حتی خاک برای او قابل احترام است.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین باید بدانیم که در چه راهی قرار گرفته ایم و ارزش کاری خود را بدانیم و این حوزه های علمیه همانطوری که رهبری تأکید دارند به ویژه در شهرها رو به گسترش و عمق باشد و ما باید چند برابر گذشته مجتهدان و حکمای بزرگ داشته باشیم و این فضایی که برای گسترش حوزه های علمیه هست باید از آن استفاده شود.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم اضافه کرد: نکته دیگر این است که امروز نظام جمهوری اسلامی برپا شده و اگر طالب علم بیایید در خدمت نظامی که بعد از یک هزار و چند صد سال خداوند به این ملت ارزانی داشته بسیار اثر دارد.
وی تصریح کرد: امروز نظام به روحانی مسلط به دین عاقل و متدین عاقل نیازمند است به روحانی که به انچه که غیر دین و خدا می خواهد نه فکر کند و نه به زبان جاری کند.
آیت الله فاضل لنکرانی خطاب به طلابی که امروز معمم می شوند افزود: امروز نقطه عطفی در زندگی شماست و لباس روحانیت یعنی انسان اعلام می کند خود را در مسیر دین وقف کرده و نباید اجازه دهد جریان ها و تمایلات نفسانی در انسان راه یابد.
وی خاطر نشان کرد: انقلابی بودن موضوعی است که در متن دین و قرآن کریم است و انقلاب را واژه سیاسی نمی دانیم و این انقلابی بودن همان جهادی بودن است یعنی انسان منیت خود را کنار گذاشته و برای خدا کار کند و این در رأس شرایط انقلابی بودن است که انسان فقط برای خدا کار کند و اگر انسان غیر از خدا از کسی نترسید انقلابی است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار یادآور شد: حوزه های علمیه اگر بخواهد سطحی گر و سطحی نگر باشد به جایی نمی رسد و در عین اینکه برای دانشگاه ها ارزش قائل هستیم نباید از هویت حوزه ها فاصله بگیریم و عمیق درس خوانده و دین را بفهمید و خدمتگذاران خوبی برای این انقلاب و نظام باشید.
نظر شما