بهره گیری از فضای معنوی رصد برای یکپارچگی بیشتر جوامع مسلمین

خبرگزاری شبستان: امام جمعه اهل سنت بندر کنگ، گفت: آموزش صحیح استهلال و جهت یابی و آشنایی با صور فلکی و اجرام آسمانی در واحدهای درسی حوزه های علوم دینی گنجانده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، شیخ محمد عقیل رضوانی سخنگوی کمیسیون بررسی راهکارهای مشارکت موثر اعضاء و نمایندگان ستاد در گروه های اعزامی رصد دفتر مقام معظم رهبری به بیان مصوبات این کمیسیون در اختتامیه سومین اجلاسیه ستادهای استهلال مناطق قومی کشور پرداخت.

 

وی از تصویب 10 مصوبه در پنجمین کمیسیون تخصصی این اجلاسیه خبر داد و گفت: تبیین ضرورت رصد و اهمیت سازماندهی استهلال در جامعه اسلامی ابتداعاً برای خواص و متنفذین و از طریق علمای بلاد و مناطق برای آحاد مردم باید صورت گیرد.

 

شیخ رضوانی، بر گسترش ستادهای استهلال و همچنین گروه های رصد دفتر مقام معظم رهبری از نظر کمی و کیفی(تعدد گروه ها و همراهی بیشتر متخصصین) و همچنین عضو گیری از میان متنفذین و علمای مناطق به عنوان یکی از مصوبات این کمیسیون تأکید کرد.

 

وی اظهار کرد: شناسایی گروه های مختلف استهلال حتی دسته جات خودجوش مردمی که برای استهلال حضور پیدا می کنند، ساماندهی و تشویق و ترغیب آنان جهت حضور موثر و شناخته شده در بحث رصد باید مورد توجه قرار گیرد.

 

سخنگوی این کمیسیون تخصصی، خاطرنشان کرد: کارگاه های مختلف نجوم و استهلال به فراخور مخاطب و شرایط مناطق مختلف کشور اعم از کارگاه های تخصصی برای خواص جامعه و توجیهات مقطعی برای سایر اقشار برگزار شود.

 

شیخ رضوانی، بیان کرد: باید برای فراگیر کردن امر استهلال به عنوان یکی از شعائر  و مناسک اجتماعی عبادی و بهره گرفتن از فضای معنوی رصد برای یکپارچگی بیشتر جوامع مسلمین تلاش شود.

 

وی احیاء علم نجوم به عنوان میراثی از مواریث حوزه های علوم دینی را مورد تأکید قرار داد و گفت: یکی از مصوبات این کمیسیون در خصوص گنجاندن چند واحد درسی جهت آموزش صحیح استهلال و جهت یابی و آشنایی با صور فلکی و اجرام آسمانی به دروس حوزه های علوم دینی است.

 

امام جمعه اهل سنت بندرکنگ، ابراز کرد: اعضای این کمیسیون به اتفاق نظر رسیدند که باید به منظور مصونیت بخشیدن به جوامع و مناطق مختلف در برابر روش های مزورانه جهت تشتت و تردید در همگرای صوم و عیدین مسلمین اقدمات لازم صورت بگیرد.

 

وی گفت: برای خنثی سازی تبلیغات وسیع شبکه های ماهواره ای، رسانه ملی و استانی می بایست از ظرفیت های خبری و میزگردهای استهلال و رصد و پوشش خبری مکان های استهلال و مصاحبه های میدانی با برقراری ارتباط تصویری و صوتی، انتشار بیانیه ها و فتاوی، ساخت کلیپ و مستند و تله فیلم های جذاب در این خصوص استفاده کنند.

 

رضوانی، افزود: تشکیل گروه های مختلف استهلال ذیل ستاد استهلال محلی و گروه رصد به خصوص گروه استهلال جوانان جهت جذب بیشتر آنان و استفاده از ظرفیت های آنان برای غلبه بر شبکه های مغرض و معاند، با راه اندازی شبکه های اجتماعی زنجیره ای از جوانان مومن در فضای مجازی؛ از جمله اقداماتی است که باید صورت گیرد.

 

وی با اشاره به تأکید اعضای این کمیسیون بر تعمیم استهلال و رصد به همه ماه های سال با استفاده از ظرفیت های علمای بلاد و مناطق، گفت: تشکیل کارگروه ه های فقهی اعم از علمای شیعه و سنی در هر منطقه ای به منظور بررسی راهکارهای مختلف جهت تقارن هر چه بیشتر مباحث اختلافی و اتخاذ الجمع مهما امکن(جمع بین دو چیز) با حفظ مبنای فقهی و روایی و همچنین بررسی روش های مناسب جهت انسجام هیئات افتاء و وحدت رویه در صدور فتوا در این خصوص از دیگر مصوبات این کمیسیون بود.

 

مصوبه پایانی این کمیسیون در خصوص تببین و تشریح جایگاه حکم حاکم به عنوان أیسر طرق برون رفت از اختلاف مبنا و فتوا در امر استهلال، رویت، صوم، افطار و اعلان عیدین مهم مسلمین آخرین مصوبه این کمیسیون بود.

 

گفتنی است، سومین اجلاسیه ستادهای استهلال مناطق قومی کشور در روزهای(۴و۵ خرداد) به میزبانی کرمانشاه برگزار شد که در جریان آن  کمیسیون به بررسی موضوعات تخصصی حول محور استهلال ماه مبارک رمضان و شوال پرداختند.

 

کد خبر 546739

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha