به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت در مراسم معرفی دستاوردهای دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مرکز رشد دارویی این دانشگاه گفت: واردات دارو در سال ۹۳ به کمتر از یک میلیارد دلار کاهش پیدا کرد و این نشان دهنده عزم جدی همکاران ما در حوزه دارو برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی با اشاره به تلاش های جدی در دولت و وزارت بهداشت برای اجرای کامل طرح تحول سلامت گفت: در آغاز کار دولت، ما با یک بحران جدی در زمینه کمبود داروهای مورد نیاز در کشور روبرو بودیم و داروهای مورد نیاز بیماران در کشور وجود نداشت.
وزیر بهداشت از کمک های دولت در روزهای بحرانی دارو در کشور تشکر کرد و یادآور شد: مهمترین کمک دولت در آن روزها اجازه ترخیص داروهای وارداتی بدون تشریفات گمرکی بود که ما را در خدمت رسانی به مردم یاری کرد.
هاشمی افزود: با تلاش های جدی انجام شده از همان روزهای آغازین کار دولت، توانستیم کمبود ۳۰۰ قلم دارو در کشور در آن سال را به کمتر از ۳۰ قلم برسانیم.
وی کاهش پرداختی مردم از ۴۰ درصد به کمتر از ۵ درصد هزینه دارو در مراکز درمانی را از موفقیت های مهم طرح تحول سلامت دانست و گفت: اتفاق مهم دیگری که با اجرای این طرح اتفاق افتاد، این بود که در کمتر از۳درصد موارد ، بیماران برای تهیه اقلام مورد نیاز خود به خارج ار مراکز ارجاع داده می شوند در حالی که این میزان در گذشته بیش از ۹۰ درصد بود.
وزیر بهداشت به پتانسیل بالای محققان جوان در کشور اشاره کرد و افزود: در دولت تدبیر و امید بالغ بر 60 داروی جدید تولید و روانه بازار شده است و اگر حمایت های بیشتری از وزارت بهداشت انجام شود، قطعا موفقیت های بیشتری در این زمینه کسب خواهیم کرد.
وی به موفقیت های اقتصادی در حوزه دارو اشاره کرد و گفت: از هفته دوم شروع به کار دولت ، شورای فناوری سلامت و شورایی در زمینه دارو تشکیل دادیم که هدف آنها برنامه ریزی برای افزایش تولید و کاهش واردات دارو بود و نتیجه این تلاش ها این بود که واردات یک میلیارد و 350 میلیون دلاری دارو در سال ۹۱، به کمتر از یک میلیارد دلار در سال 93 کاهش یافت.
وزیر بهداشت افزود:سهم داروهای تولید داخل از مجموع کل بازار که در سال 90، حدود 57 درصد بود، در سال 95 به بیش از 70 درصد افزایش یافته است و امیدوارم زودتر از پایان برنامه ششم بتوانیم تعهد ۷۵درصدی خود را جامه عمل بپوشانیم.
دکتر هاشمی گفت: در طول این مدت رقم صادرات ما به بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده و برای تقویت تولید داخلی اعلام کرده ایم که اقلام دارویی تولید داخل را با قیمت ۸۰ درصد نمونه خارجی آن به شرط تامین کیفیت خریداری کنیم.
وزیر بهداشت به تولید دو دارو در هر ماه در ولت تدبیر و امید اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات اصلی ما در حوزه صنعت دارو قدیمی بودن آن است و اگر دولت از طریق بانک ها یا طرق دیگر بتواند کمکی ۱۰۰۰ میلیاردی را برای بازسازی و توسعه صنعت دارو تامین کند، مطمئنا ظرف مدت چند سال این کمک ها قابل برگشت خواهد بود و به بهبود وضعیت صنعت دارو در کشور کمک خواهد کرد.
حمایت ویژه وزارت بهداشت از شرکتهای دانش بنیان
در ادامه رسول دیناروند رییس سازمان غذا و دارو گبا بیان اینکه داروسازی در دولت تدبیر و امید عملکرد مطلوبی داشته است، گفت: ما در وابستگی ارزی در این حوزه کاهش داشته ایم، در توسعه، در کاهش هزینه های القایی و در نهایت در کنترل هزینه های مردم موفق بوده ایم و این موفقیت ها در سایه حمایت های دولت بوده است.
دکتر دیناروند با اشاره به فعالیت های مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده های دارویی افزود: جوشش اقتصاد مقاومتی از مراکز دانش بنیان است و برای توسعه این بخش نیاز به مراکزی مانند مرکز رشد داریم که البته این حمایت ها تا امروز از سوی دولت بوده است.
رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با تاکید بر حمایت سازمان غذا و دارو از تولیدات داخلی گفت: در وزارت بهداشت تمهیداتی اندیشیده شده است تا شرکت های دانش بنیانی که در صادرات موفق عمل کرده و بیش از یک میلیون دلار صادرات داشته باشند بتوانند خارج از صف و در مدت سه ماه از ماه پروانه دریافت کنند.
دکتر دیناروند با اشاره به ریل گذاری موفق در حوزه دارو در این دوره خاطرنشان کرد: متاسفانه طی سال های طولانی گذشته اشکال ما این بوده که همواره به تولید دارو برای جایگزینی واردات آن فکر کرده ایم در حالی که ما قابلیت بالایی برای صادرات این اقلام داریم.
نظر شما