خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نیروگاه چرخه ترکیبی نیروگاهی است که شامل تعدادی توربین گاز و توربین بخار میشود. در این نوع نیروگاه، با استفاده از بویلر بازیاب، از حرارت موجود در گازهای خروجی از توربینهای گاز، برای تولید بخار آب مورد نیاز در توربینهای بخار استفاده میشود. اگر توربین گاز به صورت سیکل ترکیبی نباشد، گازهای خروجی آن، که میتوانند تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد دما داشته باشند، مستقیماً وارد هوا شده و انرژی باقیمانده در آن هدر میرود. در حالی که در نیروگاه سیکل ترکیبی، از این انرژی استفاده شده و بویلر توربین بخار بدون نیاز به سوخت، بخار آب تولید میکند. بنابراین، با استفاده از این روش، راندمان سیکل افزایش مییابد.
بنابراین گزارش، قرار است پنج هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی در کشور تولید شود که تفاهم نامه ساخت آن بین شرکت تولید نیروی برق حرارتی و شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران (مپنا) با حضور وزیر نیرو به امضا رسید. این تفاهم نامه با هدف استفاده از توان تولید داخل امضا شده است.
ایرنا در رابطه به این تفاهم نامه به نقل از محسن طرزطلب، مدیر عامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی نوشته است: "اجرایی شدن این تفاهم نامه زمینه ساخت 5 هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی با بازدهی بالا را در کشور فراهم می کند که در راستای اقتصاد مقاومتی است. این تفاهم نامه بر انتقال فناوری پیشرفته از شرکت های بین المللی تولید کننده تجهیزات نیروگاهی به صنعت نیروگاهی کشور تاکید دارد. تاکنون ساخت دو واحد گازی به ظرفیت کل 602 مگاوات و دو واحد بخاری به ظرفیت کل 288 مگاوات در شهرهای ماهشهر و بندرعباس نهایی شده و رایزنی برای ساخت چهار نیروگاه در شهرهای دیگر در حال نهایی شدن است."
این گزارش می افزاید:: امروز قادر به بومی سازی و داخلی سازی توربین های 15، 25 و 42 مگاواتی در سیکل های ساده و ترکیبی در کشور هستیم و علاوه بر آن توان تولید توربین های 185 و 300 مگاواتی و همچین توربین های بخاری بزرگ تا 325 مگاوات در کشور وجود دارد و علاوه بر آن توربین های بادی 2.5 مگاواتی با بیش از 75درصد طراحی تولید داخلی در کشور ساخته می شود.
یادآور می شود: شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی مسئولیت ساماندهی فعالیت های تصدی دولت در زمینه تولید نیروی برق حرارتی متصل به شبکه انتقال و فوق توزیع برق کشور، راهبری شرکت های زیر مجموعه و برنامه ریزی، مدیریت توسعه و بهره برداری از نیروگاههای یاد شده در چارچوب سیاست های وزارت نیرو و تسهیل مشارکت بخش غیر دولتی در تولید برق حرارتی برعهده دارد. از مهمترین وظایف این شرکت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برنامه ریزی و مدیریت ظرفیت های تولید برق حرارتی در چارچوب برنامه های جامع و کلان وزارت نیرو
ساماندهی و مدیریت شرکت های تولید کننده برق حرارتی که تمام یا بخشی از سهام آنها متعلق به دولت است
توسعه ظرفیت های تولید برق حرارتی دولتی در چارچوب مقررات مربوط
همچنین مپنا، یک بنگاه اقتصادی ایرانی است که به همراه ۳۹ شرکت زیرمجموعه خود، تحت عنوان “شرکت گروه مپنا” در زمینه توسعه و ساخت نیروگاههای حرارتی، همچنین اجرای پروژههاى نفت و گاز و حمل و نقل ریلى، به صورت پیمانکار اجرایی کلید در دست (EPC) و سرمایهگذاری خصوصی (IPP) فعالیت میکند. گروه مپنا از آغاز تأسیس در سال ۱۳۷۱، اجرای نزدیک به یکصد اَبَر پروژه به ارزش بیش از ۳۰ میلیارد یورو را در کارنامه خود ثبت نموده است. علاوه بر آن، ۶۰ محصول گوناگون و ۸۵ نوع خدمات مختلف را به مشتریان خود عرضه میکند.
شکلگیری گروه مپنا، با تأسیس «شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران» یا به اختصار «مپنا» در ۲۲ مرداد ماه سال ۱۳۷۲ خورشیدی و توسط وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران آغاز میشود. پیش از تأسیس شرکت مپنا، تمامی امور اجرایی پروژههای نیروگاهی حرارتی ایران، توسط شرکتهای خارجی انجام میشد. هدف اصلی از تأسیس این شرکت، در ابتدا پیمانکاری عمومی پروژههای نیروگاهی به صورت کلید در دست بود.
نظر شما