هدایت معنوی و سیاسی جوانان به عهده ائمه جماعات کانون های مساجد است

خبرگزاری شبستان:  رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، گفت: هدایت دینی، معنوی و سیاسی جوانان و نوجوانان  جامعه بر دوش ائمه جماعات مسجد است، چرا که مدیریت امام مسجد در صحنه عمل، میدان جهاد و تربیت سایر انسان ها می باشد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری شبستان» از قم، حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب ظهر امروز(29 اردیبهشت) در دومین روز، از چهارمین دوره دومین طرح سفیران آسمانی، ویژه مبلغان، مربیان و ائمه جماعات کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور که در مجتمع یاوران مهدی(عج) قم، برگزار شد، اظهار داشت: مسجد به منزله پایگاه اصلی تشییع است و امام جماعت مسجد باید آگاه در صحنه عمل و میدان تربیت نوجوان و جوان جامعه فعال باشد.

وی تاکید کرد: تشیّع از دو آغاز به صورت کلی سه جهش اصلی و اساسی را در خود ایجاد کرد، تشیع از زمان رسول الله شروع شد و از همان زمان یاران و یاوران حضرت رسول(ص) به دو گروه تقسیم شدند، عده ای معتقد بودند حضرت محمد مصطفی (ص) در آخرت پیشوا و مقتدا است و عده ای مانند علی(ع) که به رسالت پیامبر(ص) و حق پیامبری او در دنیا و عقبا اعتقاد داشتند.

حجت الاسلام و المسلمین نواب در ادامه ابراز داشت: امروزه در اقصی نقاط جهان به لطف خدای متعال مسلمان و شیعه هست اما افسوس که شیعۀ دوازده امامی در همه جای دنیا نیست، شیعۀ دوازده امامی اعتقاد قلبی در عمل و گفتار به نص روایات معصمومین(ع) دارد.

وی تصریح کرد: اولین جهش جهان تشیع آغاز حکومت شیعی (حکومت منطقه ای شیعه) در گوشه و وکنار جهان است، بعنوان مثال 254 سال حکومت اسماعیلیان و فاطمیین در مصر، حکومت ادارسه در شمال آفریقا این حکومت ها تنها اثری که برجای گذاشتند پرورش شیعه محبتی بود یعنی شیعه ای که در قلب و جانش محبت اهل بیت عصمت و طهارت را دارد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در ادامه به بیان تفسیر شیعۀ محبتی پرداخت و افزود: شیعه محبتی در اعمال، رفتار و حکومت خود شاید پایبند و ملازم فعل و تقریر معصوم نباشد اما در قلب خود محبت اهل بیت را دارد و خود را زیر پرچم دوازده معصوم می داند.

وی اذعان داشت: دومین جهش اصلی از دیدگاه تاریخ شیعه، اعلام حکومت تشیع در کشوری با نام ایران بعنوان اولین حکومت شیعۀ دووازده امامی می باشد که توسط صفویه در ایران اعلام شد و به صورت سراسری رسمیت یافت حال چرا فاطمیین نتوانستند تشیع را تا ابد در جان کشور خود نهادینه نمایند؟ ولی از طرف دیگر صوفیه در ایران به تصمیم خود جامع عمل پوشاند؟

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: رقیب صفویان حکومت عثمانی بود، صفویان از حکومت عثمانی الگو گرفتند اما تشییع 12 امامی را به آن اضافه نمودند و این تدبیر باعث شد تا مردم با دو اسلام و دو نام مواجه نباشند، به عبارت دیگر مجالی برای جدایی و تفرقه بین مردم ایجاد نشد، از طرفی علماء شیعه در قطر، بحرین، عراق و سایر کشورها به خاک ایران مهاجرت نمودند و در مناطق گوناگون این کشور تشییع صحیح را تبلیغ کردند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب بیان داشت: تودۀ مردم مصر محب اهل بیت (ع) هستند به همین دلیل امروز جایگاه وهابیت در آن کشور نیست، داعشی در مصر جایی ندارد، سومین گام اصلی ترین حرکت انقلاب اسلامی ایران به دست مبارک حضرت امام خمینی (ره) بود که باعث جهانی شدن تشیع در دنیا شد.

وی در ادامه افزود: درحال حاضر در تمام دنیا دعوت به تشیع و تشکیل انقلاب تمدن ساز اسلامی در قالب بیداری اسلامی همگان را متوجه خود ساخته است، اگر با شیخ زکزاکی اینگونه رفتار کردند به دلیل ریشه های تشیع دوازده امامی است که در جان  و دل ایشان موج میزد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری فرمود راه ما همان راه امام (ره) است، یعنی تفرقه و جدایی در این انقلاب راه ندارد، یعنی انقلاب ما همان انقلاب امام است و امروز هم به همان صورت ادامه دارد.

وی اظهار داشت: راه امام در دنیا و جهان آسان به دست نیامده است، امروز تشیع از مرزها و خطوط گذر می کند و در دل اروپا بیداری اسلامی ایجاد می کند، حضرت امام با گام های مقتدر جلوی هرگونه تفرقه و جدایی را گرفت، هر چقدر نماز ما پررنگ و پر نقش باشد تفرقه ما کمتر است چرا که نماز نماد زیبای وحدت کامل است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: داعش بزرگترین و مهم ترین گام در جهت وحدت امت اسلامی ست چرا که حرکات وحشیانه داعش و کشتار برادران اهل سنت در جهان باعث شده است تا مسلمانان جهان به عنوان یک گروه واحد معتدل و مقتدر مقابل این وحشیگری ها قد علم کنند.

وی تصریج کرد: ما در گام اول انقلاب کردیم، اکنون زمان آن است تمدن سازی صحیح و سالم باید داشته باشیم و امروز پاسداری از ارزش های این تمدن متعالی بزرگترین وظیفه ائمه جماعات کانون های فرهنگی هنری مساجد است.

کد خبر 545073

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha