وحید محمدیون، رییس اداره بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد امام خمینی (ره) استان زنجان به خبرنگار شبستان گفت: 18 هزار نفر از مددجویان بیمه شده این نهاد در قالب سیستم ارجاع پزشک خانواده، خدمات درمانی دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه سیستم ارجاع شامل سطح بندی خدمات درمانی و ارجاع بیمار به یکی از این سطوح توسط پزشک خانواده می باشد، اظهار کرد: از سال 76، خدمات درمانی کمیته امداد امام خمینی (ره) در قالب سیستم ارجاع پزشک خانواده با محوریت پزشک عمومی انجام می شود.
محمدیون، افزایش رضایتمندی دریافت کنندگان و ارائه دهندگان خدمات درمانی را از جمله مزایای سیستم ارجاع پزشک خانواده عنوان کرد و افزود: این امر موجب صیانت از سلامت و حقوق بیمه شده، ثبت و گزارش اطلاعات پزشکی بیمه شدگان، جلوگیری از سرگردانی بیمار در پی اطلاع رسانی مناسب، جلوگیری از تکرار مراجعه غیر ضروری و دستیابی آسان به خدمات درمانی می شود.
این مسئول، افزایش کیفیت خدمات را از دیگر مزایای سیستم ارجاع پزشک خانواده برشمرد و ادامه داد: این امر فراهم شدن زمینه اعمال طبابت عملی تر، افزایش امکان به کارگیری خدمات پیشگیرانه به جای خدمات درمانی، دستیابی به خدمات مناسب و منطقی بر اساس نیاز واقعی بیمار، ارتباط منطقی پزشک با بیمار به عنوان مقدمه ارائه خدمات مناسب و وجود زمینه استفاده از سیستم های مکانیزه را در پی خواهد داشت.
محمدیون یادآور شد: در طرح پزشک خانواده هماهنگی کامل مراکز ارائه خدمات با وضعیت بیمه شدگان کمیته امداد، امکان کنترل و نظارت بر چگونگی و کیفیت ارائه خدمات، امکان مدیریت هزینه و ایجاد تناسب بین سرانه و هزینه ها، جلوگیری از تکرار اقدامات تشخیصی و درمانی، امکان اعمال اولویت های واقعی بهداشتی و درمانی در جامعه تحت پوشش، فرهنگ سازی و بستر سازی برای استفاده بهینه از امکانات با توجه به محدودیت ها و همچنین افزایش اعتماد بیمار و پزشک محقق می شود.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 16 پزشک خانواده در سطح استان به 18 هزار مددجوی بیمه شده تحت پوشش کمیته امداد، خدمات ارائه می دهند.
پایان پیام/
نظر شما