به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در آخرین نشست خبری خود که از دقایقی پیش آغاز شده درخصوص مصوبات مجلس نهم گفت: در این مجلس 697 طرح و لایحه به مجلس ارایه شد که 458 عدد ان طرح و 216 لایحه بود که 47 درصد از لوایح قانون و 19 درصد طرحها نیز به تصویب رسید که نشان از تمرکز این مجلس بر لوایح دولت دارد. بیش از سی درصد مصوبات مجلس نهم اقتصادی بوده است.
رییس مجلس نهم با اشاره به اینکه در یک نگاه کلی 110 سال قانونگذاری در ایران انجام شده که طی ان ده هزار و 49 قانون به تصویب رسیده است اعلام کرد: 5 هزار و 585 قانون به قبل از انقلاب اسلامی بازمی گردد و 1525 قانون در شورای انقلاب اوایل انقلاب به تصویب رسید.
لاریجانی 2 هزار و 939 قانون تصویب شده را مربوط به مجالس دو گانه 9 گانه بعد از انقلاب اعلام کرد و گفت: در مجلس نهم شورای اسلامی 697 طرح لایحه به پارلمان ارایه شد که 47 درصد از لوایح و 19 درصد از طرحها به تصویب رسید.
وی یادآور شد: مجلس نهم در کل تلاش می کرد به موضوع اصلی کشور که مسایل اقتصادی بپردازد به این معنی که بیش از سی درصد قوانین تصویب شده این مجلس درخصوص مسایل اقتصادی و باقی در مورد مسایل اجتماعی است.
وی با اشاره به این نکته که تلاش عزیزان مجلس نهم در این جهت بوده که برای برخی از اصول قانون اساسی که سروسامانی نداشته اند نیز تصمیم گیری شود خاطرنشان کرد: در همین رابطه در مورد اصل امر به معروف جرم سیاسی و ممنوعیت تفتیش عقاید نیز تصمیم گیری شد تا این سه مساله نیز از مسایل قانونی بهره مند شوند.
وی تاکید کرد: از ابتدای مجلس نهم بر توجه به مسایل مهم کشور مطرح بوده که امیدواریم از ثمرات و تجربیاتی که در 9 دوره مجلس گذشته داشتیم در مجلس دهم نیز به مسایل اصلی کشور توجه شود.
توجه به تسهیل سرمایه گذاری حجم بیشتر مصوبات مجلس نهم بود
رئیس مجلس نهم در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص نقطه قوت این مجلس گفت: نگاه همه در این مجلس مربوط به حل مشکلات اقتصادی بود که با توجه به این مساله حجم بیشتر مصوبات در مورد اقتصاد بود که در برخی موارد به مسایل تسهیل کننده سرمایه گذرای داخلی و خارجی توجه ویژه شد که در اینده نتیاج ان مشخص می شود و امیدواریم در مجلس اینده هم این اولویت حفظ شود.
ایراد طرح انتخاب افراد در مشاغل حساس به حضور نداشتن نماینده دولت بود
لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری طرح انتخاب افراد درمشاغل حساس گفت: این طرح 5 الی 6 بار در مجلس مطرح شده که به دلیل رفع اشکالات به کمیسیون ارجاع داده شده که ایرادی که نماینده دولت این بود بدون حضور وی این طرح در کمیسیون قرارگرفته که در اینده هم امکان بررسی دارد و این طرح شتاب زده بررسی نشده است.
امیدواریم عراق از حضور تروریستها خلوت تر شود
لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به درگیری موجود در فلوجه عراق گفت: امیدواریم تلاشهایی که در این خصوص انجام می شود باعث شود که صحنه عراق از حضور تروریست ها خلوت تر شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی راجع به اظهارات نادر قاضیپور نماینده مجلس نهم و منتخب مجلس دهم که در رسانه ها مطرح شده بود و در ان به نکاتی راجع به برخوردهای نادرس به بانوان اشاره شده بود اظهار داشت: وی این اظهارات را تکذیب کرده و اگر هم اشتباهی به صورت سهوی صورت گرفته وقتی فرد می گوید این موضوع را مطرح نکرده باید پذیرفت و اگر کسی تلاش به اصلاح دارد نباید مساله را ادامه دهیم.
رییس قوه مقننه در دوره نهم راجع به تصمیم گیریهای دیپلماسی این قوه در 4 سال گذشته گفت:برحسب شرایط این مجلس تصمیم گیری های مختلفی داشت و هم اکنون نیز شرایط فعلی پرتنش است که مجلس در چند موضوع وارد شد.
وی به مساله هسته ای و تصویب طرحی راجع به مذاکرات هسته ای از سوی مجلس نهم اشاره کرد و افزود: در بحرانهای پی در پی حضور مجلس بسیار مهم است و ما در این خصوص اقدامات درستی انجام داده ایم.
ما در مقابله نقض روح برجام ساکت ننشسته ایم
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص اقدامات مجلس برای مقابله با تخلفات آمریکا که مخالف روح برجام است توضیح داد: درخصوص مسایلی که مخالف روح برجام مطرح می شود می توان به سوئیست اشاره کرد که این مشکل سوئیست هم حل شده و مشکلی نیست و مسایل به وجود امده به بانکهای بزرگ و واهمه ای که برای همکاری انها با ایران ایجاد شده بود بازمی گردد.
وی به مسایل دیگر نیز اشاره کرد و گفت: ما در مقابل اقداماتی که نقض روح برجام محسوب می شود ساکت ننشسته ایم و پیگیریها از طریق وزارت خارجه و نهادهای مختلف راجع به مسایلی چون ویزای امریکا ادامه دارد.
رییس مجلس شورای اسلامی راجع به دیپلماسی پارلمانی مجلس نهم گفت: این مجلس تصمیماتی برای منافع کشور گرفت که در آن طرح مذاکرات هسته ای و چند قانون دیگر از جمله اقدام متقابل ایران در برابر توضیح امریکایی بود و همچنین گروههای دوستی مجلس و رایزنی های اعضای گروههای دوستی مجلس با کشورهای مختلف و حضور در جلسات بین المجالس اسلامی و دیگر کشورهای مختلف مطرح است.
وفاق سیاسی حاکم بر کشور را خوب می بینم
لاریجانی در پاسخ به سوالی راجع به لزوم وفاق گروههای سیاسی به منظور بهره گیری اقتصادی از برجام اظهار داشت: حرف درستی است که در زمینه سیاسی ما باید تلاش کنیم که آثار اقدامات سیاسی برایمان مطلوب باشد و باید وفاق سیاسی در کشور حاکم باشد تا از برجام بهره حاصل شود و فضای کسب و کار لازم را ایجاد کنیم و در نتیجه باید بگویم من در کل وفاق سیاسی را خوب می بینم.
وی با تاکید بر این نکته که وفاق سیاسی حاکم بر کشور حاصل اقدامات ولی فقیه است که همه آرا را زیر چتر خودشان نگه داشته اند گفت: من کشورهای منطقه که مشکل امنیتی ندارند حتی مشکل سیاسی را موجود می بینم و در کشور ما اختلافات دیدگاهی سیاسی به دلیل دموکراسی موجود عجیب نیست.
ریاست مجلس دهم با سازوکار داخلی تصمیم گیری می شود
رییس قوه مقننه در آخرین اظهارات خود در این کسوت راجع به رقابتش با محمدرضا عارف بر سر ریاست این قوه در دوره دهم گفت: بر سر این مساله حساس نباشید زیرا دو روز دیگر نتیجه ان را خواهید دید ساختار درونی مجلس یک ساختار دموکراتیک است و نباید از این ساختار عدول کنیم و نمایندگان افراد نخبه ای هستند و فشاری از بیرون بر انها وجود ندارد و طبق سازوکار داخلی چند روز اینده نتیجه این مساله مشخص خواهد شد.
وی با تکذیب اخبار منتشر شده مبنی بر مذاکره بین خودش و عارف بر سر ریاست مجلس دهم گفت: چنین موضوعی مطرح نیست و ما از قدیم الایام با هم رفیق هستیم.
مساله حج خارج از اختلافات اساسی ما با عربستان است
لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری راجع به سیاست عربستان درخصوص مساله حج گفت: امیدواریم گروهی که از ایران رفته اند بتوانند مشکلات موجود را حل کنند.
وی تاکید کرد: ما یک اختلاف نسبتاً قوی با عربستان درخصوص مسایل منطقه داریم و ما شرایط یمن را به ضرر ملت مسلمان منطقه و خود عربستان می دانیم اما حج خارج از این موضوعات است و باید در فضایی طبیعی زمینه ای برای انجام زیارت مناسب از سوی حجاج ایرانی فراهم شود.
پیام مردم در انتخابات به مجلس دهم حفظ آرامش کشور بود
رییس مجلس نهم درخصوص نتایج ایجاد شده در انتخابات مجلس دهم گفت: از نتیجه این انتخابات باید اینگونه حس کنیم که مردم آرامش در کشور می خواهند که از طریق آن همه مشکلات حل شود زیرا ما در فضای تنش نمی توانیم مشکلات کشور را حل کنیم و چه در داخل و چه در بیرون از پارلمان تنش های سیاسی باعث ایجاد تشویش در اذهان و حل نشدن مسایل و مشکلات کشور می شود و پیام این انتخابات تاکید مردم بر وجود آرامش به منظور حل مشکلات کشور بود.
میانه روی اصل مجلس نهم بود
نماینده مردم قم در مجلس نهم در پاسخ به سوالی راجع به کارهای ماندگار مجلس نهم گفت: در سال 91 آغاز این دوره از مجلس عقاید مختلفی در کشور و مجلس وجود داشت که البته این هم نقطه قوت کشور ماست که در پارلمان عقاید مختلف حضور داشته باشند و تمام تلاش ما در این 4 سال این بود که فضای میانه در مجلس را پیگیری کنیم تا مسایل کشور را بهتر حل کنیم و تلاشمان در همین زمینه ادامه داشت.
وی یاداور شد: بر همین اساس زمانیکه دولت جدید هم بر سر کار امد مجلس در زمینه رای اعتماد و باقی کارها با دولت همکاری کرد و باید به این مساله توجه داشته باشیم که شرایط کشور اقتضا می کند ما از عقاید مختلف استفاده کنیم تا به سرمایه های انسانی توجه داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری راجع به مساله مهمی که در تهران مورد غفلت واقع شده اظهار داشت: تهران جدا از بقیه جاها نیست و یک مساله مهمی که در کشور باید حل شود کاهش حجم مهاجرت است که همین امر در تهران باعث ایجاد حاشیه نشینی شده و در حال حاضر ما در ایران 27 درصد مردم ما در روستاها هستند که طبق پیش بینی دنیا در 40 سال اینده سی درصد مردم کشورهای مختلف در روستاها خواهند ماند.
وی تاکید کرد: ما به منظور حل این مشکل جلسات متعددی هم با وزرا و هم با شهرداری برگزار کردیم.
لاریجانی همچنین به دغدغه آلودگی هوا در تهران نیز اشاره کرد و گفت: 15 جلسه نیز در این خصوص داشتیم که تصمیم گیری شد شورایی برای حل مشکلات آلودگی هوای تهران ایجاد شود که طرح ان در حال بررسی است و در مجلس دهم نیز باید به این نکات توجه ویژه داشته باشیم.
من می دانستم که رهبری مخالف ایجاد درگیری در سخنرانی هستند
رئیس قوه مقننه که پرنده ای درخصوص ایجاد درگیری در سخنرانی وی در قم منصوب به او در قوه قضاییه وجود دارد در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به تعیین تکلیف این پرونده و همچنین بیانات مقام معظم رهبری راجع به مخالفت ایشان با ایجاد چنین درگیریهایی توضیح داد: من از سرنوشت ان پرونده خبر ندارم و به اینده با نگاه مثبت می اندیشم.
وی به بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: من می دانستم که رهبر معظم انقلاب با این اتفاقات مخالف هستند اما به نظر ایشان تاکنون توجه نمی شد تا اینکه معظم له به صراحت این نظرشان را بیان کردند و باید این یک اصل پایه در نشستها باشد.
وی تاکید کرد: عقاید مختلف باید مطرح شود اما باید طبق تاکیدات رهبری افراد تحمل عقاید مختلف را داشته باشند.
لاریجانی درخصوص تصویب قانونی در این مورد توضیح داد: مشکل کمبود قانون در این مساله وجود ندارد و پرونده های این چنینی در قوه قضاییه در حال بررسی است.
لاریجانی در ادامه راجع به سوال خبرنگاری راجع به بررسی طرحهای به جا مانده از مجلس نهم و مجلس اینده و اولویت قرار دادن این طرح ها تاکید کرد: در مورد طرحی مانند هدفمندی یارانه ها در بودجه تصمیم گیری شد و نیاز به بررسی وجود ندارد اما طرح دیگری مانند مبارزه با فساد یکسال و اندی است که در مجلس در حال بررسی است و به دلیل وجود اختلاف به کمیسیون بازگشت داده شد و به دلیل تاکید شورای نگهبان باید این طرح در صحن بررسی شود که کمبود وقت به ما اجازه نداد و انشاالله در مجلس دهم بررسی خواهد شد.
این منتخب مجلس دهم راجع به اولویتهای مجلس اینده در سیاست خارجی گفت: در این خصوص تفاوتی بین مجلسهای نهم و دهم نیست و پیگیری و رصد وضعیت منطقه و رشد تروریستها در دستور کار مجلس دهم قرار خواهد گرفت تا برای ایجاد آرامی ملتهای منطقه مانند مجلس قبل تلاشهای لازم صورت بگیرد.
افتخار می کنم که به دلیل تاکید مراجع از قم در مجلس شرکت کردهام
لاریجانی راجع به سبد رای خودش نسبت به رقبای دیگر وی در حوزه انتخابیه قم که از جبهه پایداری بوده اند گفت: این جناح بندی تاثیر مهمی در انتخابات قم نداشت زیرا بافت شهرها از یکدیگر متفاوت است.
وی تاکید کرد: وقتی مراجع مختلف از بنده خواستند از قم کاندیدا شوم مایه افتخارم این است و چون چند سال در ان زندگی می کرده ام از این حوزه انتخابیه شرکت کنم و ظرف ارای شهرهای مختلف متفاوت است.
دولت با سرعت بیشتری مساله رکود را حل کند
رییس مجلس نهم در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه اقدامات دولت به دلیل حل مشکلات اقتصادی کشور گفت: حرف درستی است که در شرایط فعلی مساله رکود جدی و مهمترین مساله باید پرداختن به تقویت و رونق موتور تولید باشد و اینجا بزنگاه اقتصادی کشور است و از این رو دولت باید به حرکتش درخصوص حل مشکلات رکود و تقویت تولید سرعت ببخشد.
لاریجانی گفت: نگاه من به اینده مثبت است و باید سرعت کارها بیشتر شود و مجلس اینده نیز از دولت در این زمینه حمایت کند.
وی راجع به وجود دیدگاههای مختلف سیاسی در مجلس دهم شورای اسلامی گفت: این یک حسن برای کشور است و باید از وجود صدا از سوی آرای مختلف در مجلس استقبال کنیم و این می تواند مثبت باشد که از هر نگاهی در مجلس نماینده ای وجود دارد و من معتقدیم قالب بندی ها در مجلس چنان محکم نیست که فرد را از اختیار خودش خارج کند.
هیچ پیغامی درخصوص ریاست مجلس دهم دریافت نکردهام
لاریجانی راجع به انتشار برخی از اخبار مبنی بر ارسال پیغام از سوی لیست امید به وی راجع به تعامل بر سر ریاست مجلس گفت: افراد ممکن است به اتاق من بیایند و بروند اما پیغام در این خصوص یا باید به صورت تلفنی و یا مکتوب باشد که تاکنون پیام رسمی به من داده نشده است.
لاریجانی با انتقاد از حاشیه های ایجاد شده در مورد ریاست مجلس دهم گفت: ما در 9 دوره مختلف مجلس مسایلی درخصوص ریاست مجلس داشتیم اما این بار این مسایل بسیار حاشیه ای مطرح می شوند و من به همان سازوکار مجلس در این مورد بسنده می کنم.
وی تصریح کرد: این روزها داستان سرایی در این مورد زیاد است و من هم مخالف ان نیستم و معتقدم چرا باید جلوی این اشتغالزایی را بگیریم.
وی راجع به حملات ایجاد شده در خان طومان نیز گفت: مسایله مربوط به خان طومان بسیار در رسانه ها مورد توجه قرار گرفت و اخبار مربوط به ان دقیق نبود و نکته ای که باید در ان باید دریابیم این است که تروریست ها از فرصت آتش بس استفاده کرده اند و با کمک برخی کشورها در آتش بس از نظر سلاح تامین شده اند و این نگاه تاثیر بسزایی در مذاکرات سیاسی و اقدامات میدانی پس از ان داشت.
جنس مجلس دهم متفاوت است
وی راجع به احتمال تکرار شدن حاشیه های مجلس ششم در مجلس دهم گفت: ارزیابی من این است که شباهتی بین مجلس دهم با مجالس گذشته وجود ندارد و جنس این مجلس متفاوت است همچنین تجربیات گذشته عقلانیتی بر گروههای سیاسی ایجاد کرده که به جای پرداختن به حاشیه سازی از فرصتشان برای حل مسایل کشور استفاده کنند.
ضعف اساسی کشور ما مساله اقتصاد است
رئیس مجلس نهم شورای اسلامی راجع به توجه به مسایل اقتصادی در مجلس دهم نیز گفت:تصمیمات منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی ایران بسیار عاقلانه بود و نقطه ضعف کشور ما مساله اقتصاد است و کشوری می تواند پیشرو باشد که از اقتصاد سالم برخوردار شود و اگر رسانهها و نمایندگان دغدغه حیات پرتوفیق برای مجلس را دارند باید به مسایل اقتصادی نگاه طبیبانه داشته باشند و از پرداختن به مسایل حاشیهای بپرهیزند و در مجلس دهم نگاه هم افزایی رشد یابد.
وی راجع به برنامههایش خودش درخصوص ریاست مجلس گفت: تاکید من بر مسایل اقتصادی همچون تشویق صادرات، سرمایه گذاری استانداردسازی و همچنین بهینه سازی است و در مجلس کارها به صورت جمعی انجام شود و اینطور نیست که رئیس مجلس برنامه ای را به کمیسیونها و نمایندگان ارایه دهد.
لاریجانی راجع به رویکرد اصلاح طلبان به وی پس از انتخابات مجلس دهم گفت: من بی تقصیرم و الان وضعم همان حال قبلی است و از دیگران باید درخصوص نظراتشان باید سوال بپرسیم.
وی راجع به حضور نمایندگان در فراکسیون های مختلف سیاسی نیز گفت: به ندرت این مساله وجود داشته و افراد باید در فراکسیونهای مربوط به احزاب و دیدگاههای سیاسی خود حضور یابند البته فراکسیونهای مجلس نباید سایه احزاب باشند و اما حضور افراد در چند فراکسیون تخصصی بلامانع است.
لاریجانی راجع به نقشه احزاب و گروههای سیاسی در مجلس دهم نیز گفت: در کشور ما حزب ریشه دار واقعی وجود ندارد و وضع ما فی الحال این است و احزاب در انتخابات به دنبال شکار کاندیداها هستند و تربیت سیاسی در بین افراد درون حزبها وجود ندارد ما باید در مجلس دهم به احزاب کمک کنیم که دو کارآمد اصلی خود یعنی تربیت افراد حزبی و دادن بنامه مدون درخصوص مسایل مختلف را داشته باشند.
رییس مجلس شورای اسلامی راجع به اقدامات عملی درخصوص شعارها و نامگذاریهای سالانه نیز گفت: یک ستاد عملیاتی در نظر گرفته شده که در آن سه قوه همکاری دارند و در آخرین اقدام مناسب این ستاد گزارشی از وضعیت اقتصادی در سال 94 از سوی مرکز پژوهش مجلس ارایه شد که ما معتقدیم برای سالهای بعد هم باید ادامه یابد.
من معتقدم تصمیم گیری در مورد مینو خالقی مربوط به مجلس است
لاریجانی در واکنش به نظر شورای نگهبان درخصوص رد صلاحیت مینو خالقی منتخب مردم اصفهان در انتخابات مجلس دهم گفت: ما باید بندهای قانونی پایبند باشیم و نظر من این است که شورای نگهبان نباید رد صلاحیت به بعد از انتخابات تسری دهند و این اقدام مربوط به مجلس است اما از نظر شورای نگهبان متفاوت است و این شورا نظارت استصوابی خود را اینگونه می داند.
وی تاکید کرد: من استدلالم را نیز با رهبری مطرح کردم و در این رابطه از هیئت حل اختلاف کمک خواستیم که نظر انها به نظر شورای نگهبان نزدیک بود.
لاریجانی تصریح کرد: این مساله در اینده به نحوی سامان داده خواهد شد.
من تقاضایی برای حضور در هیچ لیستی نداشتهام
لاریجانی درخصوص حضورش در لیست امید قم و تعامل وی با اصولگرایان یا اعضای فراکسیون امید در مجلس دهم گفت: من تقاضایی برای حضور در هیچ لیستی نداشته ام و به صورت مستقل امده ام و آقایان به میل خودشان نام مرا در لیست قرار دادهاند.
مشی من میانه روی است و هر کسی با این مشی موافق باشد به او علاقه مندم
وی تاکید کرد: مشی من از قبل این بود که باید میانه رو باشیم و همین نگاه هم ادامه دارد و هر کسی به این مشی علاقه مند است من نیز به او علاقه مندم و با یکدیگر همکاری خواهیم کرد.
وی گفت: مناقشه هایی که گاهی ریشه تاریخی دارد نباید به حل مشکلات کشور اسیب بزند ما باید نگاههای متفاوت از خودمان را هم قبول داشته باشیم.
لاریجانی راجع به تحقیق و تفحص های انجام شده در مجلس نهم نیز گفت: ابزارهای مختلفی برای نظارت در ایین نامه مجلس دیده شده که باید از هر ابزاری بنا به اقتضای ان زمان استفاده شود.
وی تاکید کرد: از تحقیق و تفحص در جاهایی که از ابزار دیگر نمی توان استفاده کرد باید بهره برد زیرا هم هزینه بردار است و هم زمانبر و ما همیشه توصیه می کنیم کمتر از تحقیق و تفحص بهره برده شود چون منابع ما اقتضا نمی کند در مجلس نهم نیز 6 تفحص و تحقیق در صحن خوانده شد و برخی ها نیز به دلیل مشکلات و اعتقادات کمیسیونهای مربوطه از آن صرفنظر شد.
وی یادآور شد: فقط یک تحقیق و تفحص انجام شده خوانده نشد و تحقیق و تفحص های مربوط به بنیاد شهید و منطقه آزاد نیز در کمیسیونها باقی ماند و مابقی خوانده شد.
وی راجع به عملکرد قوه قضاییه بر نتایج تحقیق و تفحص های مجلس گفت: قوه قضاییه با سازوکار خودش نسبت به این مساله ها تصمیم می گیرد و اگر جایی جرم احراز شد برای ان اقدام خواهد کرد زیرا درخصوص تخلفات اقدام از سوی قوه قضاییه صورت نمی گیرد.
نظر شما