به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، عیسی رضایی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم عصر امروز (29 اردیبهشت) در نشست خبری به مناسبت روز جهانی موزهها و هفته میراث فرهنگی از تاریخ 29 اردیبهشت الی 4 خرداد در خانه تاریخی یزدانپناه برگزار شد، با اشاره به برنامههای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم در هفته میراث فرهنگی، اظهار داشت: نمایشگاه اشیای تاریخی در خانه تاریخی زند در طول هفته میراث فرهنگی برگزار میشود.
نمایشگاه اشیای تاریخی در خانه تاریخی زند برپا میشود
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: قدمت برخی از اشیای تاریخی نمایشگاه به بیش از 7 هزار سال میرسد.
رضایی با بیان این که افتتاح خانه تاریخی یزدانپناه از دیگر برنامههای سازمان میراث فرهنگی در هفته میراث فرهنگی است، گفت: مراسم افتتاحیه خانه تاریخی یزدانپناه واقع در کوچه 11 خیابان باجک قم در روز 5 خرداد با حضور استاندار قم و برخی مسئولین استانی و کشوری برگزار میشود.
وی، برگزاری نمایشگاه عکس و آثار تاریخی در مقابر گنبد سبز را از دیگر برنامههای هفته میراث فرهنگی عنوان کرد و یادآور شد: تورهای بازدید از کاوشهای باستان شناسی تپه قلی درویش، تپه سبز و خانه ملاصدرا در هفته میراث فرهنگی برگزار میشود.
استان قم میتواند از ظرفیت زائران در بحث گردشگری استفاده کند
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم بیان کرد: استان قم یکی از استانهایی است که بیشترین ورودی مذهبی را دارد، به طوری که سالانه بیش از 20 میلیون نفر در استان قم تردد میکنند.
رضایی اضافه کرد: سالانه حدود 5 میلیون و 500 هزار نفر توریست وارد کشور میشوند که بیش از 50 درصد آنها وارد قم میشوند و استان قم میتواند از این ظرفیت استفاده کند.
وی تصریح کرد: استان قم باید در ایجاد زیرساختهای مناسب از نظر هتل، مکانهای اجتماعی و فرهنگی و ... برای توریستها اهتمام داشته باشد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم با اشاره به موزه مراجع گفت: سیاست سازمان گردشگری این است که به بحثهای تخصصی موزه داری بپردازد و حوزه علمیه متولی موزه مراجع باشد و حوزه علمیه در تجهیز آثار موزه اقدام کند.
در استان قم تا پایان چشم انداز 1404 باید 20 هزار تخت وجود داشته باشد
وی یادآور شد: در استان قم نزدیک 10 هزار تخت برای پذیرایی از زائران و توریستها وجود دارد، در حالی که استان قم به 20 هزار تخت نیاز دارد.
رضایی اضافه کرد: پروژههایی در استان قم در دست اقدام است که اگر به اتمام برسد، 5 هزار تخت در استان قم ایجاد میشود و یکی از برنامهها این است که تا پایان چشم انداز 1404 در استان قم باید 20 هزار تخت وجود داشته باشد.
وی بیان داشت: استان قم در سال 84 دارای 40 هتل مهمان پذیر بود، اما امروز بعد از 11 سال، 110 هتل مهمان پذیر و 30 هتل در دست اقدام دراستان قم وجود دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: امروز در استان قم، دو هتل 5 ستاره در میدان بسیج و پروژه شهید کاظمی در حال بهره برداری است.
بلوار پیامبر اعظم (ص) مهم ترین ظرفیت استان قم در بحث گردشگری است
رضایی با بیان این که مهم ترین ظرفیت در بحث گردشگری، بلوار پیامبر اعظم (ص) است، گفت: اگر تکلیف بلوار پیامبر اعظم (ص) در سرمایه گذاری مشخص شود، سرمایه گذاران داخلی و خارجی استقبال میکنند.
وی بیان کرد: یکی از برنامههای استان قم این است که مسیری از استان به سمت دریاچه نمک باز کند و یکی از پیشنهادات سازمان میراث فرهنگی قم این بود که اعتباری فراهم شود تا در زیرساختهای آن ورود داشته باشد.
رضایی عنوان کرد: اگر مسیری از سوی استان قم به سمت دریاچه نمک باز شود، هم ظرفیت گردشگری و هم ظرفیت صنعتی برای استان قم ایجاد میشود.
استان قم دارای توریست فرهنگی است/ بزرگ ترین پارک آبی ایران در بوستان غدیر قم احداث میشود
وی با اشاره به این که استان قم دارای توریست فرهنگی است، اظهار داشت: زائران بسیاری از کشورهای مختلف از جمله ترکیه، عراق، پاکستان و ... وارد استان قم میشوند و هر سال نزدیک 3 میلیون نفر زائر غیرایرانی وارد قم میشوند که ظرفیت مناسبی برای گردشگری محسوب میشوند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: امروز بزرگ ترین پارک آبی ایران در بوستان غدیر قم در حال احداث است که به زودی به بهره برداری میرسد.
رضایی با بیان این که میلیونها نفر در طول سال در جادههای مشرف به قم تردد میکنند، تصریح کرد: در میان استان ها، مجتمعهای بین راهی استان قم جزء بهترین مجتمعها در کشور محسوب میشوند.
نظر شما