خبرگزاری شبستان//کرمان
مقدمه:
اولین اقدام پیامبر بعد از هجرت به مدینه اقامه نماز جمعه بود، نماز جمعه خط ویژه دارد مثل آمبولانس که میان ماشین ها خط ویژه دارد "فَاسْعَوْا" نمی گوید "فَاذهَب" نمی گوید "برو" می گوید "بدو" یعنی خداوند روز جمعه از مردم یک هیجان نشاط خاصی می خواهد.
اینکه نماز جمعه مانند زیارت امام رضا حج فقرا خوانده شده است، نمازی است که بعد از خطبه هایش، دعا مستجاب می شود، تنها نمازی است که امامش باید دست به اسلحه داشته باشد، خیلی هیئت، هیئت قشنگی است یعنی هم اسلحه هم موعظه لازم است.
اینکه می گویند امام جمعه هم دستش اسلحه باشد هم زبانش موعظه، یعنی قدرت و کار فرهنگی، یعنی فرهنگ و قدرت باید با هم باشد، یعنی هم باید کار فرهنگی کرد هم کار.
مروری بر وضعیت نماز جمعه در استان کرمان
استان کرمان از نظر برگزاری تعداد نمازهای جمعه(47 نماز جمعه)، پس از استان های فارس(با داشتن 58 نماز جمعه)و اصفهان(با داشتن 55 نماز جمعه) در جایگاه سوم کشوری قرار دارد، گرچه هنوز هم استعدادهای فراوانی در این استان وجود دارد که ظرفیت برگزاری نماز جمعه در آنها موجود است.
تعداد 60 امام جمعه موقت در خدمت نماز جمعه هستند و بیش از 2 هزار نفر عضو ستادهای نماز جمعه استان هستند؛ ضمن آنکه امروز در 36 نقطه، دفتر و منازل سازمانی برای ائمه جمعه احداث شده است.
سال گذشته در یک مقایسه و ارزیابی بین 29 استان کشور، دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کرمان رتبه نخست را به خود اختصاص داد.
مطلب ذیل حاصل گفتگوی خبرنگار شبستان با حجت الاسلام والمسلمین محمد قاسمی زاده، مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کرمان است:
جایگاه نماز جمعه در هر منطقه نسبت به دیگر نهادهای فرهنگی و مذهبی کجاست؟
چند دلیل وجود دارد که ثابت می کند نماز جمعه در هر منطقه به عنوان محوری ترین نهاد فرهنگی مطرح است، اولاً اشتیاق و رغبت خود مردم به نماز جمعه است، استحضار دارید که نماز جمعه به درخواست و تقاضای مردم یک منطقه در آنجا راه اندازی می شود، افزایش تعداد نماز جمعه های استان از 28 نماز جمعه در سال 83 به 47 نماز جمعه تاکنون مؤید این مطلب است.
ثانیاً جمعیت شرکت کننده در نماز های جمعه، رأساً و بدون حمایت دستگاهی خاص از این ظرفیت فرهنگی استفاده می کنند.
آیا جمعیت شرکت کننده در نمازهای جمعه استان با توجه به جمعیت کل استان قابل قبول است؟
البته که خیر، اما با توجه به شرایط اقلیمی، فضاهای موجود برای برگزاری نماز جمعه، شرایط و اقتضائات هر منطقه قابل قبول است گرچه ایده آل نیست.
وضعیت نماز جمعه در استان کرمان را در مقایسه با دیگر استان ها چگونه ارزیابی می کنید؟
استان های کشور از لحاظ رتبه بندی فرهنگی متفاوت اند و طبیعی است که استان های برخوردار از رتبه های بالاتر در جایگاه ویژه تری قرار داشته باشند اما در مجموع مثبت ارزیابی می کنم.
شما در نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کرمان در راستای پویایی نماز های جمعه چه اقداماتی انجام دادید؟
در این زمینه اقدامات زیادی انجام شده است که فعال کردن ستادهای نمازجمعه، توجه به تأمین امکانات و تجهیزات مورد نیاز، جلسات آموزشی که از مرکز پیش بینی و برگزار شده است و ایجاد زیرساخت های لازم برای برگزاری نماز جمعه نظیر مصلی، ساخت منزل و دفتر امام جمعه و ... از جمله این اقدامات است.
بعد از مرکز استان، پرجمعیت ترین نمازهای جمعه مربوط به کدام منطقه از استان است؟
شهرستان های سیرجان، رفسنجان، زرند و شهربابک
به نظر شما مهم ترین نیازهای نماز جمعه چیست؟
نبود منابع مالی برای برنامه ریزی های فرهنگی برای جذب جوانان به نماز جمعه، اصلی ترین مسئله است که متأسفانه نهاد نماز جمعه هیچگونه ردیف بودجه ای ندارد.
چرا نهاد مهم نماز جمعه فاقد ردیف بودجه است؟
شاید دلیل آن این باشد که این نهاد، نهادی دولتی و یا شرکت و دستگاه وابسته به دولت نیست.
شما چه راهکاری برای حل این مسئله پیشنهاد می کنید؟
چنانچه بخشی از منابع فرهنگی هر استان به نهاد نماز جمعه اختصاص یابد این مشکل هم مرتفع می شود.
در پایان اشاره ای به برکات نماز جمعه هم داشته باشد.
همین که یک پایگاه فرهنگی و دینی با محوریت نماز در جامعه ایجاد می شود، بزرگترین برکت نماز جمعه است، ضمن آنکه این جایگاه به وحدت مردم کمک کرده و باعث پیشرفت و آبادانی هر منطقه است.
پایان پیام/
نظر شما