خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صادرات نفت و گاز از جمله بخش هایی است که اقتصاد کشورمان تمرکز زیادی روی آن دارد. برای صادرات بهتر و مناسبتر این فرآورده ها ابزار و روش های فراوانی وجود دارد که هم در امر تسهیل حمل و نقل و هم در زمینه سلامت کالای می تواند موثر باشد به تازگی نیز برای حمل گاز مایع به آفریقا از ایزوتانک استفاده شده است.
بنابراین گزارش، اسماعیل حشم فیروز، مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران به شانا در این باره گفته است: "با توجه به اهداف پیشبینی شده در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران برای دستیابی به بازارهای جدید و نیازسنجیهای صورت گرفته، اقدامهای لازم برای صادرات گاز مایع از طریق ایزوتانگ به کشورهای آفریقایی انجام شد. این نخستین باری است که چنین روش صادراتی استفاده می شود. صادرات گاز مایع تاکنون از طریق ایزوتانک انجام نمی شد اما با مطالعات صورت گرفته و اعلام نیاز مشتریان برای دریافت از طریق ایزوتانک، صادرات این فرآورده را آغاز کردیم. کشورهای آفریقایی به دلیل نداشتن امکانات تخلیه کشتی، گاز مایع را از طریق ایزوتانک دریافت و به همان صورت مصرف می کنند.
تاکنون چند محموله از این طریق صادر شده است. تقاضا برای خرید دوباره وجود دارد و برنامه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران افزایش صادرات و ورود به بازارهای دیگر کشورهاست. به دنبال ورود ایزوتانک به بورس انرژی هستیم. با توجه به این که شرایط صادرات گاز مایع از طریق ایزوتانک به یک روال عادی و معمول بدل شده است، بنابراین زمینه برای حضور در بورس انرژی را آماده میبینیم. شرایط صادرات گاز مایع به کشورهای آفریقایی از طریق ایزو تانگ را در بورس برای سهولت در خرید و رضایت مشتریان مهیا خواهیم کرد."
این گزارش می افزاید: تا حدود زیادی به دلیل اثرات استعمار، دولتهای فاسد و استبداد، آفریقا فقیرترین قاره مسکونی دنیا است. بر طبق گزارش توسعه انسانی سازمان ملل متحد در سال۲۰۰۳، ۲۵ رده پایینی جدول کشورها (از رتبه ۱۵۱ ام تا ۱۷۵ ام) همگی کشورهای آفریقایی بودهاند در حالی که رشد سریع در چین و اکنون در هند، و نیز رشد میانه در آمریکای لاتین میلیونها (واحد) فراتر از زندگی موجود رفتهاست، آفریقا از نظر تجارت، سرمایهگذاری خارجی، و درآمد سرانه روند قهقرائی داشتهاست. این فقر اثراتی از جمله امید به زندگی پایین، تنش، و بیثباتی – که عوامل دخیل در فقر قاره هستند، گسترش دادهاست.
برخی نواحی، به خصوص بوتسوانا و آفریقای جنوبی موفقیت اقتصادی را تجربه نمودهاند، از جمله افتتاح بازار سهام ژوهانسبورگ. این مسئله تا حدودی در اثر ثروت منابع طبیعی شان به عنوان تولید کننده عمده طلا و الماس با هم بوده، و تا حدودی نیز به دلیل نظام قانونی مناسب و پایدار آن میباشد. همچنین آفریقای جنوبی به سرمایه مالی، بازارهای متعدد، کار مهارتی، و اولین زیرساختار در بیشتر (بخشهای) کشور خود دست یافتهاست. کشورهایی همچون غنا، کنیا، کامرون و مصر، دیگر کشورهای آفریقائی هستند که پیشرفتهای قابل مقایسه داشتهاند.
نیجریه بر روی یکی از بزرگترین ذخایر ثابت شده نفت در جهان قرار گرفتهاست و ضمن داشتن یکی از سریعترین اقتصادهای در حال رشد در جهان، بیشتر جمعیت را در میان کشورهای آفریقایی دارد. از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵، رشد اقتصادی با متوسط ۵ درصد در سال ۲۰۰۵، به اوج خود رسید. اما برخی کشورها رشد اقتصادی بیشتری (+۱۰ درصد) را داشتهاند، به خصوص آنگولا، سودان و گینه استوائی، که هرسه کشور اخیراً شروع به استخراج ذخایر نفتی خود کردهاند.
نظر شما