خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: بدون شک اسم گرانیت زیاد به گوشتان خورده و برایتان این سؤال پیش آمده باشد که گرانیت چیست؟ چه مصارفی دارد؟ گرانیت سنگ آذرین رنگ روشنی است که به واسطه تبلور آرام مواد مذاب (ماگما) در زیر زمین تشکیل میشود و ترکیب کانیها معمولاً موجب رنگ قرمز، صورتی، خاکستری یا سفید در آن میشود.
بسیاری از مردم سنگ گرانیت را میشناسند چون متداولترین سنگ یافت شده در سطح زمین بوده و سخت تر از مرمر است و برای ساخت بسیاری از اشیا در زندگی روزمره از آن استفاده میشود از جمله روی کابینتها و پیشخوان، کف پوش، سنگفرش، نمای ساختمان و سنگ قبر و یاد بود.
گرانیت غالباً به خاطر شهرت و برازندگی خود و برای ایجاد زیبایی و آراستگی در کار، و دوام و مرغوبیت انتخاب شده و مورد استفاده قرار میگیرد. در ايران و از جمله استان خراسان جنوبی معادن بسياری وجود دارد كه سنگهای گرانيت با رنگهای مختلف از آنها استخراج می شوند. سنگ گرانيت به علت هزينه سنگين استخراج، برش و صيقل نسبتاً گران است به همين دليل بيشتر در نمای ساختمانهای مهم به كار برده میشود و امروز چه نما و سرای مهمتر از صحنی مزین به نام فاطمه زهرا سلام الله علیها در حرم علوی که در حال ساخت است.
مدتهاست سنگهای گرانیت گل پنبه ای از معدنی در شهرستان نهبندان استخراج میشوند تا با همکاری تبرعی مجتمع تولیدی سنگ کیمیای بیرجند فرآوری و صیقل یابند و در صحن و سرای حرم علوی مقیم شوند و بر پای زوار بوسه زنند... و چه زیبا مولوی میگوید: « گر تو سنگ خاره و مرمر بودی چون به صاحب دل رسی گوهر شوی».
امادگی خراسان جنوبی برای حمل سنگ رایگان از مبداء تا مقصد
محمدرضا الهی، معاون پشتیبانی، فنی و مهندسی و معدن ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی که به قول خودش بعد از بانشستگی پنج سال است که توفیق یافته تا به صورت افتخاری با ستاد همکاری کند در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجتمع تولیدی سنگ کیمیا بیرجند، اظهار کرد: معدن گرانیت گل پنبه ای منطقه شاهکوه نهبندان به نام ستاد عتبات عالیات ثبت شده و از سال 91 برداشت از آن انجام میشود.
وی با بیان اینکه اين سنگها در کارخانه کيمياي بيرجند بدون دریافت هزینه از ستاد عتبات فراوری و بعد از بارگيری به کشور عراق ارسال می شود، گفت: خراسان جنوبی تامین ۱۰۰ هزار متر سنگفرش صحن حضرت زهرا (سلام الله علیها) در حرم علوی را تعهد کرده است.
الهی با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۷ تریلی سنگ از استان خراسان جنوبی به عراق برای اجرای پروژه بزرگ صحن حضرت زهرا سلام الله علیها در نجف اشرف ارسال شده و اوج کار در سال 95 و 96 خواهد بود، افزود: به طور متوسط در هر تریلی 300 متر سنگ گرانیت بارگیری می شود.
معاون پشتیبانی، فنی و مهندسی و معدن ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی عنوان کرد: سنگ « گرانیت سبز جنگلی بیرجند و گل پنبه ای نهبندان» در کف، حاشیه سرویس بهداشتی، نمای بیرونی و داخلی صحن حضرت زهرا (سلام الله علیها) در نجف اشرف استفاده شده است.
به گفته وی در حال حاضر سنگ های گرانیت استان به وسیله تریلی تنها تا مرز مهران حمل می شوند و از آنجا مجدد برای حرم ائمه معصومین (علیهم السلام) بارگیری میشوند اما آمادگی داریم در صورت موافقت کشور عراق، حمل سنگ از مبداء تا مقصد را رایگان انجام دهیم.
معاون پشتیبانی، فنی و مهندسی و معدن ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون نیز 15 تریلی سنگ از مجتمع تولیدی سنگ کیمیای بیرجند به مرز مهران برای ارسال به عراق فرستاده شده است.
وی ابعاد سنگ های ارسالی برای نصب در حرم ائمه معصومین (علیهم السلام) را ۴۰*۴۰، ۲۰*۴۰، 20*20 و ... دانست و بیان کرد: امسال و سال 94 بیشترین تمرکز ارسال سنگ برای صحن حضرت زهرا سلام الله علیها بوده البته در کنار این پروژه ها دیگر نیز درخواست سنگ داشته اند و اکنون ارسال ۵۰۰ متر سنگ گل پنبه ای برای حرمین شریفین در سامرا از استان درخواست شده است.
الهی یکی از موفقیتهای ستاد عتبات عالیات استان برای انجام تعهدش در بازسازی را همکاری مجتمع سنگ کیمیای بیرجند ذکر کرد و افزود: مواد خام سنگ معدن در این کارخانه به صورت رایگان یا با هزینه تمام شده فرآوری میشود.
معاون پشتیبانی، فنی و مهندسی و معدن ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعدادی از رانندگان تریلی به صورت رایگان برای حمل سنگ با ستاد همکاری دارند، اظهار داشت: تاکنون 100 تریلی برای حمل رایگان سنگ از مبداء تا مقصد اعلام آمادگی کردند.
وی ارزش هر متر سنگ گرانیت ارسالی برای ساخت حرم ائمه معصومین (علیهم السلام) را بسته به نوع و ضخامت آن از 54 هزار تومان تا 160 هزار تومان دانست.
آری عشق به امام حسین علیه السلام در میان ایرانیان زبانزد است. هرجا که نشانی از او بیابند دست از پا نمی شناسند و بر یکدیگر سبقت می گیرند... مردم خراسان جنوبی نیز همواره در انجام کارهای خیر و مشارکت در بازسازی عتبات عالیات بر یکدیگر پیشی گرفته اند و در این زمینه پیشقدم بوده اند.
حبیب مهرور، حدود 10 سال است که در جادههای سخت و خطرناک رانندگی میکند و از سال 93 برای ابراز ارادت به امام حسین علیه السلام به صورت افتخاری با ستاد بازسازی عتبات عالیات مشارکت دارد، گفت: تاکنون پنج سرویس سنگ برای به صورت رایگان و یا با نصف هزینه تا مرز مهران حمل کرده است.
وی که رانندگان دیگری را نیز برای مشارکت تبرعی حمل سنگ برای ستاد عتبات استان تشویق کرده، بیان داشت: سال گذشته در اربعین برای اولین بار تا هزار متری کربلا با ماشین تریلی خود رفتم و کار جابجایی مسافر را انجام میدادم.
این راننده تریلی به گفته خود خیر و برکت همکاری با ستاد عتبات عالیات را به وضوح در زندگیش حس کرده است.
کمک ۱۸ میلیاردتومانی مردم خراسان جنوبی به بازسازی عتبات عالیات
موسي جوينده، رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات خراسان جنوبی در حاشیه بازید خبرنگاران از کارخانه سنگ کیمیای بیرجند با اشاره به اهمیت کار ارزشمند و بزرگ مردم استان، گفت: خراسان جنوبی با نزدیک به 750 هزار نفر جمعیت از استانهای کم جمعیت کشور است که به لحاظ محرومیت 25 درصد مردم آن تحت پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی هستند.
وی با بیان اینکه خشکسالی 17 ساله به اقتصاد مردم خراسان جنوبی لطمه زده است، افزود: منبع اصلی درآمد مردم کشاورزی از نوع محصولات باغی زرشک و عناب است و خشکسالی تاثیر عمیقی بر تولید آن گذاشته است.
جوینده ادامه داد: روستاها هر روز تشنه تر هستند به گونه ای که در حال حاضر 490 روستای استان با تانکر آبرسانی میشود.
رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه مردم این استان در سرانه کمک به بازسازی عتبات مقدسه کشور عراق جزو رتبه های برتر کشور هستند، تصریح کرد: در طول 10 سال فعالیت ستاد مردم 18.5 میلیارد تومان به بازسازی عتبات کمک کردند که از طریق آن ۱۳ پروژه در شهرهای زیارتی عراق اجرایی و یا تکمیل شده است.
وی با اشاره به اینکه طرحهای مختلفی برای جمع آوری نذورات مردم استان در دستور کار ستاد عتبات عالیات قرار گرفته، ادامه داد: بافت فرش توسط خواهران یکی از طرح های است که جرقه آن از روستای محمد آباد طبس زده شد و اکنون این طرح به سراسر استان تعمیم داده شده است.
جوینده اظهار داشت: در حال حاضر230 کارگاه قالیبافی در استان وجود دارد که 13 هزار بافنده در آن مشغول بافت فرش به صورت تبرعی برای عتبات عالیات هستند و تاکنون بیش از 3 هزار متر فرش بافته شده است.
به گفته وی برخی از بانوانی که بافت فرش را ياد ندارند تا در ساخت صحن حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) مشارکت کنند، قلکی تهيه کرده و روزانه مبلغی در آن میاندازند تا به نوع در اين امر خير مشارکت کرده باشند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با بیان اینکه از محل درآمد فرشهای بافته شده در استان تهیه سنگ ۱۰۰ هزار متر مربع از صحن حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را تعهد کرده ایم، افزود: تاکنون از محل فروش این فرشها 900 میلیون بدست آمده و امیدواریم این رقم به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برسد.
جوینده با اشاره به اینکه کشاورزان، کارمندان و بازاریان نیز با طرح برکت در بازسازی عتبات عالیات مشارکت می کنند، بیان داشت: در همین راستا فرمهایی تهیه شده که در اختیار این اقشار قرار میگیرد تا بنا به خواست خودشان سالانه مقداری از درآمد و محصولشان به بازسازی عتبات کمک شود.
وی از کمک دو میلیارد تومانی مردم استان در سال ۹۴ به بازسازی عتبات خبر داد و گفت: همچنین در این مدت دوکیلو طلا اهدا شده و ۶۰۰ میلیون تومان سنگ به نجف و کاظمین ارسال شده است .
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با ابراز خرسندی از اینکه به لحاظ جمع آوری نذورات خراسان جنوبی رتبههای اول را دارد و این نشان از خلوص و عمق نفوذ ولایتمداری در مردم استان است، خاطر نشان کرد: ۹۵ درصد کمک ها به عتبات عالیات در استان توسط محرومین انجام می شود و به عنوان مثال پیرزنی روستایی سه ماه یارانه اش را مصرف نکرد تا به بازسازی عتبات اهداء کند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با بیان اینکه پروژه های این ستاد به چرخه اقتصادی کشور کمک کرده و بسیاری از کارگاههای قالی بافی فعال شدند، تصریح کرد: برخلاف تصور برخی از افراد حتی یک ریال از این کمکها در خود کشور عراق هزینه نمی شود.
جوینده با اشاره به تاکنون ۸ هزار نیروی متخصص برای کمک به بازسازی عتبات اعزام شدند، ادامه داد: در حال حاضر نیز ماهانه حدود 40 نفر اعزام میشوند و خراسان جنوبی تنها استانی است که ماهانه اعزام دارد.
به گفته وی عمده ترین ماموريت ستاد بازسازی عتبات عاليات خراسان جنوبی در کاظمين است و شماره حساب 2-81279409-4213 به نام ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی در نزد بانک انصار آماده پذیرش کمکهای نقدی مردم استان برای پروژه صحن فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است.
نظر شما