به گزارش خبرگزاری شبستان، "روسیا الیوم" در مقاله ای به قلم «ولاء شمالی» نوشت: این حکم فقط در مورد اسرای فلسطینی اجرا می شود و بنا به نظر «أیمن یوسف» تحلیلگر سیاسی، چنین توافقی بین «نتانیاهو» و «لیبرمن» بیشتر، یک معامله سیاسی به جای یک معامله قضائی بوده و هدف اصلی ازآن، برآورده کردن خواسته های دو حزب افراطی است.
در اینجا، مقصود از موافقت اکثریت به مفهوم اکتفا به رأی دو قاضی برای اجرای حکم اعدام اسرای فلسطینی به جای سه قاضی در قانون فعلی است.
«ایمن یوسف» اشاره می کند که این یک موضوع بسیار جدی است و می تواند بر جنگ فلسطین و اسرائیل و وضعیت ملی فلسطین اثر گذار باشد. در صورت تصویب اجرای این حکم، ما فلسطینیان باید واکنشی قضائی، قانونی، ملی و انسانی از خود نشان داده و از کارشناسان حقوقی به ویژه کارشناسان قوانین بین المللی و قانونی استفاده کنیم تا چنین اقداماتی که نشان دهنده سویه پست و حقیقی اشغالگری است، رسوا شود.
این تحلیلگر سیاسی با استفاده از احتمال تصویب و اجرای این قانون مشخص می سازد که تصویب چنین قانونی، به اکثریت اراء متعلق به رژیم در کنست بستگی دارد، به گونه ای که بحث، همچنان در چند بعد ادامه دارد، اما امکان جذب برخی احزاب کوچک خارج از محدوده این رژیم وجود دارد. لیست مشترک عربی نیز با این قانون مخالف بوده و احتمال مخالفت احزاب معتدل صهیونیستی و چپ مانند حزب «تغییر» نیز وجود دارد.
طبق تحلیل «أیمن یوسف»، سناریوهای مورد انتظار چنین توافقی،نتیجه فروش افکار عمومی اسرائیل و یا آماده سازی برای انتخابات آینده است، چرا که نتانیاهو» می داند جامعه اسرائیلی به حزب راست گرایش داشته و ممکن است بر سر جنگ آینده در «غزه» بحثی وجود داشته باشد، این موضوع، بخشی از انتخابات به ویژه در شش ماه آینده خواهد بود.
«محمد ابو علان»، تحلیلگر سیاسی دیگر، این پیشنهاد را با چند دلیل تفسیر می کند که مهمترین آنها بدین صورت است: «لیبرمن» به تمام خواسته های خود نرسیده و فقط به وزارت جنگ «اسرائیل» دست پیدا کرده است، این موضوع به مفهوم پیچیدگی طرح جنگی است که با برنامه ریزی آن، به دنبال تضمین پیوستن خود به آن بوده است.
«محمد ابو علان» توضیح می دهد که رژیم اشغالگر صهیونیستی، نیازی به اعمال قانون مجازات اعدام در مورد فلسطینیان ندارد، چرا که آنها از همان آغاز اشغالگری، هر روز چنین جنایتی را درعرصه واقعیت به ویژه در دوره های اخیر مرتکب می شوند، به گونه ای که ما شاهد اعدام های روزانه فلسطینیان بدون هیچ محاکمه ای هستیم.
این تحلیلگر سیاسی بعید می شمارد که دادگاههای اسرائیلی اقدام به صدور قانون مجازات اعدام علیه فلسطینیان کنند، چرا که در انظار جهانیان خوارتر و رسواتر می شوند، هرچند این قانون به طورکلی، نشان دهنده چهره حزب راست افراطی «اسرائیل» است.
لازم به ذکر است که کنست و رژیم «اسرائیل» به ریاست «نتانیاهو» ، از انتخابات 2015 تاکنون رکورد بی سابقه ای را با تعداد 66 قانون در زمینه نژاد پرستانه و اشغالگری ثبت کرده اند.
قوانین نژاد پرستانه کل قانونی است که در هر مکانی، فلسطینیان را به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم مورد هدف قرار می دهد.
نظر شما